Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2020
Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Προαπαιτούμενα και ισοδύναμα (Ο φαύλος κύκλος του παραλόγου)

Προαπαιτούμενα και ισοδύναμα (Ο φαύλος κύκλος του παραλόγου)

-

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΕΡΕΚΟΣ

Αν κάτι πρέπει ν’ αναγνωρίσουμε στη σημερινή μας Κυβέρνηση είναι η ικανότητά της όχι μόνο να δικαιολογεί όλα τα λάθη και τις γκάφες της, αλλά να προσπαθεί και να μας πείσει ότι γίνονται για το καλό μας…!

Πρέπει να κλείσει κάποιες «τρύπες» σε προαπαιτούμενα όπως απαιτεί το «κουαρτέτο» (που αντικατέστησε την Τρόικα, την οποία «θα έδιωχνε με τις κλωτσιές» ο κ. Τσίπρας μόλις ανέβαινε στην εξουσία) και, επειδή για να κλείσει μια τρύπα πρέπει να επιβληθούν φόροι εκατομμυρίων ευρώ σε κάποιον χώρο οι πολίτες του οποίου και αντιδρούν, επιβάλλει αύξηση της φορολόγησης σε άλλους χώρους, ώστε να καλύψει το κενό με ισοδύναμα (ίσης αξίας) με τα προαπαιτούμενα!

-Για ν’ αποφύγει την αύξηση του Φ.Π.Α. στην ιδιωτική εκπαίδευση λόγω του ξεσηκωμού των γονέων των μαθητών που φοιτούν σ’ αυτά.

-Για να καλύψει όσα υπολογίζει το «κουαρτέτο» ότι θα έμπαιναν στα κρατικά ταμεία από τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, όσων οφείλουν στεγαστικά ή «κόκκινα» δάνεια και δεν μπορούν να τα πληρώσουν.

-Για να μην κάνει διευκολύνσεις και «αβαρίες» σε όσους αδυνατούν να εξοφλήσουν χρέη τους προς το Δημόσιο ακόμη και σε 100 δόσεις, θέτει σε εφαρμογή το «κόλπο» των ισοδύναμων και …τι κάνει;(!) Αυξάνει τα τέλη κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων, όπως και τις τιμές των τσιγάρων, των διοδίων, των εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών και της εισόδου στους αρχαιολογικούς μας χώρους!

-Ανεβάζει τον Φ.Π.Α από το 13% στο 23% στο μοσχαρίσιο κρέας, ενώ προαναγγέλλει και αύξηση της τιμής του νερού που παρέχουν στους καταναλωτές τους οι κατά τόπους Δημόσιες ή Δημοτικές Υπηρεσίες Ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΥΑΤ, ΔΕΥΑΛ, κ.λπ). Και τούτο διότι, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας (και «αφεντικά» στο σπίτι μας πλέον), κρίνουν ότι η τιμή του πόσιμου νερού είναι …πολύ χαμηλή στην Ελλάδα, λες και οι πολίτες αυτών των άλλων χώρων που τελικά θα σηκώσουν το βάρος των ισοδύναμων δεν είναι κι αυτοί δεινοπαθούντες πολίτες της ίδιας χώρας! Και όλα αυτά ανακοινώνονται προς εφαρμογή, με πρώτους πάντα αποδέκτες της κάθε νέας αφαίμαξης, ποιους άλλους; Τους σίγουρους και ανυπεράσπιστους «πελάτες-θύματα» που δεν είναι παρά οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι! Αυτοί που ποτέ δεν θα περίμενες να τύχουν τόσο βάναυσης και εξοντωτικής μεταχείρισης! Έλεος δηλαδή…!

Η ανακολουθία αυτής της Κυβέρνησης ανάμεσα στους λόγους, τις υποσχέσεις και τις πράξεις της, είναι επίσης μοναδική και δεν αφορά μόνον στα όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά ο κ. Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του, και τα οποία τώρα μεταθέτουν για το τέλος …της τετραετίας! Αφορούν επίσης και σε παλαιότερα μέτρα, ψηφισθέντα από τη Βουλή που έγιναν Νόμοι του Κράτους, όπως είναι η απαλλαγή από φόρους και τέλη κυκλοφορίας των μη ρυπογόνων οχημάτων (υβριδικών κ.λπ.) που συνοδεύονταν μάλιστα και από σωρεία εκκλήσεων και παραινέσεων με τις οποίες καλούντο οι πολίτες να τα προτιμήσουν και να τα προμηθευτούν για να συμβάλουν έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας!

Και τώρα, αφού κάποιες χιλιάδες πολιτών έσπευσαν να τα αγοράσουν, έρχεται το ίδιο το Κράτος που τους παγίδευσε, χωρίς ίχνος ντροπής, διαγράφοντας και την όποια είχε απομείνει εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτό, και προβαίνει στην εκ των υστέρων φορολόγησή τους!

Ίδιο και μεγαλύτερο «χουνέρι» έπαθαν και όσοι, επί προηγούμενων Κυβερνήσεων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κρατικού ΟΠΑΠ να ετοιμάσουν μεγάλους χώρους (σάλες) και να εγκαταστήσουν εκεί μηχανήματα παιχνιδιών τύχης («φρουτάκια»), με την προοπτική να αυξηθεί ο τζίρος του ΟΠΑΠ, αλλά και το δικό τους φυσικά κέρδος.

Και, αφού οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες πήραν ακόμη και δάνεια από τις Τράπεζες και προχώρησαν σε ενοικίαση κατάλληλων χώρων, εγκατάσταση των σχετικών μηχανημάτων και περίμεναν την άδεια έναρξης λειτουργίας των λεσχών τους, πληροφορήθηκαν ότι η πολιτεία αποφάσισε ξαφνικά να …μην επιτρέψει τη λειτουργία τους, διότι οι κ.κ. αρμόδιοι σκέφτηκαν ότι έπρεπε να προστατευθεί ο λαός και κυρίως η νεολαία από τον εθισμό τους στον τζόγο! Το γιατί δεν το σκέφτηκαν αυτό πριν βάλουν σε μπελάδες τους ανθρώπους που εκείνοι τους έμπλεξαν στην περιπέτεια και την σημερινή τους αγωνία. Το γιατί δεν ανέλαβε ο ΟΠΑΠ την ευθύνη για την ζημία που τους προξένησε, για την οποία έπρεπε κανονικά να τους αποζημιώσει στο ακέραιο, έμεινε αναπάντητο…! Σαν μια εξήγηση, σαν μια συγνώμη έστω στις κραυγές διαμαρτυρίας των όσων ζημιώθηκαν, ούτε φωνή ούτε ακρόαση!

Τους δόθηκε το αντίτιμο 2-3 ενοικίων για να κοπάσει ο θόρυβος και για το θεαθήναι και «καθαρίσαμε»! Αυτό κι αν δεν είναι κράτος δικαίου…!

Με αυτές τους τις παλινωδίες και τις αδικίες έχουν εξοργίσει τον λαό και δικαιώνουν όσους τους κατηγορούν ότι κυβερνούν σχεδιάζοντας τα πάντα με προχειρότητα και χωρίς σε βάθος σοβαρή μελέτη, λες και όλα «στο γόνατο» και ότι σκόπιμα προκήρυξαν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, τότε που ο λαός δεν γνώριζε αυτά που γνώριζαν και μάλιστα πολύ καλά μόνον εκείνοι. Ότι από την επομένη μέρα δηλαδή θα ξέσπαγε το τσουνάμι που σαρώνει οικονομικά τώρα τον λαό, κομμάτι του οποίου πίστεψε για μια ακόμη φορά τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και τους έδωσε το 35,46% για να καταλάβουν και πάλι την εξουσία.

Και, αν οι κυβερνώντες αμφισβητούν την παραπάνω άποψη, ας τολμήσουν να προκηρύξουν νέες εκλογές τώρα. Τις προκήρυξαν όταν ένιωθαν σιγουριά, και μάλιστα τρεις φορές μέσα σε 8 μήνες. Τί τρεις φορές λοιπόν, τί τέσσερις… Να δούμε τι θα πει ΤΩΡΑ ο λαός, τώρα που ΞΕΡΕΙ…!

-Τι θα πουν οι γονείς των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων που χαρατσώθηκαν ξαφνικά αλλά και εκείνων των δημόσιων που, τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ακόμα υπολειτουργούν λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού.

-Τι θα πουν οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί που φυτοζωούν και οι άνεργοι που συνεχίζουν το δρόμο προς τον Γολγοθά.

-Τι θα πουν οι αγρότες που αισθάνονται απατημένοι και έχουν τις μηχανές των τρακτέρ αναμμένες, για να ξεχυθούν και να κλείσουν τους δρόμους, επαρχιακούς και εθνικούς!

-Τι θα πουν οι άνθρωποι της αγοράς που, ενώ περίμεναν κάποια ανάσα, έπιασαν πάτο λόγω της αυξανόμενης ύφεσης από την ανέχεια της πλειονότητας των αγοραστών.

-Τι θα τους πουν οι Πόντιοι για τις απόψεις περί εθνοκάθαρσης του κ. Φίλη και οι απόγονοι των Σμυρνιωτών (όπως και ο γράφων,) για τον «συνωστισμό» στο λιμάνι της Σμύρνης το 1922, εξ αιτίας του οποίου έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την θεωρία της κυρίας Ρεπούση του ΣΥΡΙΖΑ, οι πρόγονοί μας κατά χιλιάδες!

Συμπέρασμα:
Η Κυβέρνηση πάσχει από έλλειψη προγράμματος συγκεκριμένου και μελετημένου σε βάθος, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να αυτοσχεδιάζει. Να λέει και να ξελέει. Να αποφασίζει μέτρα και στη συνέχεια να τα αναιρεί και να τα αλλάζει, ανάλογα με τις αντιδράσεις των θιγόμενων από αυτά ή τις αφόρητες πιέσεις των δανειστών μας, οι οποίοι όπως πολύ εύστοχα έγραψε στον Ε.Τ. η Άννα Παναγιωταρέα, μοιάζουν με μακρινούς συγγενείς που στέλνουν τα στεφάνια της κηδείας.

Είναι καιρός τόσο ο κ. Πρωθυπουργός όσο και οι συνεργάτες του να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι είναι Κυβέρνηση και πρέπει να κυβερνήσουν. Να ξεχάσουν δηλαδή τα συνθήματα και τα παχιά τα λόγια του προεκλογικού αγώνα, να ανασκουμπωθούν και να στρωθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στη δουλειά, από την οποία εξαρτάται η ζωή και η τύχη ενός ολόκληρου λαού, του λαού μας!

Χαρακτηριστική άλλωστε και συχνή η εσωτερική αντιπολίτευση στους κύκλους της Κυβέρνησης, όπου ο ένας Υπουργός δεν διστάζει να «καρφώσει» και να «ξεμπροστιάσει» τον άλλο, σε μία πλήρη άρνηση αλληλοκάλυψης, ή μήπως σε μία αποστασιοποίηση και ειλικρινή ομολογία τραγικών παραλείψεων και/ή λαθών;(!)

Ο απολογισμός του έργου τους, στους δέκα μήνες που κυβερνούν, είναι δυστυχώς αρνητικός και, η οικονομική κατάσταση της χώρας και των πολιτών της όπως δυστυχώς και η διαγραφόμενη προοπτική, είναι πολύ χειρότερες από αυτές που παρέλαβαν τον Ιανουάριο του 2015. Μας αρέσει δεν μας αρέσει, το σωστό πρέπει να λέγεται…!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Ευριπίδης Ηλ. Κωστόπουλος δημιούργησε έναν όμορφο χώρο στην οδό Ευθ. Βλαχάβα 11, όπου δραστηριοποιείται με όρεξη και μεράκι. Το ‘Old School BARBERSHOP’ σας περιμένει… OLD SCHOOL BARBERSHOP Ευριπίδης Κωστόπουλος Ευθ. Βλαχάβα 11, Καλαμπάκα Τηλ. 6980 177 860  

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» – Καλαμπάκα

Το νέο Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» λειτουργεί στην Καλαμπάκα υπό τη Διεύθυνση του κ. Νικολάου Παπανικολάου σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα εργαστήρια αναφοράς: Βιοϊατρική Αθηνών / In-Vitro / Βιοφόρµα / Mικροανάλυση. Μικροβιολογικό     Αιματολογικό     Βιοχημικό Ανοσολογικό     Ορμονολογικό     Προγενετικός έλεγχος Ωράριο λειτουργίας: • Δευτέρα: 7:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00 • Τρίτη:...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...