Σήμερα φίλοι αναγνώστες το χρονογράφημά μας θα ξεφύγει λιγάκι από τα τετριμμένα για να σας προσφέρει μια γεύση, ελπίζουμε και ένα κάποιο χαμόγελο, από διάφορα περίεργα και ευτράπελα που «ψάρεψε» ο χρονογράφος σε έντυπα και Μ.Μ.Ε. δικά μας αλλά και της αλλοδαπής. Παλαιότερα αλλά και πιο πρόσφατα.

-Μοναδικό στον κόσμο γεγονός συνέβη στο Σαντιάγκο του Περού! Γυναίκα πέθανε σε ηλικία 65 χρόνων, αφήνοντας πίσω της 55 παιδιά και 102 εγγόνια! Εννέα φορές είχε γεννήσει τρίδυμα, 12 φορές δίδυμα και μόνον 4 μονά…!

-Στη Σιγκαπούρη, αν κάποιος συλληφθεί να πετάει σκουπίδι στο δρόμο, υποχρεώνεται από τις Αρχές να καθαρίζει τους γύρω δρόμους επί τρείς συνεχείς Κυριακές, με πινακίδα στην πλάτη του που γράφει «είμαι βρωμιάρης», ενώ το όνομα και η φωτογραφία του δημοσιεύονται στον Τύπο!
Πώς είπατε;(!) Πολύ καλή ιδέα;(!)… Μήπως να τους αντιγράφαμε;…

-Δήμαρχος γαλλικής πόλης η οποία αντιμετώπιζε πρόβλημα χώρου ταφής των νεκρών στο μικρό νεκροταφείο της, με εγκύκλιό του προς τους κατοίκους της τους «απαγόρευε να …πεθαίνουν, πριν γίνει η επέκταση του τοπικού κοιμητήριου»…(!)

-Στη Σοβιετική Ένωση πολίτης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση πριν χρόνια, διότι είχε αποκαλέσει δημόσια τον τότε πρόεδρο της χώρας Νικίτα Χρουστσόφ ηλίθιο. Ερωτηθείς ο πρόεδρος αν βρίσκει σωστή την απόφαση του δικαστηρίου απάντησε ότι ο πολίτης δεν τιμωρήθηκε διότι τον αποκάλεσε ηλίθιο, αλλά επειδή -με την ενέργειά του αυτή- αποκάλυψε κρατικό μυστικό…(!)

-Σε έρευνα την οποία πραγματοποίησε ειδική επιτροπή οικονομολόγων του Ο.Η.Ε. διαπιστώθηκε ότι το 1/8 του πληθυσμού της Γης κατέχει το 48% του πλούτου της. Μέγα δε μέρος αυτού διακινείται (και αυξάνεται) από το πάσης φύσεως οργανωμένο έγκλημα (στο χώρο των ναρκωτικών και της τρομοκρατίας κυρίως) που διαθέτει για την επίτευξη των σκοπών του υψηλότατη τεχνολογία!

-Ανάμεσα στους, συγκριτικά με την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, αμειβόμενους με παράλογες ή ακόμη και εξωφρενικές αμοιβές, συμπεριλαμβάνονται ποδοσφαιριστές, οι οποίοι λαμβάνουν εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ ή δολαρίων ετησίως, για να αγωνίζονται σε 150-200 αγώνες διαρκείας 90 λεπτών κάθε χρόνο συν τις προπονήσεις τους…(!)

Κι όλη αυτή η κατασπατάληση χρήματος γίνεται και «διατυμπανίζεται» την ώρα που δισεκατομμύρια συνανθρώπων μας στον πλανήτη Γη λιμοκτονούν και μικρά παιδιά πεθαίνουν από την έλλειψη εμβολίων ή ενός ποτηριού γάλακτος!…

Ας δούμε όμως και κάποια δικά μας «απίστευτα κι όμως αληθινά».

-Στην προέκταση της οδού Μητροπόλεως προς το Σύνταγμα, ένα έργο που έγινε το 1998 στην ωραία μας Αθήνα, έκπληκτοι οι περαστικοί διαπίστωσαν την επομένη μέρα ότι το πεζοδρόμιο είχε επιστρωθεί όχι με μαρμαρόπλακες, αλλά με …ταφόπλακες που έφεραν, αν είναι δυνατόν, ακόμη και τα στοιχεία των θανόντων!

-Το 2002 ο βουλευτής Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής ανέφερε στη Βουλή ότι, ενώ το επίδομα τοκετού της αγρότισσας ανερχόταν τότε σε 67.000 δραχμές, στους ιδιοκτήτες αγελάδων δινόταν 87.000 για κάθε τοκετό τους, ειδικά αν γεννούσαν αρσενικό μοσχάρι!…

-Σχολική εφημερίδα του 2014, μας ενημερώνει ότι γυμναστής, μιλώντας σε μαθητές δημοτικού σχολείου, τους προέτρεψε να ασχολούνται και με το κολύμπι, διότι εκτός της σωματικής άσκησης συμβάλλει και στο αδυνάτισμα. Εκεί ήταν όμως που δέχτηκε το εύλογο ερώτημα μικρού μπόμπιρα: «αφού κύριε το κολύμπι αδυνατίζει, γιατί δεν αδυνατίζουν και οι φάλαινες;»
Και, στο σημείο αυτό και χωρίς πρόθεση να δώσουμε πολιτική χροιά σ’ αυτά, θα θέσουμε δύο ερωτήματα προς τους «πατέρες του έθνους» που κάλλιστα θα μπορούσαν να υπαχθούν και στα ευτράπελα, όπως:

-Ο κατά τα άλλα συμπαθής Πρωθυπουργός μας δηλώνει άθεος. Δεν ορκίζεται στο ιερό μας Ευαγγέλιο, αλλά με την παλάμη στο στήθος σαν Ρωμαίος λεγεωνάριος. Δεν τέλεσε θρησκευτικό γάμο με την σεμνή σύντροφό του. Δεν βάφτισαν τα παιδιά τους σε εκκλησίες. Δικαίωμά τους, δεκτό και απόλυτα σεβαστό! Όμως, πώς ταιριάζει μετά από αυτά:

-Να παρίσταται ένας άθεος στην τελετή του αγιασμού των υδάτων τα Θεοφάνεια στον Πειραιά και, πλήρης ευφορίας, ν’ απελευθερώνει κατά το τελετουργικό το λευκό περιστέρι που συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα;(!)

-Να επισκέπτεται τον Πανάγιο Τάφο και στη συνέχεια, στην τελετή της Αναστάσεως, να βρίσκεται με τη σύντροφό του στην πρώτη σειρά των πιστών με αναμμένες τις λαμπάδες τους με το Άγιο Φως, ενώ και στις ομιλίες του λέει μερικές φορές: «μόνον ο Θεός ξέρει…» Ποιος θεός Αλέξη μας; Ποιος; Αυτός που κατά την δική σου άποψη και πίστη δεν υπάρχει;

Μας γεννήθηκε όμως και μία γενικότερη απορία: Γιατί όταν ένας ή μία βουλευτής φεύγουν από ένα κόμμα και πηγαίνουν σε άλλο (χωρίς κατά τη γνώμη μας να έχουν αυτό το δικαίωμα αφού την έδρα στο Κοινοβούλιο την κέρδισαν με τις ψήφους πολιτών του κόμματος από το οποίο φεύγουν και όχι εκείνων στο οποίο πηγαίνουν) οι πολιτικοί και οι οπαδοί του δεύτερου τους υποδέχονται μετά χαράς και συγχαρητηρίων σαν έντιμους και υπεύθυνους πατριώτες και του πρώτου τους αποκαλούν προδότες;

ΥΓΡ. Κάποιος είπε κάποτε στον δημοσιογράφο Άρη Σταθάκη ότι: «η ζωή του Έλληνα, όπως κατάντησε, θυμίζει το «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο»» και ο Σταθάκης απάντησε: «Αυτά φίλε ξέχασέ τα! Η λατέρνα σίγησε, η φτώχεια έμεινε και το φιλότιμο χάθηκε…»

Φίλοι αναγνώστες, τα συμπεράσματα δικά σας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here