Πρωταθλητής από τα πλέι-οφ στη Σούπερ Λίγκα

Η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε πως από το 2017-18 ο πρωταθλητής θα προκύπτει μέσα από τα πλέι οφ. Aναδιάρθρωση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2018-19 με 14 ομάδες

Τη συμμετοχή της πρώτης ομάδας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στα Play Offs, από τα οποία θα κρίνεται ο πρωταθλητής, από την επόμενη σεζόν αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League. Έτσι από το πρωτάθλημα του 2018 (σεζόν 2017-18) ο τίτλος θα κριθεί στα πλέιφ έξι ομάδων με παράλληλη «μεταφορά» της υπάρχουσας βαθμολογίας στο μίνι πρωτάθλημα.

Επιπλέον αποφασίστηκε να γίνει αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και μείωση των ομάδων από τη σεζόν 2018-19. Η Σούπερ Λίγκα θα συνεχίσει με 14 ομάδες κάτι που σημαίνει πως την επόμενη σεζόν θα υποβιβαστούν τέσσερις και θα ανέβουν δύο.

Επίσης, σε ό,τι αφορά στον υποβιβασμό από εδώ και πέρα, οι δύο τελευταίες ομάδες της Super League, 15η και 16η, θα πέφτουν απευθείας στη Football League, ενώ η 13ηκαι ο 14η θα δίνουν μπαράζ υποβιβασμού/ανόδου με τον δεύτερο και τον τρίτο σύλλογο της Football League, ο πρωταθλητής της οποίας θα ανεβαίνει απευθείας στη μεγάλη κατηγορία.

Η συζήτηση για την ανακατανομή των εσόδων και τα τηλεοπτικά αναβλήθηκε, κάτι το οποίο προκάλεσε την αγανάκτηση του ιδιοκτήτη της Ξάνθης, Χρήστου Πανόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε «μπάχαλο» τη διαδικασία μιλώντας μετά την ολοκλήρωσή της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ