Ο φωτισμός των Μετεώρων

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις τάξεις των ασχολουμένων με τον τουρισμό η απόφαση της δημοτικής Αρχής να μειώσει σε μόνο δύο ώρες το διάστημα που φωτίζονται οι βράχοι των Μετεώρων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στόχος του Δήμου Μετεώρων είναι να μειώσει την κατανάλωση και τις δαπάνες για την ενέργεια και μεταξύ άλλων επιλέχθηκε να ελαχιστοποιηθεί και ο φωτισμός των Μετεώρων.

Έτσι, για δύο μόνο ώρες κάθε βράδυ (9-11) οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν το θέαμα από τους φωτισμένους βράχους, διάστημα πολύ μικρό, όπως κρίνεται από τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Βέβαια, οι τουρίστες κατά την περίοδο του χειμώνα είναι λιγοστοί, όμως συμπολίτες μας επαγγελματίες τονίζουν ότι τρόποι για την εξοικονόμηση της ενέργειας υπάρχουν πολλοί, και ο φωτισμός των Μετεώρων δεν πρέπει να μειώνεται.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια είχαν γίνει πολλά παράπονα για τους προβολείς που είχαν καεί, και σχετικά πρόσφατα αρκετοί είχαν αντικατασταθεί με λάμπες led που μείωσαν την κατανάλωση του ρεύματος.

Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν κάποιες μελέτες που να δείχνουν το μέγεθος της εξοικονόμησης της ενέργειας από τη μείωση του φωτισμού των Μετεώρων, όμως δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι τα φωτισμένα βράχια αποτελούν κι έναν λόγο να διανυκτερεύσει ο επισκέπτης στην πόλη μας και στην περιοχή μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ