TaMeteora.gr

TaMeteora.gr

Σαλάτα εσμέ με μελιτζάνα, πιπεριές και ντομάτα

Σαλάτα
ΥΛΙΚΑ

-2 μελιτζάνες φλάσκες
-4 πιπεριές κέρατο
-2 σκελίδες σκόρδο
-2 κρεμμύδια
-2 ντομάτες
-5-6 κλωναράκια μαϊντανό
-1 κουτ. γλυκού ρίγανη
-200 γρ. φέτα σπασμένη
-2 κουτ. σούπας ξίδι
-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι.


Μερίδες: 4-5  / Χρόνος προετοιμασίας: 15′  / Χρόνος μαγειρέματος: 30′  / Έτοιμο σε: 45′

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αν έχετε μπάρμπεκιου ψήνετε τα λαχανικά στα κάρβουνα. Αλλιώς, στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος το επίπεδο ταψί του φούρνου και αραδιάζετε ακαθάριστα μέσα όλα τα λαχανικά.

Ψήνετε στους 220 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά.

Καθαρίζετε τη σάρκα της μελιτζάνας και τη στραγγίζετε, ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις ντομάτες και τις στύβετε να φύγουν τα υγρά τους.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και δοκιμάζετε το ξίδι και το αλάτι.

Tips: Τρώγεται σαν σαλάτα χλιαρή ή κρύα αλλά φτιάχνει και υπέροχες μπρουσκέτες.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φιλέτα ψαριού με τραγανή κρούστα μυρωδικών και πατάτες

ΥΛΙΚΑ -600 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες (για τη συνταγή επιλέξτε πατάτες Κύπρου ή Νευροκοπίου, ιδανικές για φούρνο και ιδιαίτερα νόστιμες) -60 ml ελαιόλαδο -2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, τριμμένο -αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι -4 φιλέτα γλώσσας, βάρους περίπου 200 γρ. το καθένα (αν τα[…]

Περισσότερα »

Ντοματοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης, αραβικές πίτες, σουμάκ και βασιλικό

ΥΛΙΚΑ -5 ντομάτες ώριμες -4 πιπεριές Φλωρίνης -15 φράουλες ώριμες -2 πράσινες πιπεριές -20 φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό -2 κουτ. σούπας σουμάκ -1 αραβική πίτα μεγάλη -4 κουτ. σούπας ξίδι -1 κουτ. γλυκού μέλι -ελαιόλαδο -αλάτι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα με άφθονο καυτό νερό ζεματάτε τις ντομάτες και τις[…]

Περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *