Μήνυμα του Γεωργίου Γκόγκου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ,

Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ημέρα διπλής εορτής:

Α) Ημέρα τιμής και μνήμης προς τους ένδοξους προγόνους μας καθώς και ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και ελπίδας για το αύριο της πατρίδος μας και όλων των ΕΛΛΗΝΩΝ. Η 25η Μαρτίου είναι η επέτειος που ο καταδυναστευόμενος λαός μας αποφάσισε ότι δεν αντέχει άλλο την σκλαβιά των 400 χρόνων από τους Τούρκους και θα αγωνιστεί με κάθε τίμημα για την απελευθέρωση της πατρίδος και του έθνους μας. Ο τότε μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός αφού ύψωσε το λάβαρο της Επαναστάσεως την Ελληνική Σημαία και ευλόγησε τους αγωνιστές και τα όπλα, τους κάλεσε να ορκιστούν στο «Ελευθερία ή Θάνατος».

Β) Ημέρα του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, που η Παναγία έμαθε ότι θα φέρει στον κόσμο τον Υιό του Θεού, τον Ιησού Χριστό. Ημέρα εξίσου σημαντική τόσο για την Ορθοδοξίας μας, όσο και για τον Χριστιανισμό μας γενικότερα.

Καλώ όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ να υψώσουν τη Γαλανόλευκη σημαία να κυματίζει περήφανα αποδίδοντας έτσι τον ελάχιστο φόρο τιμής και Εύχομαι σε όλους του ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες Χρόνια Πολλά και το μήνυμα της διπλής εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 να αποτελέσει το σκαλοπάτι του αύριο.

Γκόγκος Β. Γεώργιος
Τοπικός Σύμβουλος Καστρακίου
Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ