Ξεκίνησε το διήμερο εκδηλώσεων για τον Ασπροπάρη, τον γύπα σύμβολο των Μετεώρων

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ξεκίνησε σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, το διήμερο εκδηλώσεων για τον Ασπροπάρη που διοργανώνει η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ σε συνεργασία με τον Δήμο Μετεώρων.

Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε μια ανοιχτή εκδήλωση στο Μουσείο Ψηφιακής Προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων, και ήταν αφιερωμένη στα μέλη του Δικτύου Ενάντια στα Δηλητηριασμένα Δολώματα (κτηνοτρόφοι, δασικοί υπάλληλοι, γεωργοί, μέλη της Μαθητικής Ομάδας Δράσης για τον Ασπροπάρη κ.ά.) που έχουν ενώσει όλα αυτά τα χρόνια μαζί με την ομάδα της Ορνιθολογικής τις δυνάμεις τους για τη διάσωση του Ασπροπάρη. Η εκδήλωση περιελάμβανε ενημερωτικές παρουσιάσεις για τον γύπα σύμβολο των Μετεώρων αλλά και πρώτη προβολή του νέου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Νομάδες», με θέμα τη μετακινούμενη κτηνοτροφία.

Μετά από πάνω από μία δεκαετία συνεχούς δράσης για τον κρισίμως απειλούμενο με εξαφάνιση γύπα Ασπροπάρη και με αφορμή την ολοκλήρωση, στο τέλος της χρονιάς, του διασυνοριακού Προγράμματος LIFE «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη» που ξεκίνησε το 2017, η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία υλοποιεί στην περιοχή της Καλαμπάκας το διήμερο εκδηλώσεων που αφιερωμένο στον γύπα-σύμβολο της φύσης των Μετεώρων ο οποίος με έλευση του φθινοπώρου έχει ήδη αναχωρήσει προς τους τόπους διαχείμασής του στην υποσαχάρια Αφρική, μέχρι να επιστρέψει και πάλι κοντά μας την ερχόμενη άνοιξη.

Η εκδήλωση της Κυριακής
Αύριο Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ προσκαλεί τους φίλους και φίλες του Ασπροπάρη κάθε ηλικίας να περπατήσουν μαζί την τελευταία περιπολία του «Κούκι» και να γιορτάσουν τα 10α γενέθλια του εκπληκτικού αυτού σκύλου ανιχνευτή δηλητηριασμένων δολωμάτων!
Όσοι επιθυμούν να συνοδέψουν τον Κούκι στην τελευταία του περιπολία για την ανίχνευση δηλητηριασμένων δολωμάτων και να περπατήσουν στη σκιά των βράχων των Μετεώρων, ελάτε να μας βρείτε στις 11:30 στον χώρο στάθμευσης στη θέση «Πλατανάκια», πριν τη Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά. Οι υπόλοιποι μπορείτε να περιμένετε τον «Κούκι» στον «τερματισμό» στα Λιβάδια των Δυτικών Μετεώρων (μετά το Καστράκι, στρίβετε αριστερά μετά τον βράχο της Ντούπιανης προς το μοναστήρι της Υπαπαντής). Εκεί, θα γιορτάσουμε τα γενέθλια και τη συνταξιοδότηση του «Κούκι» με ένα πικ νικ με τοπικά προϊόντα.
Φέρτε μαζί σας τα σύνεργα του πικ νικ σας και, αν θέλετε, ένα δωράκι για τον ακούραστο τετράποδο προστάτη του Ασπροπάρη (ζωγραφιές, λιχουδιές κατάλληλες για σκυλιά και ότι άλλο επιθυμείτε).

Οι εκδηλώσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη» στο οποίο ενώνουν τις δυνάμεις τους φορείς από 14 χώρες στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική με σκοπό τη διάσωση των τελευταίων ζευγαριών Ασπροπάρη στα Βαλκάνια και τη διασφάλιση ασφαλούς μεταναστευτικής διαδρομής γι’ αυτ¬¬¬ά. Οι δράσεις του Προγράμματος υλοποιούνται με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συγχρηματοδότηση του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, του Πράσινου Ταμείου και του Ιδρύματος MAVA.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ