Πρέπει να σταθούμε όρθιοι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΕΡΕΚΟΥ
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Δύσκολες ώρες, οι πιο δύσκολες που γνώρισε η χώρα μας και ο λαός της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βρισκόμαστε στο χείλος μιας άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης διότι δώσαμε, με δικά μας τραγικά λάθη, με κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, με καταχρήσεις επί όλων σχεδόν των Κυβερνήσεων και με ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή που έχει πάρει διαστάσεις εθνικής πληγής, το δικαίωμα αγρίως να μας εκμεταλλεύονται τοκογλυφικά οι δανειστές μας και να μας λοιδορούν ΟΛΟΙ. Ακόμη και οι …ξυπόλητοι οι Σκοπιανοί!

Τα ΜΜΕ, σε παγκόσμια κλίμακα, ασχολούνται καθημερινά μαζί μας και εμφανίζουν τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας με τους πιο ταπεινωτικούς και εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς.

Οι δανειστές μας, αφού συνέβαλαν τα μέγιστα στο να πάρει η οικονομία μας την κατηφόρα τη μεγάλη, με τις εξωφρενικές και εκβιαστικές τους απαιτήσεις και αφόρητες πιέσεις σε κάθε αξιολόγηση (με μόνιμο «μπαμπούλα» κάθε φορά την απειλή του «Grexit») απαιτούν τη λήψη εξοντωτικών για το λαό μας μέτρων, που οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεων στο κλείσιμο ή στο να μεταφέρουν τη δραστηριότητά τους σε άλλες χώρες, όπως έδιωξαν και όσους είχαν την πρόθεση να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα.

Πρωταγωνιστής και στο έπακρο επιθετικός κατά της χώρας μας πάντα ο κ. Σόιμπλε, με το γνωστό μόνιμα σκοτεινιασμένο του βλέμμα, άκαμπτος σε σκληρότητα εναντίον μας, ζητώντας να τηρήσουμε, όπως λέει μονότονα «τα συμφωνηθέντα»! Όταν όμως κάποιος του θυμίζει ότι και η Γερμανία οφείλει να δώσει στην Ελλάδα αυτά που άρπαξαν από τον ελληνικό λαό σε τρόφιμα για το στρατό τους και από το Εθνικό του Θησαυροφυλάκιο σε μετρητά, χρυσό και τιμαλφή οι δικοί του προπάτορες Ναζί, που θα μπορούσαν να καλύψουν μέγα μέρος του εθνικού της Ελλάδος χρέους, ούτε συζήτηση επ’ αυτού δεν δέχεται ο αλύγιστος γερμαναράς, «διότι θεωρεί αυτό το θέμα λήξαν!»…

Το μέγα πρόβλημα είναι ότι, επιβάλλοντας κάθε φορά όλο και μεγαλύτερες αφαιμάξεις από τους μισθούς και τις συντάξεις και όχι μόνον, κατάφεραν να φέρουν την πλειονότητα του λαού μας στα όρια της πείνας, ενώ η ανεργία έχει σπάσει κάθε ρεκόρ!

Σαν αποτέλεσμα δε αυτών των παρανοϊκών τους μέτρων φυσικό και αναμενόμενο ήταν να μειωθούν δραματικά και τα έσοδα του Δημοσίου όπως και των Ασφαλιστικών Ταμείων, σε βαθμό που να μην μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους υποχρεώσεις και να δανείζονται τα αποθεματικά των νοσοκομείων, που και αυτά βρίσκονται υπό κατάρρευση, για να πληρώσουν κάθε μήνα τους αποδεκατισμένους μισθούς και τις λεηλατημένες αγρίως συντάξεις!

Σε παράλληλη πτωτική πορεία οδηγήθηκαν και οι Τράπεζες, οι οποίες ξέμειναν από «ρευστό» λόγω των «κόκκινων δανείων» που έχουν ξεπεράσει τα 110 δισ. ευρώ, καθώς και της κατακόρυφης μείωσης των καταθέσεων, που οφείλεται κατά μέγα μέρος στο γεγονός ότι τα επιτόκια που δίνουν στους καταθέτες έχουν μειωθεί σε εξευτελιστικά επίπεδα, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν και τα δικά τους αποθεματικά.

Αυτή είναι όμως η μία πλευρά του προβλήματος, την οποία γνωρίζουμε όλοι επειδή την ζούμε καθημερινά και γι’ αυτό την αναφέρουμε κι εμείς συνεχώς, όπως όλα τα Μ.Μ.Ε. άλλωστε, διότι είναι συνυφασμένη με το μέλλον και την τύχη της χώρας μας και των παιδιών μας.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος που έχει σχέση με μια λέξη άγνωστη, δύσκολα μεταφραζόμενη σε άλλες γλώσσες και μη κατανοητή από τους άλλους λαούς… Και η λέξη αυτή ακούει στο όνομα ελληνικό ΦΙΛΟΤΙΜΟ!

Και, φιλότιμο, είναι αυτό το κάτι άλλο που αισθάνεται μόνον ο Έλληνας, όταν τον προσβάλλουν και που δεν το συγχωρεί ούτε το ανταλλάσσει με τίποτα στον κόσμο.

Ναι κύριοι δανειστές και οι όποιοι άλλοι βρήκατε την ευκαιρία να μας δείχνετε το δάχτυλο της απαξίωσης… ΝΑΙ! Παραδεχόμαστε ότι εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι και οι υπόλογοι για τα σημερινά οικονομικά μας χάλια. Το δικαίωμα όμως να μας λοιδορείτε και κυρίως να προσπαθείτε να θαμπώσετε την απαράμιλλη αίγλη της από χιλιάδων χρόνων ιστορίας μας δεν το έχετε. Και δεν το έχετε, διότι καμία άλλη χώρα δεν έχει να επιδείξει το μεγαλείο της ελληνικής φυλής και την πολιτιστική προσφορά της προς στην ανθρωπότητα σε βάθος χιλιετιών.

Καιρός λοιπόν να θυμίσουμε τόσο σε σας όσο και σε κάποια ανιστόρητα ή γελοία ανθρωπάκια ότι:

-Καμιά χώρα δεν εγέννησε και δεν εξέθρεψε προσωπικότητες όπως τους Σωκράτη, Πλάτωνα, Αισχύλο, Περικλή, Λυκούργο, Ξενοφώντα, Αριστοτέλη, Αριστείδη, Σοφοκλή, Ιπποκράτη, Αριστοφάνη και ήρωες στρατηλάτες όπως τον Λεωνίδα της Σπάρτης ή τους Φίλιππο και Μέγα Αλέξανδρο τους οποίους οι τέως ξυπόλητοι Δαρδανοί, Σκοπιανοί σήμερα, τολμούν να ισχυρίζονται ότι ήσαν τάχα δικοί τους…

-Να θυμίσουμε (και να θυμηθούμε κι εμείς) ότι οι λέξεις Greece και Greek που χρησιμοποιούν οι ξένοι για εμάς και τη χώρα μας είναι επίσης ελληνικές. Προέρχονται από το όνομα Γραικός, ο οποίος αναφέρεται ως γιός του Δία και της Πανδώρας, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Αθανάσιος Διάκος όταν, σε πρόταση των Τούρκων να του χαρίσουν τη ζωή αν αλλαξοπιστήσει, εκείνος απάντησε: «εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω!»
Τον 10ο π.Χ. αιώνα γεννήθηκε από τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα (θυγατέρα του Επιμηθέα) ο Έλληνας, που έμελλε να δώσει τ’ όνομά του σε όλους μας, ένα όνομα που προέκυψε από τις λέξεις «ΕΛ-ΛΑΣ» (=τόπος του φωτός) από τις αρχαίες λέξεις «ΕΛ» που σήμαινε τόπος και «ΛΑΣ» που σήμαινε φως. Μια λέξη από την οποία προήλθαν και οι λέξεις Σέλας, Σελασφόρος, Σελήνη και «αέλιος» δηλαδή ο πάντα φωτεινός και φωτοδότης, «ο ήλιος»!
Οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν το όνομα του Έλληνα ήσαν οι κάτοικοι της Φθίας, περιοχής της Θεσσαλίας, οι γνωστοί Μυρμιδόνες του Αχιλλέα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στον Τρωικό πόλεμο Έλληνες εκαλούντο μόνο οι Μυρμιδόνες, ενώ οι άλλοι λεγόνταν Αχαιοί, Δωριείς και Αργείοι. Ακόμη και ο Θουκυδίδης, επικαλούμενος τον Όμηρο, μόνο τους Μυρμιδόνες ονομάζει Έλληνες.

-Οι Έλληνες άλλωστε είναι εκείνοι που, όπως και οι Λατίνοι για να είμαστε σωστοί και δίκαιοι, έχουν δώσει τις ρίζες της γλώσσας τους σε χιλιάδες ξένες, κυρίως επιστημονικές, λέξεις και προσδιορισμούς.

-Ας μην ξεχνούν επίσης οι ανιστόρητοι και ανθέλληνες ότι και η μεγαλύτερη και λαμπρότερη αθλητική διοργάνωση, αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων, που θεωρείται το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Πήραν το όνομά τους από την αρχαία μας Ολυμπία, όπου ετελούντο στο όνομα των Ολύμπιων Θεών κάθε 4 χρόνια και για το λόγο αυτό, τιμής ένεκεν, η δάδα με τη φλόγα ανάβεται και ξεκινάει με κάθε επισημότητα από εκεί για να μεταφερθεί, με τιμές αρχηγού κράτους, στη χώρα που τελούνται οι αγώνες, στην έναρξη και λήξη των οποίων προηγείται πάντα η ελληνική αποστολή με την ολυμπιακή σημαία και την γαλανόλευκη και ανακρούεται ο ολυμπιακός ύμνος (Αρχαίο πνεύμα αθάνατο κ.λπ.) τους στίχους του οποίου έγραψε το 1896 ο Κωστής Παλαμάς και εμελοποίησε ο Κερκυραίος συνθέτης Σπύρος Σαμαράς.

-Ακόμη και το όνομα «Ευρώπη» είναι ελληνικότατο! Η Ευρώπη ήταν η θυγατέρα του Φοίνικα (ή του Αγήνορα, προγόνου των Θηβαίων) την οποία, κατά την μυθολογία, μεταμορφωμένος ο Δίας σε λευκό ταύρο την απήγαγε, την μετέφερε στον Όλυμπο και απέκτησε μαζί της τρεις γιους. Τους Μίνωα, Σαρπηδόνα και Ραδάμανθο.

Αν κάποιος αμφιβάλλει για την ακρίβεια και αξιοπιστία όσων προαναφέραμε, ας ανοίξει τις εγκυκλοπαίδειές του ή ας επισκεφτεί και ας ακούσει από κοντά τί λένε τα από χιλιετιών επαναπαυόμενα στα ελληνικά χώματα αρχαία μας μνημεία.

Αυτά τα ανεπανάληπτα αριστουργήματα τέχνης, που μέσα από τη σιωπή τους και τις επιγραφές τους, διαλαλούν την αλήθεια και μόνον την αλήθεια.

Τί έχουν ν’ αντιπαραθέσουν σε όλα αυτά οι ανθέλληνες και οι χώρες τους που τολμούν, εκμεταλλευόμενοι τα όποια άλλα μεγάλα δυσεπίλυτα προβλήματά μας, να καταφέρονται κατά της χώρας μας με τόση απαξίωση;

Θα σταματήσουμε όμως εδώ για σήμερα διότι η ωμή αλήθεια είναι ότι οι δυσκολίες για τον ελληνικό λαό είναι τεράστιες και εθνικοί κίνδυνοι, απροκάλυπτα πλέον, βρίσκονται προ των πυλών της χώρας μας…

Πρέπει τούτες τις κρίσιμες, τις πολύ κρίσιμες για την Ελλάδα μας ώρες, να δείξουμε ψυχραιμία, θάρρος και όση μπορούμε αντοχή για να σταθούμε όρθιοι. Να μην πέσουμε θύματα εκείνων που καραδοκούν να εφαρμόσουν το «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται»!

Δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος. Θα είναι δύσβατος και μακρύς, αλλά πρέπει να σφίξουμε τα δόντια για να σταθούμε όρθιοι.

Το επιτάσσει η ιστορία μας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας!

 

Υστερόγραφο: Για τις πολλές και μεγάλες ευθύνες των πολιτικών μας, όλων των κομμάτων και παρατάξεων και αποχρώσεων που, ενώ η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, εκείνοι ασχολούνται με την άγρα και προβολή σκανδάλων των κομματικών τους αντιπάλων, θα τα πούμε και μάλιστα έξω από τα δόντια όταν, όπως ελπίζουμε και ευχόμαστε, εξομαλυνθεί η βεβαρημένη ατμόσφαιρα.
Τώρα πρωτεύει, πριν και πάνω απ’ όλα, η έξοδος από τα σημερινά αδιέξοδα.
Για τα υπόλοιπα …οψόμεθα!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ