Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Ο απολογισμός του πρώτου χρόνου της θητείας του Δημάρχου - Κριτική και...

Ο απολογισμός του πρώτου χρόνου της θητείας του Δημάρχου – Κριτική και αξιολόγηση

-

Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης

Αγαπητοί συνδημότες,
Με αφορμή την προ ημερών συνέντευξη τύπου του δημάρχου, για τη συμπλήρωση και ημερολογιακά ενός έτους θητείας, δράττομαι της ευκαιρίας με νηφαλιότητα και αντικειμενική κρίση (κατά την προσωπική μου άποψη), να σκιαγραφήσω την εκτίμησή μου για την εικόνα της νέας δημοτικής αρχής στο διάστημα αυτό ,λαμβάνοντας βεβαίως υπ’όψιν και όσα λέχθηκαν από πλευράς δημάρχου, παρ’ ότι η διαπίστωσή μου είναι πως ο Δήμαρχος έχει « αλλεργία» και δεν αντέχει στην κριτική , πολύ δε περισσότερο στον διάλογο και στον ουσιαστικό έλεγχο.

Επειδή ο ετήσιος απολογισμός πεπραγμένων δίνει τη δυνατότητα σε αιρετούς ,αλλά και σε πολίτες να τοποθετηθούν δημόσια , θα περίμενα και από πολλούς άλλους -ενεργούς πολίτες – το διάστημα που μεσολάβησε ( εννοώ μετά τη συνέντευξη ), να πάρουν επίσημα θέση σε όσα λέχθηκαν, κάνοντας την δική τους κριτική, αλλά και το γεγονός που δεν έγινε έχει κι αυτό τη δική του σημασία ερμηνευόμενο ποικιλοτρόπως. Άλλωστε ο εμπαιγμός έχει κι αυτός το αντίστοιχο κόστος.

Αγαπητοί συνδημότες,
Σε ό,τι με αφορά θέλω να τονίσω πως απολογισμός και κριτική μπορεί να γίνει μόνο σε ένα έργο που έχει παραχθεί! Τι κριτική να κάνεις στην αδράνεια; Και τι καινούριο να πεις δίχως να αναμασάς την γνωστή σε όλους τραγική πραγματικότητα που βιώνουμε όσοι ζούμε σ’ αυτόν εδώ τον δήμο; Άλλωστε η αίσθηση της πλήρους ανυπαρξίας σου δημιουργεί την εντύπωση πως ο δήμος έχει μπει στον αυτόματο πιλότο!

Ένας χρόνος θητείας και πέρα από την ιδιοτελή εκπλήρωση μικροπολιτικών επιδιώξεων και τη διευθέτηση των ρουσφετιών τίποτα παραγωγικό δεν έχει γίνει και δεν σχεδιάστηκε να γίνει.

Ένας χρόνος διαδρομής και φάνηκε απροκάλυπτα πλέον η απύθμενη προχειρότητα λειτουργίας αυτής της δημοτικής αρχής. Η εσωστρέφεια έχει πλέον καθιερωθεί ως κυρίαρχο συστατικό λειτουργίας της αφήνοντας ανάγλυφο το αποτύπωμά της.

Αγαπητοί συνδημότες,
Ο Δήμαρχος παρουσίασε ως στοιχείο επιδοκιμασίας της διαχείρισης την οποία ασκεί ( άκουσον,άκουσον ) και προσωπικό μάλιστα στοίχημα ,όπως είπε το 1,3 εκατομ. ευρώ που δόθηκαν στον Δήμο για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών!Κατ’αρχάς δεν δόθηκαν μόνον στον Δήμο Μετεώρων, αλλά και σε πολλούς άλλους δήμους ανά τη χώρα,άρα δεν πρόκειται για επιβράβευση της δημοτικής αρχής και σε καμιά περίπτωση αυτή η επιχορήγηση ( μην ξεχνάμε πως ένα μεγάλο μέρος δίνεται με τη μορφή δανείου), δεν αποτελεί στοιχείο πανηγυρισμού!!!
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,πραγματικά θα χαιρόμουνα αν πανηγυρίζατε για το ότι ο Δήμος έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου, αντ’αυτού όμως και ένεκα του γεγονότος πως η ανάπτυξη στο δήμο μας βρίσκεται στο περιθώριο , θα θεωρούσα ιδιαίτερα εύστοχη τη φράση που λέει ότι οι πολίτες του δήμου μας έχουν καταστεί « Ακροατές έργων και θεατές λόγων!!!»
Αγαπητοί μου συνδημότες,
Ο Δήμαρχος επέλεξε να εξαντλήσει τον απολογισμό με αναφορές σε λογιστικά δεδομένα-όχι τυχαία- ελπίζοντας έτσι πως θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Ουσιαστικά για μένα κρύφτηκε πίσω από αριθμούς για να μην απαντήσει σε ουσιώδη ερωτήματα, όπως:
1.Υπάρχει κάποια αυτοδιοικητική ατζέντα ως σημείο αναφοράς για τη δημοτική αρχή;
2.Ποιό είναι το αναπτυξιακό αποτύπωμα της δημοτικής αρχής;
3. Ποιό είναι το σχέδιό της ,το όραμά της για την πόλη και για τα χωριά μας, μέσα από την υλοποίηση έργων;
4. Ποιο είναι το ποσό επιχορηγήσεων- όχι για ληξιπρόθεσμα- για επενδύσεις από Εθνικά αλλά και Ευρωπαϊκά προγράμματα; ( Αλήθεια υπάρχουν;)
5. Τι έργα υπάρχουν, δεν μιλάμε για την ολοκλήρωση των ημιτελών της προηγούμενης δημοτικής αρχής, αλλά για καινούρια που αφορούν την ποιότητα ζωής μας, την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση ,την ανάπτυξη,το περιβάλλον, την κοινωνική μέριμνα,τον πολιτισμό κλπ,κλπ και ποιο είναι το ποσοστό απορροφητικότητας;
Κύριε Δήμαρχε,
Αναφερόμενος στην καθημερινότητα ,είπατε πως ρίξατε όλο το βάρος εκεί ( κόψιμο χόρτων, αλλαγή λαμπτήρων,επιδιόρθωση λακκούβων, αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης,,διάνοιξη και καθαρισμό αγροτικών δρόμων)
Η πραγματικότητα όμως για μένα άλλα λέει.
Δείτε τι γίνεται με την αποψίλωση των χόρτων στα δημοτικά διαμερίσματα,με τους αγροτικούς δρόμους που είναι αφημένοι στο έλεος και στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Καταφέρατε οι βλάβες ύδρευσης να είναι μέρος της καθημερινότητας των πολιτών .
Καταφέρατε η αντικατάσταση καμένης λάμπας να γίνεται μόνο εφ’όσον όποιος μένει εκεί κοντά τυχαίνει να γνωρίζει…. τον ηλεκτρολόγο!
Καταφέρατε η φροντίδα των κοινόχρηστων χώρων να ανήκει στους καταστηματάρχες και στους περιοίκους.
Καταφέρατε –εν μέσω κορονοϊού – να κλείσετε την οδό Τρικάλων ,με δεκάδες παλινωδίες, που δεν απάντησαν πραγματικά ποτέ στο ΓΙΑΤΙ.

Αγαπητοί μου συνδημότες,
Τι να πει κανείς για την πορεία του έργου της εγκατάστασης του φυσικού αερίου στην πόλη μας; Αφήνουν ημιτελείς δρόμους, ξανασκάβουν για τις συνδέσεις και οι πολίτες όταν απευθύνονται αρμοδίως δεν παίρνουν καμία πειστική απάντηση, ούτε καν για τα αυτονόητα!

Τι να πει κανείς για την στασιμότητα ολοκλήρωσης του δικτύου ύδρευσης.

Τι να πει κανείς για την καθαριότητα με την πλημμελή οργάνωσή της. Για τον βαθμό και την ταχύτητα ανταπόκρισής της δημοτικής αρχής στις βλάβες.

Τι να πει κανείς για την ανυπαρξία καινοτόμων δράσεων και οράματος. Για την συντριβή της ψυχολογίας του προσωπικού του δήμου μας. Για την καθαίρεση του Γενικού Γραμματέα ( δική του επιλογή ) και τη δημόσια δέσμευσή του και για άλλες αποχωρήσεις ειδικών συνεργατών του-εντός του Σεπτεμβρίου -( δικές του επιλογές ).

Τι να πει κανείς για το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η σύσταση της Επιτροπής Διαβούλευσης, που άλλωστε δεν φαίνεται να ενοχλεί και κανέναν.

Αγαπητοί μου συνδημότες,
Θέλω να ξεκαθαρίσω προς όλους σας πως αυτό που έχει σημασία αλλά και αξία για μένα δεν είναι ένας καταγγελτικός λόγος ,αλλά το έναυσμα αφύπνισής του δημάρχου,για να αφουγκραστεί επιτέλους τους δημότες του δήμου και να τους λάβει σοβαρά υπ’όψιν ,να αναγνωρίσει ολέθρια λάθη του και να αποφύγει την συνέχισή τους, να πάψει να εκτίθεται σε δημόσιες δεσμεύσεις τις οποίες ποτέ δεν τηρεί με συνέπεια να του καταχωρούνται διάφορα κοσμητικά επίθετα. Να επιδιώξει έστω και την ύστατη ώρα να αποκαταστήσει την βαθιά λαβωμένη αξιοπιστία του. Να αντιληφθεί πως στερείται σοβαρών και αξιόπιστων συνεργατών και πως κάτι πρέπει να κάνει γι’αυτό.

Κλείνοντας θα θεωρούσα παράλειψη να μην τονίσω πως από τις 15 Μαρτίου τρέχοντος έτους ουσιαστικά είχε σταματήσει η δημόσια ζωή λόγω κορονοϊού μέχρι και τις 30 Ιουνίου και ξανάρχισε την 1η Ιουλίου μ΄ένα ιδιότυπο τρόπο που συνεχίζεται διαρκώς επιδεινούμενος μέχρι σήμερα. Η πανδημία του COVID 19, μια επικίνδυνη κατάσταση παγκόσμιας κλίμακας έχει πραγματικά δημιουργήσει πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους .Σε καμιά όμως περίπτωση αυτό δεν αποτελεί συγχωροχάρτι για τη γενικότερη εικόνα λειτουργίας της σημερινής δημοτικής αρχής.

Τέλος ,στον πρώτο χρόνο παρουσίας της νέας δημοτικής αρχής διαμορφώνεται μια κατάσταση απλής διαχείρισης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, χωρίς συνολικό σχεδιασμό για έργα και δράσεις, χωρίς όραμα και ουσία. Η σημερινή αδύναμη δημοτική αρχή ,μετεξελίχθηκε σε μια θλιβερή σύναξη μιας «παρεούλας» γύρω από τον δήμαρχο, που χωρίς γνώσεις, απουσία σχεδιασμού καταφεύγει σε μια μίζερη διαχείριση μέσα από ένα διαρκές θέατρο παραλογισμού ναρκοθετώντας κάθε μέρα που περνά το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΚΑΛ/ΚΑ 17-09-2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

www.hotelkostafamissi.com

www.hamogelo.gr

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.grwww.efepae.gr,
www.aedep.grwww.espa.gr

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr