Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Κεντρική ομιλία στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Καλαμπάκα

Κεντρική ομιλία στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Καλαμπάκα

-

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, Εργάτες, εργαζόμενοι

Από τούτο εδώ το βήμα, από τούτη εδώ την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των ταξικών δυνάμεων στο νομό μας, απευθύνουμε αγωνιστικό ταξικό χαιρετισμό στην εργατική τάξη της Καλαμπάκας, σε όλους τους απεργούς, σε κάθε εργασιακό χώρο, γραφείο, κλάδο, σε όλους όσους παίρνουν στα χέρια τους το όπλο του αγώνα για να υπερασπίσουν τις ζωές τους και τις ζωές των παιδιών τους.
Είμαστε εδώ, μάχιμοι, δυνατοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι για να βγούμε στην κόντρα με τους εκμεταλλευτές μας, με κάθε πολιτική που συντρίβει τα δικαιώματά μας, κόντρα σε κάθε δυσκολία. καλώντας τους εργαζόμενους να Είμαστε εδώ να απαντήσουμε για μια ακόμα φορά στα μέτρα και την πολιτική που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων.
Λαός ανυπότακτος, λαός αγωνιζόμενος, λαός ενωμένος ποτέ νικημένος!
Όλοι και όλες στον αγώνα!
Απεργούμε σήμερα και διαδηλώνουμε, γιατί τα μέτρα που ψήφισε μέσα στον Νοέμβρη, ο προϋπολογισμός που συζητήθηκε στην Βουλή και έρχεται προς ψήφιση, είναι καθρέφτης αυτού που θα ακολουθήσει στα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των ασφαλισμένων (νέων-παλιών,μικρών-μεγάλων) και των οικογενειών τους. Θα είναι η ταφόπλακα για την κοινωνική ασφάλιση, τη σύνταξη, τις παροχές υγείας- πρόνοιας και θα φέρουν νέα πλήγματα σε μισθούς και συντάξεις.
Απεργούμε, διαδηλώνουμε και επιστρέφουμε κατάμουτρα στην κυβέρνηση και τα αφεντικά της τα αντιλαϊκά τους νομοσχέδια και μέτρα!
Απεργούμε, γιατί αρνούμαστε την άθλια ζωή που μας επιφυλάσσουν!
Ας το πάρουν χαμπάρι κι ας το νιώσουν καλά «Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε»!
Είμαστε εδώ στο δρόμο του αγώνα, αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα για να σταματήσουμε τα εγκλήματα της συγκυβέρνησης Σύριζα- ΑΝΕΛ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μεγαλοεπιχειρηματιών που προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα γίνονται για το καλό μας και πως είναι αναγκαία και αναπόφευκτα.
Αναγκαίος και αναπόφευκτος είναι ο δρόμος του αγώνα για να ξεμπερδέψουμε μια για πάντα με δαύτους. Να ξεμπερδέψουμε με τη σαπίλα και τα παράσιτα της κοινωνίας, με αυτούς που καθημερινά μας πίνουν το αίμα, μας πνίγουν στα χρέη, στην ανεργία και στα προβλήματα.
Απαιτούμε και παλεύουμε για:
Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
Τέρμα πια στη φοροληστεία- Κάτω οι φόροι
Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων
Όχι στις ομαδικές απολύσεις
Όχι στους μισθούς πείνας. Κάλυψη των απωλειών τώρα, επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα του 2009.
Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ
Κανένας χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας- Κανένας ανασφάλιστος
Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις
Να πληρώσει η πλουτοκρατία την κρίση και το χρέος που είναι όλο δικό της.

Ούτε πόντο πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε από αυτά τα αιτήματα!
Ξέρουμε τις δυσκολίες αυτού του αγώνα, όμως δεν πρόκειται να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας στο όνομα μιας ανάπτυξης που θα χτιστεί πάνω στα συντρίμμια και στα αποκαΐδια των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με πολιτικές που μοιράζουν τη φτώχεια και την ανεργία.
Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας για την επιβίωση, για μια καλύτερη ζωή και γι αυτόν ακριβώς το λόγο τον οργανώνουμε, τον σχεδιάζουμε μέχρι την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, μέχρι την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Είναι αγώνας που θα τον πάμε μέχρι τέλους, μέχρι εκεί που θα πάρουν εκδίκηση τα όνειρά μας!
Άλλη επιλογή δεν έχουμε, άλλος δρόμος δεν υπάρχει!
Ή με το καπιταλιστικό κέρδος ή με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών! Τρίτος δρόμος, ενδιάμεσος, μεταβατικός, λίγο από εδώ και λίγο από εκεί, λίγο με το κεφάλαιο και λίγο με τους εργάτες, δεν υπάρχει!
Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργάτριες, εργάτες, εργαζόμενοι,

Επιχειρηματικοί όμιλοι, Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτούν την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, όλα όσα έχουμε χρυσοπληρώσει με κόπο, αίμα και ιδρώτα, εμείς και οι προηγούμενες γενιές, ενώ η κυβέρνηση ικανοποιεί πλήρως της απαιτήσεις τους:

1. Πάνε τα όρια συνταξιοδότησης για όλους στα 67 χρόνια, και αν θα έχεις συμπληρώσει τα ανάλογα ένσημα, με την τεράστια ανεργία, τη μερική απασχόληση και την ανασφάλιστη εργασία που οργιάζει.
2. Πλήρη σύνταξη θα παίρνεις μόνο με 40 συναπτά έτη εργασίας Μειώνονται εκ’ νέου δραστικά κύριες και επικουρικές συντάξεις στους υπάρχοντες συνταξιούχους, αλλά και σε όσους από δω και πέρα βγαίνουν στην σύνταξη, αφού πλέον θα υπολογίζεται ο μέσος όρος όλου του εργάσιμου βίου και όχι ο τελευταίος μισθός.
3. Το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης από το 80% του μισθού που έπαιρνες με 35 έτη εργασίας μειώνεται στο 48% και με 40 έτη εργασίας.
4. Η βασική σύνταξη ήδη μειώθηκε από τα 486 στα 392 ευρώ και από το 2017 αυτή που θα εγγυάται το κράτος θα είναι μόλις 240 ευρώ!
5. Καταργείται σταδιακά το ΕΚΑΣ και θα υπάρχει νέα μείωση στο ΕΦΑΠΑΞ Ενοποιεί όλα τα ταμεία με εξίσωση συντάξεων και παροχών προς τα κάτω.
6. Θεσμοθετείται νέος φόρος για την ασφάλιση και απαλλάσσεται σε μεγάλο βαθμό το κράτος και η εργοδοσία από την ασφαλιστική εισφορά. Μετατρέπεται η ασφάλιση σε ατομική υπόθεση.
7. Με τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
8. Τσακίζει την προστασία της μητρότητας, καταργεί πάνω από 2.500 ιατρικές εξετάσεις.
9. Διατηρεί όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Βάση των αντιασφαλιστικών ανατροπών είναι ο Ν. 3863/2010 (Λοβέρδου– Κουτρουμάνη) και το 3ο μνημόνιο.
10. Μέσω του κρατικού προϋπολογισμού μειώνονται παραπέρα οι δαπάνες για την ασφάλιση την ίδια στιγμή που κράτος και εργοδοσία χρωστούν στα ταμεία 80 δις».
Κανένας δεν πρέπει να παραπλανηθεί και να εκβιαστεί από την άθλια προπαγάνδα που έχουν εξαπολύσει, προκειμένου να μας “πείσουν” για την αναγκαιότητα των νέων αντιασφαλιστικών μέτρων. Δεν σκοπεύουν να σώσουν την Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά να ισοπεδώσουν ότι άφησαν όρθιο οι κυβερνήσεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, για χάρη των κερδών των καπιταλιστών»
Την κοινωνική ασφάλιση δεν μας τη χάρισε κανείς. Με το δικό μας αγώνα την κατακτήσαμε! Δικός μας κόπος, δικό μας αίμα είναι!
Είναι το δικαίωμα στη σύνταξη, μα πάνω απ όλα είναι το δικαίωμα στις παροχές υγείας και πρόνοιας.
Είναι η προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της.
Είναι η προστασία της μητρότητας, των αναπήρων, η προστασία από επαγγελματικούς κινδύνους και ασθένειες, η προστασία και αναπλήρωση από τα εργατικά ατυχήματα, η υπεράσπιση των αδειών, του μη εργάσιμου χρόνου, είναι τα βαρέα και ανθυγιεινά και άλλα.

Κάτω τα χέρια σας από την κοινωνική ασφάλιση!
Δεν είναι για παζάρια και για διάλυση!
Δεν θα χαρίσουμε την κοινωνική ασφάλιση που κατακτήθηκε με αίμα.
Δεν δεχόμαστε τις συντάξεις πείνας.
Δεν δεχόμαστε να γίνει η ασφάλιση ατομική υπόθεση και προνόμιο λίγων.
Δεν θα γίνουμε τροφή για τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας που ήδη ακονίζουν τα νύχια τους.
Είναι έγκλημα για την υγεία του λαού μας να κλείνουν κλινικές, ακόμα και παιδιατρικές, να καταρρέουν ολόκληρα νοσοκομεία και κέντρα υγείας από την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού, να πεθαίνουν παιδιά και ενήλικες που θα μπορούσαν να ζήσουν! Είναι έγκλημα!
Είναι έγκλημα για τη μόρφωση των παιδιών μας τα χιλιάδες κενά στα σχολεία σε δασκάλους και καθηγητές.
Είναι έγκλημα οι απολύσεις, η απλήρωτη δουλειά που παίρνουν πλέον μαζικές διαστάσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ την ίδια στιγμή που διαπράττει αυτά τα εγκλήματα σε βάρος του λαού- όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις- παρέχει νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, νέα δάνεια και ζεστό χρήμα που θα πληρώσει και πάλι ο λαός μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Είναι προκλητικοί!!! Να ποιοι κερδίζουν από τα νέα μέτρα και τα προαπαιτούμενα.
Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες! Αυτοί τρίβουν τα χέρια τους!
Ισοπεδώνουν ένα λαό για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας!
Αυτό εννοούν, όταν μιλάνε για ανάπτυξη. Το κέρδος τους και όχι την ευημερία και την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.
Έχουν κάνει «θεό» το καπιταλιστικό σύστημα και καμώνονται πως είναι η σωτηρία του λαού. Μόνο που αυτό το σύστημα δεν θα ανοίξει σχολεία, νοσοκομεία, δεν θα αντιμετωπίσει την ανεργία, δεν θα πάρει πίσω τα αβάσταχτα χαράτσια και τους φόρους, δεν θα μειώσει τα χρόνια δουλειάς, ούτε θα φέρει πίσω τις τεράστιες απώλειες σε μισθούς και δικαιώματα.
Σε αυτόν το δρόμο, όπου το μόνο κριτήριο είναι το καπιταλιστικό κέρδος, ακόμα και τα σκουπίδια μετατρέπονται σε χρυσάφι για τους επιχειρηματίες, αλλά η ανθρώπινη ζωή γίνεται σκουπίδι… μπροστά στο καπιταλιστικό κέρδος.
Φτάνει πια να ματώνουμε για τα αφεντικά! Η οργή μας πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί στα φτωχόσπιτά μας, δεν μπορεί να κρυφτεί στους τόπους δουλειάς, μέσα στα νοσοκομεία και τα εργοστάσια που μας σακατεύουν.
Η κυβέρνηση τη στιγμή που παίρνει το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο, ξανασερβίρει το παραμύθι της σκληρής διαπραγμάτευσης, του έντιμου συμβιβασμού που ως συνήθως καταλήγει σε νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και νέα μνημόνια!
Αυτά ακριβώς εννοούν όταν μιλάνε για τη λεγόμενη πολιτική σταθερότητα.
Κοροϊδεύουν το λαό όταν μιλάνε για «ισοδύναμα», αφού ή με το ένα ή με το άλλο ισοδύναμο από την ίδια τσέπη του λαού θα βγουν και στα σεντούκια των δανειστών και των τραπεζιτών θα μπουν!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Στον καπιταλιστικό δρόμο, στο βωμό του κέρδους θυσιάζονται χιλιάδες πρόσφυγες και παιδιά που πνίγονται καθημερινά προσπαθώντας να ξεφύγουν από τα πυρά των πολεμοκάπηλων, των ιμπεριαλιστών.
Δεν σταματάμε να μετράμε ναυάγια, δεν σταματάμε να μετράμε νεκρούς, λες και δεν μιλάμε για ανθρώπους!
Κάθε μέρα που περνάει δύο μικροί Άιλαν φεύγουν από τη ζωή, πνίγονται στον υγρό τάφο της μεσογείου. Είναι ανατριχιαστική η εικόνα που έρχεται από τη Σάμο, τη Μυτιλήνη και την Κω, όπου τα ψυγεία στα νοσοκομεία έχουν γεμίσει, οι νεκροί είναι άταφοι! Η Ειδομένη έχει μετατραπεί σύγχρονο «Νταχάου»)
Αυτό δεν είναι η ντροπή του «πολιτισμού και της κοινωνίας μας», όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν οι θύτες και τα παπαγαλάκια τους.

Είναι το αίσχος, είναι τα εγκλήματα των καπιταλιστών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτών που σκοτώνουν τους λαούς για το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, τους δρόμους της αγοράς και της γεωπολιτικής κυριαρχίας. Αυτών που αφού πρώτα βομβαρδίσουν και ισοπεδώσουν τα σπίτια των προσφύγων, μετά θα τους πάρουν ως φτηνό τζάμπα εργατικό δυναμικό στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Είναι πολύ χαρακτηριστική και ταυτόχρονα κυνική η προτροπή του Σόιμπλε προς τα κράτη μέλη της ΕΕ: «Θέλετε να λύσετε τα οικονομικά σας προβλήματα; Πάρτε ως εργαζόμενους τους πρόσφυγες. Είναι μια καλή συνταγή για την ανάκαμψη της οικονομίας»!
Αυτοί είναι οι καπιταλιστές και το σύστημα τους!
Από ετούτο εδώ το βήμα, από ετούτη εδώ τη συγκέντρωση απευθυνόμαστε στην εργατική τάξη του νομού μας, σε όλα τα λαϊκά στρώματα και τους καλούμε να δυναμώσουν έμπρακτα και με κάθε τρόπο την εργατική λαϊκή αλληλεγγύη στα ταξικά μας αδέρφια, στους πρόσφυγες, στους λαούς που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την έμπρακτη συλλογή ρούχων και τροφίμων από τους Συλλόγους και Ομάδες της ΟΓΕ, ταξικά εργατικά σωματεία και στην Καλαμπάκα με την οργάνωση από την Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ, που θα σταλούν στους πρόσφυγες της Ειδομένης στις 13 Δεκέμβρη.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Για μια ακόμα φορά, οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είχαν τη συνηθισμένη τακτική. Καλλιέργεια μοιρολατρίας, ηττοπάθειας, υπονόμευση του αγώνα. Όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα (δεν περιμέναμε άλλωστε κάτι διαφορετικό), αλλά σε αρκετούς χώρους έβαζαν εμπόδια στην προετοιμασία, τη συζήτηση, την απόφαση.
Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν! Ήρθε η ώρα να σταματήσει το διαίρει και βασίλευε, οι λογικές «το ταμείο μου», «η κατηγορία μου», οι διαχωρισμοί «νέοι-παλιοί». Αυτό είναι το δηλητήριο που έσπερναν και σπέρνουν χρόνια τώρα κεφάλαιο, κυβερνήσεις αλλά και οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) υψώνοντας τείχη στην ενότητα της εργατικής τάξης απέναντι στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς.
Η αντίθεση δε βρίσκεται ανάμεσα στους εργαζόμενους.
Η πραγματική αντίθεση είναι ανάμεσα στους εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, ανάμεσα στις λαϊκές ανάγκες και την κερδοφορία των καπιταλιστών.
Στον πόλεμο που μας κήρυξαν, χρειάζεται οργανωμένη αγωνιστική απάντηση. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς παντού. Να δυναμώσει η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, να συσπειρωθούμε περισσότερα σωματεία,
συνδικαλιστές με το ΠΑΜΕ!
Κανείς εργαζόμενος να μην συμβιβαστεί με την κατάργηση των δικαιωμάτων του, να μην αρκεστεί στα ελάχιστα!
Να ξεπεράσουμε τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές που έβαλαν διαχρονικά πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων.
Να παλέψουμε μαζί με τους μικρούς ΕΒΕ και αγρότες, την ΠΑΣΕΒΕ και την ΠΑΣΥ, μαζί με τις γυναίκες και τους φοιτητές και τις οργανώσεις τους, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, για ένα κίνημα που δε θα παζαρεύει δικαιώματα και κατακτήσεις αλλά θα υψώνει τείχη, θα καθυστερεί αντεργατικά μέτρα.
Θα οργανώνει τους αγώνες για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, θα μπαίνει επικεφαλής στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της πολιτικής που βάζει φραγμό στη λαϊκή ευημερία. Παράλληλα θα δίνει προοπτική στην πάλη της για μια ανάπτυξη που θα έχει ως σκοπό την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και μόνο.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Οργανώνουμε την αγωνιστική ταξική μαχητική αλληλεγγύη.
 Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Άμεση επανασύνδεση όσων έχουν κοπεί!
 Οργάνωση σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά ενάντια στους πλειστηριασμούς.
 Κανένα κοράκι να μην τολμήσει να εμφανιστεί στις λαϊκές γειτονιές.
Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε σε κάθε κλάδο, σε κάθε σωματείο, σε κάθε τόπο δουλειάς.

Με τα αιτήματά μας, τους στόχους και την κατεύθυνση της πάλης.
Σε κάθε πόλη και εδώ στην Καλαμπάκα, σε κάθε γειτονιά της, δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα και την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.
Δημιουργούμε στην πράξη!!! ένα τεράστιο λαϊκό τοίχος, ώστε να μπλοκάρουμε τα αντιλαϊκά –αντιασφαλιστικά μέτρα.
Όταν λέμε ότι οι ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση είναι αιτία πολέμου, το εννοούμε!
Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα!
Λεωνίδας Κεραμίδας,

συνταξιούχος Εκπαιδευτικός,
στέλεχος του ΠΑΜΕ ΚΑΙ
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καλαμπάκας
με της «Λαϊκή Συσπείρωση»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...