Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Σε πορεία προς το πουθενά η Ελλάδα (Και όχι μόνον η Ελλάδα...)

Σε πορεία προς το πουθενά η Ελλάδα (Και όχι μόνον η Ελλάδα…)

-

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΕΡΕΚΟΣ

Η ανάδειξη ως προέδρου των Η.Π.Α. του κ. Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος, κρινόμενος από τα όσα έλεγε προεκλογικά και συνεχίζει να λέει μετεκλογικά (και κυρίως με τον τρόπο που τα λέει) έφεραν στο φως την αβυσσαλέα διαφορά συμπεριφοράς, σκέψης και τρόπου διακυβέρνησης που χωρίζει μερικούς ηγέτες του σήμερα από εκείνους του χτες.

Απρόβλεπτος στα όσα επαναστατικά και ανατρεπτικά των ισχυόντων έχει σκοπό να εφαρμόσει. Οξύθυμος και εριστικός προς όσους έχουν αντίθετη γνώμη με τη δική του, έχει προβληματίσει τους πάντες, εντός και εκτός της χώρας του. Και έχει προβληματίσει τους πάντες διότι, μας αρέσει δεν μας αρέσει, είναι ηγέτης μιας «υπερδύναμης» που μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη σοβαρών διεθνών γεγονότων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.
Από τις πρώτες του ενέργειες, και με σύνθημά του το «η Αμερική πάνω απ’ όλα» που θυμίζει το χιτλερικό «Deutschland über alles» δηλαδή «η Γερμανία υπεράνω όλων», ήταν να εξαγγείλει:

-Την ανέγερση τείχους στα σύνορα των Η.Π.Α. με το Μεξικό.

-Την επανεξέταση σε βάθος των σχέσεων της χώρας του με όλες τις άλλες χώρες και τους Διεθνείς Οργανισμούς, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ συμπεριλαμβανομένων.

-Την απαγόρευση εισόδου πολιτών επτά χωρών στη δική του χώρα, ακόμη και αν είναι κάτοχοι της προβλεπόμενης πράσινης κάρτας.

-Το κάλεσμα του προς βιομηχανίες και επιχειρήσεις των Η.Π.Α. που είναι εγκαταστημένες και δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες να «επαναπατριστούν» με υπόσχεση την μηδενική φορολόγηση των κερδών τους κ.λπ.

Και, το εύλογο ερώτημα που ανακύπτει είναι:

-Αν εφαρμόσει ο κ Τραμπ τη μηδενική φορολόγηση που υπόσχεται σε όσους ανταποκριθούν στο κάλεσμά του δεν θα πρέπει, για λόγους ίσης μεταχείρισης, να πράξει το ίδιο και για όλες τις άλλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις που είναι μόνιμα εγκατεστημένες στην Αμερική;

Σίγουρα ναι! Και τα τρισεκατομμύρια των φόρων που θα σταματήσουν να εισρέουν στα ταμεία του κράτους του από την ΜΗ φορολόγησή όλων αυτών των «μεγαθήριων» της αμερικανικής αγοράς, πώς και από πού θα τα αναπληρώσει;

Για να λέμε πάντως και τα πράγματα με το όνομά τους, ο αμφιλεγόμενος νέος πρόεδρος των Η.Π.Α λέει, με τον δικό του πάντα τρόπο βέβαια, και μερικές πικρές αλήθειες όπως ότι:

Η δήθεν «ενωμένη» Ευρώπη, μόνον ενωμένη δεν είναι πλέον. Είναι μια ένωση χωρών όπου, υπό την αυστηρή καθοδήγηση και εποπτεία της Γερμανίας του «σκληρού» κ. Σόιμπλε, οι ισχυρές οικονομικά χώρες εκμεταλλεύονται και υποτάσσουν στα δικά τους μέτρα και απαιτήσεις τις ασθενέστερες που προσφεύγουν σ΄ αυτές για δανεισμό. Και το επιτυγχάνουν με δυσβάστακτα επιτόκια και όρους που, αντί να τις βοηθήσουν για να ξεπεράσουν την κρίση που τις μαστίζει, τις βυθίζουν σ’ έναν ατέλειωτο κύκλο αναδιάταξης των χρεών τους που φτάνει χρονικά με «κόφτες» και «υπερταμεία» στον αιώνα!

Χωρίς αυτό να απαλλάσσει βέβαια και τις κυβερνήσεις των υπό πτώχευση χωρών, από τις δικές τους βαρύτατες ευθύνες, για τα οικονομικά τους αδιέξοδα.

Αυτή η μεταχείριση, που αναγκαστικά γίνεται αποδεκτή από τους «μη έχοντες», έχει προκαλέσει όμως και την όλο και αυξανόμενη οργή και τα πρώτα ρήγματα στη συνοχή της Ε.Ε. όπου, με πρώτη τη Μεγάλη Βρετανία το «ΕΧΙΤ», αντί για απειλή και φόβητρο για τους «άτακτους» εταίρους, έχει πάρει τη μορφή επιδημίας για εθελουσία έξοδο, κάτι που μοιραία θα οδηγήσει στη διάλυσή της, όπως προέβλεψε ο κ. Τραμπ.

Δεύτερη αλήθεια του νέου προέδρου των Η.Π.Α. η άποψή του ότι είναι ουσιαστικά άχρηστη πλέον η ύπαρξη των Διεθνών Οργανισμών, όπως του Ο.Η.Ε. και του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, καθώς και των Διεθνών Συνθηκών με τις οποίες έχουν καθοριστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα κάθε κράτους.

Και είναι άχρηστη διότι οι αποφάσεις τους αυτές ούτε εφαρμόζονται ούτε έχουν οι ίδιοι ή άλλοι Διεθνείς Οργανισμοί τη δυνατότητα να τις επιβάλλουν, αρκούμενοι σε …συστάσεις και ευχολόγια προς τους εκάστοτε παραβάτες, χωρίς αντίκρισμα.

Τρανό παράδειγμα η χωρίς καμία συνέπεια περιφρόνηση διεθνών νόμων, κανόνων και διεθνών Συνθηκών από τον γείτονά μας κ. Ερντογάν ο οποίος, επί μονίμου βάσεως, ταλαιπωρεί τη χώρα μας διεκδικώντας μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας με ιταμές δηλώσεις, απροκάλυπτες απειλές και παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου ελληνικού χώρου.

Σου πετάει ο μέγας Σουλτάνος, όπως προφανώς θεωρεί τον εαυτό του, ένα «δεν αναγνωρίζω τη Συνθήκη της Λωζάννης» και στέλνει καθημερινά τα μαχητικά του αεροπλάνα, τις φρεγάτες του και τις κορβέτες του να εισέρχονται προκλητικά σε διεθνώς κατοχυρωμένους ως ελληνικούς εναέριους και θαλάσσιους χώρους, φτάνοντας στο σημείο να απειλεί την Ελλάδα, «να μην τολμήσει να εγκαταστήσει κατοίκους της» σε νησιά της εθνικής της κυριαρχίας, διότι εκείνος τα θεωρεί τουρκικά ενώ, σε μια επίδειξη περιφρόνησης του ιερού θρησκευτικού για τη χριστιανοσύνη μνημειακού χώρου, εγκατέστησε μουεζίνη στην Αγία Σοφία, για να διαβάζει από εκεί τρεις φορές την ημέρα το κοράνι, ενώ επιτρέπει και σε δουλέμπορους να «μπουκώνουν» ανεξέλεγκτα τα νησιά μας με χιλιάδες προσφύγων!

Ακόμη και την απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοση των οκτώ στρατιωτικών του, που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο σε ελληνικό έδαφος επειδή εξέπεμψε S.O.S. διότι, όπως δήλωσe o πιλότος του, είχε μείνει από καύσιμα, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κατά της Ελλάδας ο κ. Ερντογάν, ενώ είναι ο κύριος υπεύθυνος για την εξέλιξη που είχε τελικά η υπόθεση αυτή. Και είναι προσωπικά υπεύθυνος 100% διότι, ενώ γνωρίζει ότι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο τηρεί και εφαρμόζει πιστά, όπως έχει χρέος η ελληνική δικαιοσύνη, δεν επιτρέπεται η έκδοση πολιτών σε χώρες όπου υπάρχει περίπτωση να υποστούν βασανιστήρια ή ισχύει η θανατική ποινή, ο κ. πρόεδρος της Τουρκίας, την ώρα που το αίτημά του ήταν προς συζήτηση στο αρμόδια ελληνικά δικαστήρια, δήλωνε δημόσια ότι στις άμεσες προθέσεις του είναι να φέρει στην τουρκική βουλή νόμο προς ψήφιση με τον οποίο θα επαναφέρει σε ισχύ την ποινή του θανάτου. Μια δήλωση βόμβα, που τορπίλισε την εξέλιξη του θέματος και δεν άφηνε περιθώρια στο Ανώτατο Δικαστήριό μας να την αγνοήσει.

Ας κάνει επομένως την αυτοκριτική του ο κ. Ερντογάν, και ας απαντήσει και στο εύλογο ερώτημα γιατί δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία, την ίδια αντίδραση και τον ίδιο θυμό που δείχνει προς την χώρα μας για το θέμα αυτό και προς την Γερμανία, η οποία επίσης αρνείται να του παραδώσει 40 στρατιωτικούς του, οι οποίοι βρίσκονται εκεί για τους ίδιους λόγους;(!)

Και μετά τον Τούρκο πρόεδρο, και πάντα με τις δικές του πλάτες, μας «βγάζουν γλώσσα» τάχα και οι Αλβανοί, με τον πρωθυπουργό τους κ. Ράμα να δηλώνει οργίλως ότι η πειθαρχική τιμωρία «χάιδεμα» των 7 στρατιωτών αλβανικής καταγωγής που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αετό της αλβανικής σημαίας, αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και τολμά να το δηλώνει αυτό ο διεκδικητής της δήθεν δικής του Τσαμουριάς, ο άνθρωπος που έχει φέρει σε απόγνωση τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου με την ρατσιστική μεταχείριση που τους επιφυλάσσει. Ο αδίστακτος διώκτης των Ελλήνων της Χιμάρας, που τους έδιωξε από τα πατρογονικά τους σπίτια και εδάφη για να κάνει δήθεν …ανάπλαση της περιοχής(!) ενώ επιτρέπει και τις βεβηλώσεις που κάνουν Αλβανοί σε ελληνικές χριστιανικές εκκλησίες.

Θα θέλαμε λοιπόν να ρωτήσουμε ευθέως τον αλβανό πρωθυπουργό κ. Έντι Ράμα: Αν δικοί του στρατιώτες εμφανίζονταν κρατώντας γελαστοί ελληνικές σημαιούλες, εκείνος πώς θα αντιδρούσε; Μήπως θα τους απένειμε και παράσημο;

Και, σαν κερασάκι στην τούρτα των προκλήσεων κατά της χώρας μας, μας προέκυψαν και οι δηλώσεις του ανιστόρητου προφανώς νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο οποίος, μιλώντας σε συγκέντρωση Σκοπιανών και αφού πρώτα αποκάλεσε τη χώρα τους …Μακεδονία(!), πρόσθεσε ότι θαυμάζει το λαό τους επειδή ανέδειξε τους μεγάλους στρατηλάτες …Φίλιππο και Αλέξανδρο τον Μέγα!!! Ας πληροφορήσει κάποιος τον κύριο πρόεδρο της Ε.Ε. ότι, ακόμη και τα ονόματα και η γλώσσα που μιλούσαν οι προαναφερόμενοι στρατηλάτες, αποδεικνύουν την ελληνική τους καταγωγή και ότι, όταν μεγαλουργούσαν κατακτώντας τη μισή σχεδόν έκταση του γνωστού τότε ευρασιατικού κόσμου, οι πρόγονοι των σημερινών Σκοπιανών ήταν οι Δάρδανοι, που έμεναν σε σπηλιές σε ημιάγρια κατάσταση.

Και, για να έλθουμε και στα δικά μας, τα συμπεράσματα είναι όχι απλώς απογοητευτικά αλλά θλιβερά. Βρισκόμαστε σε αθλία οικονομική κατάσταση και μόνον ένα θαύμα μας σώζει.

Το GREXIT, ο εφιάλτης του κουρέματος των καταθέσεων και η επιστροφή στη δραχμή, με όσα καταστρεπτικά αυτά θα συνεπάγονταν για τον λαό μας, φαντάζουν πιθανά όσο ποτέ.

Και το χειρότερο όλων, κανένας, ούτε μία χώρα δεν είναι μαζί μας, τις δύσκολες τούτες ώρες. ΟΥΤΕ ΜΙΑ! Και όλα αυτά, την ώρα που η καγκελάριος Μέρκελ πηγαίνει στην Τουρκία για συνάντηση καλής θελήσεως με τον Ερντογάν και η Βρετανίδα πρωθυπουργός έκλεισε ήδη συμφωνία με τον Τούρκο πρόεδρο για την πώληση και παράδοση, ίσως και εντός του έτους, των 10 πρώτων πανίσχυρων και αόρατων μαχητικών αεροπλάνων F35…

Και το αγωνιώδες ερώτημα είναι: εμείς τί κάνουμε;

Εμείς, έτσι απλά, «περί άλλων τυρβάζουμε»!

Η Κυβέρνηση και ειδικά ο κ. Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι δεν υποκύπτει στις πιέσεις των δανειστών, ενώ καίγεται για την αξιολόγηση που θα ανοίξει την πόρτα για την εκταμίευση των 4 δισ., εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι η κυβέρνησή του θα εξαντλήσει την τετραετία της και ότι θα ξανακερδίσει τις εκλογές διότι μέχρι τότε, το 2019 δηλαδή, η χώρα θα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη!

Πού και πώς στηρίζει αυτήν την αισιόδοξή του εκτίμηση ο κ. Τσίπρας; Κύριος οίδε! Εκείνο που διαπιστώνει ο νοήμων ελληνικός λαός είναι ότι ο πολιτικός κόσμος μας στο σύνολό του, αντί να εργαστεί ενωμένος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απειλούν την ύπαρξη της χώρας, αναλίσκεται περισσότερο, για λόγους εντυπώσεων και μόνο, στη σύσταση εξεταστικών επιτροπών για την αποκάλυψη σκανδάλων του παρελθόντος, ώστε να ενοχοποιήσει το κάθε κόμμα στελέχη τού αντιπάλου του.

Από την πλευρά της Αντιπολίτευσης η επιμονή της για άμεση προσφυγή στις κάλπες γεννά το εύλογο ερώτημα, πώς και με ποιά οικονομικά μέσα θα μπορέσουν, αν γίνουν τελικά πρόωρες εκλογές και αν τις κερδίσουν να βγάλουν, ως άλλοι «μάγοι» όπως υπόσχονται τη χώρα από την κρίση, την ώρα που τα Κρατικά και τα Ασφαλιστικά Ταμεία όχι μόνον έχουν αδειάσει αλλά είναι και υπερχρεωμένα. Η αγορά έχει νεκρώσει, οι επενδυτές μάς έχουν γυρίσει την πλάτη και, με τις καλύτερες και πιο αισιόδοξες προβλέψεις, η ανάκαμψη δεν είναι δυνατόν να φανεί πριν περάσει μια πενταετία τουλάχιστον…!

Εκείνο που δείχνουν πάντως ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού στέλνει σε όλους τους πολιτικούς, όλων των κομμάτων και παρατάξεων ένα και μόνο μήνυμα-εντολή:

ΜΟΝΙΑΣΤΕ – ΕΝΩΘΕΙΤΕ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ!

Η Ελλάδα κινδυνεύει άμεσα και όχι μόνον οικονομικά.

Η πορεία που ακολουθείτε οδηγεί μόνο στο πουθενά!

Αναλογιστείτε τις βαρύτατες ευθύνες σας έναντι της χώρας μας, της ιστορίας της και του λαού της. Οι καιροί ου μενετοί…

Εξουσία με ακούς; (Αμφιβάλλω…)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Ψητοπωλείο «Ψηστήρι» στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέο κουρείο στην Καλαμπάκα από τον Ευριπίδη Κωστόπουλο

Ο Ευριπίδης Ηλ. Κωστόπουλος δημιούργησε έναν όμορφο χώρο στην οδό Ευθ. Βλαχάβα 11, όπου δραστηριοποιείται με όρεξη και μεράκι. Το ‘Old School BARBERSHOP’ σας περιμένει… OLD SCHOOL BARBERSHOP Ευριπίδης Κωστόπουλος Ευθ. Βλαχάβα 11, Καλαμπάκα Τηλ. 6980 177 860  

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» – Καλαμπάκα

Το νέο Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» λειτουργεί στην Καλαμπάκα υπό τη Διεύθυνση του κ. Νικολάου Παπανικολάου σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα εργαστήρια αναφοράς: Βιοϊατρική Αθηνών / In-Vitro / Βιοφόρµα / Mικροανάλυση. Μικροβιολογικό     Αιματολογικό     Βιοχημικό Ανοσολογικό     Ορμονολογικό     Προγενετικός έλεγχος Ωράριο λειτουργίας: • Δευτέρα: 7:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00 • Τρίτη:...

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...