TaMeteora.gr

TaMeteora.gr

Στριφτή κολοκυθόπιτα με μάραθο

κολοκυθόπιτα
ΥΛΙΚΑ

-1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
-1 κιλό κολοκύθια
-1 & 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
-5 έως 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
-1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο
-5 έως 6 κλαδάκια δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο (τα φυλλαράκια)
-10 ντομάτες λιαστές, πολύ ψιλοκομμένες
-350 γρ. καλαθάκι Λήμνου, σε κυβάκια
-2 αβγά
-αλάτι, πιπέρι.

 


Μερίδες: για ένα μέτριο ταψί / Χρόνος προετοιμασίας: 30′ / Χρόνος μαγειρέματος: 1.20′ / Έτοιμο σε: 1.50′

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε, καθαρίζετε και τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη ή τα περνάτε από ηλεκτρικό εργαλείο κοπής λαχανικών.

Αχνίζετε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια σε βαθύ τηγάνι με ελάχιστο νεράκι. Όταν πιουν το νερό τους και μαλακώσουν, προσθέτετε λίγο από το ελαιόλαδο και τα τριμμένα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε κι αυτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους τα κολοκυθάκια και να στεγνώσουν.

Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε στο μίγμα το μάραθο ή τον άνηθο, το δυόσμο, τα αβγά και τις λιαστές ντομάτες. Τα κυβάκια της φέτας τα προσθέτετε όταν κρυώσει το μίγμα και ανακατεύετε ελαφρά για να μη θρυμματιστεί εντελώς.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε ένα ένα τα φύλλα κρούστας και τα απλώνετε στην κάτω πλευρά της πιο μακριάς πλευράς μια γραμμή γέμισης. Χωρίζετε νοητά τη γέμιση σε τόσα μέρη όσα και τα φύλλα της κρούστας που έχετε στη διάθεσή σας.

Τυλίγετε το πρώτο φύλλο σε ρολό και το τοποθετείτε σε καλά λαδωμένο ταψί, ακουμπώντας το στο τοίχωμα του. Συνεχίζετε να δημιουργείτε ρολά με τον ίδιο τρόπο, χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα υλικά σας. Τοποθετείτε το ένα ρολό δίπλα στο άλλο βουστροφηδόν μέχρι να καταλήξετε στο κέντρο του ταψιού και να δημιουργήσετε ένα σαλιγκάρι.

Λαδώνετε καλά την επιφάνεια της πίτας, την πασπαλίζετε με το σουσάμι και την ψήνετε στον φούρνο για 50 λεπτά περίπου, δηλαδή μέχρι να ροδοκοκκινίσει πολύ καλά.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εύκολη γρανίτα κεράσι (χωρίς παγωτομηχανή)

ΥΛΙΚΑ -500 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα (καθαρό βάρος) -200 γρ. νερό -200 γρ. ζάχαρη -1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καλύπτουμε ένα ταψί που να χωράει στην κατάψυξη με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε πάνω τα κεράσια. Αν δεν χωράνε όλα τα κεράσια σε ένα ταψί, τα απλώνουμε σε[…]

Περισσότερα »

Φιλέτα ψαριού με τραγανή κρούστα μυρωδικών και πατάτες

ΥΛΙΚΑ -600 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες (για τη συνταγή επιλέξτε πατάτες Κύπρου ή Νευροκοπίου, ιδανικές για φούρνο και ιδιαίτερα νόστιμες) -60 ml ελαιόλαδο -2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, τριμμένο -αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι -4 φιλέτα γλώσσας, βάρους περίπου 200 γρ. το καθένα (αν τα[…]

Περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *