Χάσια και ΟΛΚ: Δεν περίμενα έπαινο αλλά όχι και αχαριστία…

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Διάβασα με προσοχή την ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής της ομάδας Πρωτοβουλίας Χασιωτών που είχε τίτλο «Τα Χάσια διεκδικούν μεράδι στην τοπική ανάπτυξη».

Δεν πίστευα στα μάτια μου, αν και βλέπω καλά, με όσα διάβασα, ειδικά σε όσα αναφέρονται στην ΟΛΚ, την οποία ο συντάκτης της ανακοίνωσης δεν είχε το θάρρος να αναφέρει. Δεν θα γίνω συνήγορος της ΟΛΚ, μπορούν οι ίδιοι να υπερασπιστούν την τιμή και την υπόληψη τους, αλλά επειδή για δεκαετίες είμαι ενεργό μέλος της ΟΛΚ, για αρκετά χρόνια Γ. Γραμματέας και για λίγο διάστημα Πρόεδρός της, νομίζω πως δικαιούμαι να ομιλήσω και να πω κάποια γεγονότα, τα οποία ο συντάκτης του κειμένου δεν τα γνωρίζει.

Αλήθεια, οι αποτελούντες την Πρωτοβουλία Χασιωτών, διάβασαν το κείμενο και συμφωνούν με αυτά που γράφονται; Θα αναφέρω μερικά από όσα γνωρίζω:

Αυτοί οι «άσχετοι που αυτοαναγορεύονται ειδικοί» είναι μέλη της ΟΛΚ και της ΕΟΟΑ, αναρριχητές με γνώσεις και διπλώματα, από τους καλύτερους της χώρας μας. Είναι αυτοί που έκαναν τη μελέτη για τις 80 αναρριχητικές διαδρομές στους βράχους του Γάβρου. Είναι αυτοί που κάθε χρόνο συγκεντρώνουν την αφρόκρεμα των αναρριχητών στο Καστράκι, στην Πανελλήνια συνάντηση. Μπορεί κάποιοι της ΟΛΚ να μην αντέδρασαν σωστά στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά το δίκαιο ήταν με το μέρος τους…

Μέλη της ΟΛΚ έκαναν την πεζοπορία από Γάβρο – ερείπια Αγίας Παρασκευής – Τσούγκουρο. Μέλη της ΟΛΚ περπάτησαν στους βράχους του Γάβρου (μια φορά ήταν συνοδοιπόρος και ο Μπάμπης Ζούζουλας). Δεν θα αναφέρω πόσες φορές -εγώ ο άσχετος- έχω δημοσιεύσει φωτογραφίες βράχων από Τσούγκουρο (Άγιος Δημήτριος), όπως π.χ. και η Ζωοδόχος Πηγή καθώς και από Γάβρο όπως π.χ. και το σπηλαιώδες ξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου.

Κι επειδή «τα Χάσια διεκδικούν μεράδι», Χάσια δεν είναι μόνο ο Γάβρος. Μέλη της ΟΛΚ έχουν οδοιπορήσει 2-3 φορές στην περιοχή Αγιοφύλλου (συμμετείχε ο Ζήσης Καραγιάννης). Μέλη της ΟΛΚ έχουν κάνει πεζοπορία γύρω από το Κακοπλεύρι, στην Πέτρα Μπιστάνη, αλλά θερινή και χειμερνινή ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή των Χασίων, το Κράτσοβο (παλιό πυροφυλάκειο). Μέλη της ΟΛΚ έκαναν τη διαδρομή στο μονοπάτι του πευκοδάσους Κακοπλευρίου και εν συνεχεία τη διάσχιση (δύο φορές σίγουρα, ίσως και τρεις) του φαραγγιού του Κρύου ρέματος (Κακοπλεύρι-Ξηρόκαμπος).

Αναφέρω μόνο μερικές από τις δράσεις της ΟΛΚ που συμμετείχα ο ίδιος, φωτογράφισα και δημοσίευσα. Οι Χασιώτες τα γνωρίζουν καλά, ο συντάκτης του κειμένου από τον οποίο δεν περίμενα έπαινο αλλά όχι και αχαριστία, τα αγνοεί, αλλά με αυτά που γράφει μου θυμίζει το «έλα παππού, να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου».

Α, ξέχασα να γράψω πως η γυναίκα μου είναι Χασιώτισσα. (Το αναφέρω για να μη μου ρίξει καμία με την… παντόφλα).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΑΡΡΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img