Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Γιατί ο Νώε δεν έφτιαξε την Κιβωτό στην Ελλάδα

Γιατί ο Νώε δεν έφτιαξε την Κιβωτό στην Ελλάδα

-

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα τη χώρα μας, για να βγει από την δυσχερέστατη οικονομική κρίση που την μαστίζει, είναι η προσέλκυση κεφαλαιούχων που θα εγκαταστήσουν επιχειρήσεις στη χώρα μας, οι οποίες με τη σειρά τους θα δώσουν εργασία σε χιλιάδες ανέργων μας και έσοδα εκατομμυρίων στα άδεια πλέον κρατικά και ασφαλιστικά μας ταμεία. Το γιατί αυτή η προσδοκία όχι μόνον δεν παίρνει σάρκα και οστά αλλά αντίθετα κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, με φυγή δικών μας και ξένων επιχειρήσεων προς άλλες χώρες, οι λόγοι είναι δύο και γνωστοί:

Είναι η βαριά φορολόγησή τους, που φτάνει το 30-35% όταν σε άλλες χώρες και μάλιστα γειτονικές δεν ξεπερνάει το 10%, και είναι και η γραφειοκρατία, η δεύτερη μετά την φοροδιαφυγή μεγάλη πληγή του οικονομικού μας συστήματος!

Αφάνταστη είναι η ταλαιπωρία των υποψήφιων επενδυτών που πρέπει να τρέχουν επί μήνες από Υπουργείο σε Υπουργείο για να πάρουν οδηγίες και να συγκεντρώσουν ένα σωρό άχρηστα συνήθως στοιχεία και εγκρίσεις, προκειμένου να λάβουν την άδεια έναρξης των εργασιών των επιχειρήσεών τους, μετά έναν χρόνο και βάλε… αντί της μιας εβδομάδας, το πολύ ενός δεκαημέρου, που χρειάζονται για την ίδια διαδικασία στις άλλες χώρες, την οποία μάλιστα και λαμβάνουν ταχυδρομικώς, συνοδευόμενη και από ευγενική επιστολή του αρμόδιου Υπουργού με ευχές για καλές δουλειές και καλά κέρδη…!

Ας δούμε λοιπόν σήμερα φίλοι αναγνώστες, σ’ ένα φανταστικό βέβαια κείμενο, που κινείται μεταξύ σοβαρού και αστείου, τι μπορεί ν’ αντιμετωπίσει ένας επενδυτής που αποφάσισε να φέρει τα ωραία του λεφτά για να ανοίξει μια επιχείρηση στη χώρα μας.

-Φανερώθηκε μια μέρα στον Νώε της εποχής μας ο Θεός, λέει το σενάριο και, αφού τον ενημέρωσε ότι σύντομα θα ρίξει βροχή που θα σκεπάσει ολόκληρη τη Γη και θα καταστρέψει τα πάντα για δεύτερη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, λόγω της βαρύτατα εγκληματικής ροπής των ανθρώπων προς την αμαρτία, του έδωσε σχέδια κατασκευής και εντολή να φτιάξει μια νέα μεγάλη Κιβωτό εγκαίρως, για να σώσει τους ελάχιστους δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους, καθώς και ένα ζεύγος ζώων από κάθε είδος, όπως είχε κάνει και με την προηγούμενη Κιβωτό.

Πήρε λοιπόν τα σχέδια από τον Θεό ο Νώε, κι έφυγε για να εκτελέσει την εντολή Του. Λίγες μέρες πριν τον κατακλυσμό κι ενώ μαύρα σύννεφα είχαν ήδη σκεπάσει τον ουρανό για να κατακλύσουν με πλημμύρες την Γη, εμφανίζεται ο Θεός, ο οποίος όμως δεν βλέπει πουθενά Κιβωτό, παρά μόνο τον Νώε στην αυλή του να κλαίει.

-Νώε! Ανακράζει με οργή ο Ύψιστος. Πού είναι η Κιβωτός που σε διέταξα να κατασκευάσεις;

-Συγχώρεσέ με Μεγαλοδύναμε, απαντάει με λυγμούς ο Νώε, έκανα ό,τι μπορούσα για να είμαι συνεπής στην εντολή Σου αλλ’ αντιμετώπισα τεράστια προβλήματα.
Ήρθα στην Ελλάδα επειδή είναι ναυτική χώρα και νόμιζα ότι εδώ θα εξυπηρετηθώ καλύτερα για να φτιάξω μια Κιβωτό σύμφωνα με τα σχέδια που μου έδωσες και, οι εδώ αρμόδιοι, μου είπαν ότι τα σχέδια αυτά δεν συμφωνούν με τον ισχύοντα κανονισμό τους κι έτσι αναγκάστηκα να προσλάβω ναυπηγό για να φτιάξει καινούργια.
Στη συνέχεια με πληροφόρησαν ότι το Συμβούλιο Επικρατείας τους δεν έχει πάρει απόφαση αν ο κατακλυσμός είναι συνταγματικά αποδεκτός ή όχι, αφού είναι πράξη και όχι θεωρία που έχει σχέση με τη Θρησκεία!
Βρέθηκα σε διαμάχη με το Λιμενικό, διότι απαίτησαν να προσθέσω στην Κιβωτό πανάκριβο σύστημα πυρασφάλειας, σωστικές λέμβους και σωσίβια, κ.λπ.
Γείτονας με κατάγγειλε, διότι παραβίαζα κατά τη γνώμη του τα σχέδια δόμησης χτίζοντάς στην αυλή μου, και γι’ αυτό χρειάστηκε να βγάλω ειδική άδεια από την Πολεοδομία.
Μου έστειλαν ειδοποίηση με δικαστικό επιμελητή ότι οφείλω φόρους μετά προστίμου, διότι δεν δήλωσα την Κιβωτό ως σκάφος αναψυχής.
Η Εφορία έχει παγώσει τις καταθέσεις μου, διότι φοβούνται ότι θα φύγω κρυφά από τη χώρα τους και θα τις πάρω μαζί μου, κάτι που δεν επιτρέπουν τα capital controls.
Πήγα στο δάσος να κόψω ξύλα για την κατασκευή της Κιβωτού αλλά με έδιωξαν κακήν-κακώς, διότι απαγορεύεται όπως μου είπαν η υλοτόμηση, για να προστατευθεί η πιτσιλωτή κουκουβάγια.
Κατάφερα να βγάλω την άδεια με το επιχείρημα ότι χρειάζομαι τα ξύλα για να φτιάξω Κιβωτό και να σώσω έτσι και τις κουκουβάγιες, αλλά η Υπηρεσία Προστασίας Ζώων δεν με άφησε να πιάσω τελικά ένα ζευγάρι κουκουβάγιες, διότι θεωρούνται προστατευόμενο είδος…
Το ΥΠΕΧΩΔΕ με ειδοποίησε ότι δεν γίνεται να προχωρήσω με τις εργασίες ναυπήγησης αν δεν κάνω προηγουμένως δήλωση και μελέτη για την επίδραση που θα έχει ο κατακλυσμός στο περιβάλλον.
Ήρθαν εν τω μεταξύ οι τοπογράφοι των Ενόπλων Δυνάμεων και απαίτησαν λεπτομερή χάρτη της ροής των υδάτων του κατακλυσμού.
Τώρα προσπαθώ να λύσω ένα άλλο σοβαρό ζήτημα στην Επιτροπή Ισότητας, διότι με κατηγορούν ότι κάνω ρατσιστικές διακρίσεις, επειδή δεν δέχτηκα να πάρω στη δούλεψή μου εργάτες που δεν πιστεύουν στον Θεό, δηλαδή σε Σένα Μεγαλοδύναμε…!
Οι ξυλουργοί που είχα συμφωνήσει να προσλάβω κατέβηκαν σε απεργία, διότι παραμένουν άνεργοι και απλήρωτοι μέχρι να πάρω την άδεια για να εργαστούν και να πληρωθούν, κι όταν κατάφερα να τους πείσω να κάνουν υπομονή, βρέθηκα να έχω ξυλουργούς χωρίς κουκουβάγιες ενώ έμπλεξα και με άλλη, γιγαντιαία σε όγκο απεργία που απέκλεισε τους δρόμους προς το μέρος που φτιάχνω την Κιβωτό.
Πήγα στους επικεφαλής των απεργών και τους ικέτευσα στο όνομά Σου να με αφήσουν να περάσω και μου το αρνήθηκαν, διότι όπως μου είπαν την απεργία αυτή την οργάνωσε και την καθοδηγεί το πανίσχυρο Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ!

Θεός: Λάθος πρέπει να κατάλαβες Νώε! Το Τμήμα που ανέφερες ανήκει στο κυβερνών κόμμα. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν ένα κόμμα να κινητοποιεί τις λαϊκές μάζες κατά των αποφάσεων της κυβέρνησής του!

Νώε: Και όμως Μεγαλοδύναμε… στην Ελλάδα γίνεται ΚΑΙ αυτό! Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν βλέπεις το θεό τους, Θεέ μου!
Στο σημείο αυτό, τα σύννεφα αραιώνουν…! Ο ήλιος εμφανίζεται και πάλι στον ουρανό, και ο Θεός ετοιμάζεται να αποχωρήσει σιωπηλός…

Νώε: Κύριε, αυτό σημαίνει ότι δεν θα καταστρέψεις τελικά τη Γη;

Θεός: Δεν χρειάζεται να την καταστρέψω εγώ τέκνον μου. Αυτό, από ό,τι κατάλαβα, θα το κάνουν και μάλιστα πολύ καλύτερα ακόμα κι από εμένα, οι κυβερνήσεις τους…!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...