Ειδήσεις από το συνέδριο της ΚΕΔΕ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Σύντομη συνέντευξη έδωσε σήμερα το πρωί στο «Ράδιο Μετέωρα» (Βαγγέλη Ούτο χρόνια πολλά και στο σταθμό σου και στους ανθρώπους του) ο Δήμαρχος Θ. Αλέκος ο οποίος συμμετέχει στο τριήμερο συνέδριο της ΚΕΔΕ που γίνεται στη Θεσσαλονίκη και λήγει αύριο.

Αλίευσα και γράφω αυτά που είπε:

«Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν για έγκριση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” έφτασαν τα 4,5 δις. Ευρώ. Το ποσό που θα εγκριθεί και θα διανεμηθεί είναι περίπου 3 δις. Ευρώ. Τα υπόλοιπα έργα μπορεί να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων…

Συζητήθηκε να λαμβάνεται υπ’ όψη για τη μηνιαία χρηματοδότηση (ΚΑΠ) όχι μόνο ο πληθυσμός ενός Δήμου αλλά και η έκταση, η ορεινότητα και η επισκεψιμότητα (Τουρισμός). Το θέμα της έκτασης το είδαν με καλό μάτι.

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, σε πρώτη φάση, θα εγκριθούν 3 έργα για τους μικρούς Δήμου και 5 έργα για τους μεγάλους από το “Αντώνης Τρίτσης”.

Όλοι οι Δήμοι θα πάρουν ως έκτακτη επιχορήγηση μια μηνιαία ΚΑΠ. Για τον Δήμο μας είναι 309.000 ευρώ (ο πληθυσμός επί 14 ευρώ).

Το καλύτερο σενάριο για τις προσλήψεις ατόμων του προγράμματος της Κονωφελούς Εργασίας είναι το τέλος Νοεμβρίου (40 άτομα για το Δήμο μας). Ο Δήμος θα βοηθήσει στην απογραφή των δημοτών…

Οι μαθητές έχουν δίκιο, ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή είναι μαζί τους».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΑΡΡΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ