Σωτήρης Φαμίσης: Μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ , ημερομηνία, που καθορίστηκε από τον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ το 1970.

Κύριος στόχος του εορτασμού αποτελεί η ανάδειξη της Οικονομικής, Κοινωνικής και Πολιτισμικής συμβολής του Τουρισμού στην ανάπτυξη τόσο της διεθνούς κοινότητας, όσο και των Τοπικών Κοινωνιών.

Για το 2021, η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, είναι αφιερωμένη στη

Χωρίς Αποκλεισμούς Ανάκαμψη και Ανάπτυξη (Tourism for Inclusive Growth).

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Π.Ο.Τ), θεωρεί ότι ο Τουρισμός θα πρέπει να έχει ως πρώτη προτεραιότητα του, τη Βιώσιμη ανάπτυξη.

Ανάπτυξη που λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες Επισκεπτών, Τοπικών Φορέων, Τοπικών Κοινοτήτων, Επιχειρηματιών – αλλά βέβαια και της ευρύτερης κοινωνίας.

Διασφαλίζει ότι κάθε κομμάτι του μωσαϊκού που λέγεται Τουρισμός, έχει λόγο στο μέλλον του.

Η συγκεκριμένη μέρα αποτελεί υπενθύμιση για τον καταλυτικό ρόλο του Τουρισμού στην κοινωνική – τοπική ένταξη ευρύτερα, με στόχο πάντοτε Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη με τρόπο ευεργετικό για την οικονομία, την τοπική κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον.

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού 2021, με ελπίδα άμεσης Ανάκαμψης και Ανάπτυξης, χωρίς αποκλεισμούς, προσδοκώντας στην επόμενη μέρα που θα φέρει την περιοχή μας, να διεκδικεί με αξιώσεις το Τουριστικό Μέλλον που της αξίζει.

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ είναι ο κορμός της Τοπικής Οικονομίας.

Τα ΜΕΤΕΩΡΑ ένας ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ έχει ΠΑΡΩΝ αλλά έχει και ένα πιο ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΦΑΜΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ