TaMeteora.gr

TaMeteora.gr

Ψαρονέφρι με Λαζάνια και Μαστίχα

ψαρονέφρι με μαστίχα
ΥΛΙΚΑ

-400 gr. λαζάνια
-500 gr. χοιρινό ψαρονέφρι
-1 ξερό κρεμμύδι
-1 πράσινη πιπεριά
-1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-600 ml. ζωμό κρέατος
-1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
-1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
-50 ml. λικέρ μαστίχα
-2-3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
-Ροζ πιπέρι
-Αλάτι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει το ψαρονέφρι σε μικρά φιλέτα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.

Σε ενα πλατύ τηγάνι σωτάρουμε τα φιλέτα με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα σωτάρουμε πολύ καλά και από τις 2 πλευρές, καλό είναι να μην τα σωτάρουμε όλα μαζί για να αποφύγουμε το «βράσιμο» και να σωταριστούν σωστά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και ανακατεύουμε 2 περίπου λεπτά.
Σβήνουμε με το λικέρ μαστίχας, προσθέτουμε τον ζωμό, την σκόνη μουστάρδας, το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό για 20 περίπου λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά.

Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με μισό φλυτζάνι ζεστό νερό, από αυτό που βράσαμε τα ζυμαρικά και το προσθέτουμε στο ψαρονέφρι, όπου προσθέτουμε και τα λαζάνια.
Ανακατέυουμε καλά και προσθέτουμε λίγους κόκκους ρόζ πιπέρι τριμμένο.

Σερβίρουμε το φαγητό μας αμέσως!

ΠΗΓΗ: funkycook.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φιλέτα ψαριού με τραγανή κρούστα μυρωδικών και πατάτες

ΥΛΙΚΑ -600 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες (για τη συνταγή επιλέξτε πατάτες Κύπρου ή Νευροκοπίου, ιδανικές για φούρνο και ιδιαίτερα νόστιμες) -60 ml ελαιόλαδο -2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, τριμμένο -αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι -4 φιλέτα γλώσσας, βάρους περίπου 200 γρ. το καθένα (αν τα[…]

Περισσότερα »

Εύκολη γρανίτα κεράσι (χωρίς παγωτομηχανή)

ΥΛΙΚΑ -500 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα (καθαρό βάρος) -200 γρ. νερό -200 γρ. ζάχαρη -1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καλύπτουμε ένα ταψί που να χωράει στην κατάψυξη με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε πάνω τα κεράσια. Αν δεν χωράνε όλα τα κεράσια σε ένα ταψί, τα απλώνουμε σε[…]

Περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *