Ο Xρ. Λιάπης σχολιάζει τον πρώτο μήνα Κυβερνητικού έργου και την ίδρυση Ανεξάρτητης Αρχής κατά της διαφθοράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Συμπληρώθηκε ο πρώτος μήνας της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλα δείχνουν πως η δουλειά και η ουσιαστική παραγωγή κοινοβουλευτικού και κυβερνητικού έργου, ξεκίνησαν αμέσως.

Ο κ. Πρωθυπουργός, δείχνει ήδη τα πρώτα δυναμικά και ενθαρρυντικά βήματα, έχοντας συγκροτήσει μία Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, την Κυβέρνηση των έργων, της συνέπειας και του αποτελέσματος. Μια κυβέρνηση που συγκροτήθηκε χωρίς κομματικές παρωπίδες, συνδυάζοντας την πείρα με την ανανέωση και την πολιτική με την τεχνοκρατική επάρκεια.

Ανάμεσα στις πολλές, καινοτόμες πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν ήδη να θεσμοθετούνται, θα ήθελα να σταθώ στην ίδρυση ανεξάρτητης αρχής, στα πρότυπα του ΟΟΣΑ, για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Σε τηλεοπτική εμφάνισή μου, λίγο πριν τις Εκλογές, στις 14/06/19, στην εκπομπή Politics του Action 24, ο κ. Υδραίος του ΣΥΡΙΖΑ και ο δημοσιογράφος κ. Τάκης, μετά από αναφορά μου στο «Σκάνδαλο Ρασπούτιν»,με ρωτούσαν επιμόνως «Ποιος ειναι ο Ρασπούτιν;»
(χρόνοι: 30:20 έως 37:00).
Απάντησε και σε αυτό  ο κ. Πρωθυπουργός στον κ. Τσίπρα, στη Βουλή, αποστομώνοτάς τον: «Εσείς είχατε ή δεν είχατε υπουργό αναπληρωτή αρμόδιο για ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς; Είχε και κάποιο παρατσούκλι», προσέθεσε ο κ. Πρωθυπουργός, υπαινισσόμενος τον «Ρασπούτιν», «Είναι λογικό η καταπολέμηση της διαφθοράς να είναι αρμοδιότητα, ενός και μόνο Υπουργού;»
Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ