TaMeteora.gr

TaMeteora.gr

Ριζότο με καλαμάρια

ΥΛΙΚΑ

-500 γρ. καλαμαράκια
-500 γρ. ρύζι για ριζότο
-1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
-1/2 λίτρο ζωμό ψαριού
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 λεμόνια (το ξύσμα τους)
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-150 γρ. βούτυρο φρέσκο
-1/2 λίτρο κρασί λευκό αρωματικό
-1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
-1/3 κουτ. γλυκού τζίντζερ
-1/3 κουτ. γλυκού κουρκουμά
-4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-1 καυτερή πιπερίτσα.

Για 4 άτομα / Προετοιμασία 10 λεπτά / Μαγείρεμα 25 λεπτά

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε σχολαστικά τα καλαμαράκια και τα μαρινάρουμε για 5 λεπτά στο ελαιόλαδο και το τζίντζερ. Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι τα καλαμαράκια με τη μαρινάδα τους σε μέτρια φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό.

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να γίνει διάφανο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις γίνει διάφανο, ρίχνουμε σταδιακά τους ζωμούς (ανακατεύοντας πάντα), αλάτι, πιπέρι, τον κουρκουμά και την πιπερίτσα.

Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να γίνει al dente (20 λεπτά περίπου). Βάζουμε τα καλαμαράκια, την κρέμα, ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε πάλι και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εύκολη γρανίτα κεράσι (χωρίς παγωτομηχανή)

ΥΛΙΚΑ -500 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα (καθαρό βάρος) -200 γρ. νερό -200 γρ. ζάχαρη -1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καλύπτουμε ένα ταψί που να χωράει στην κατάψυξη με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε πάνω τα κεράσια. Αν δεν χωράνε όλα τα κεράσια σε ένα ταψί, τα απλώνουμε σε[…]

Περισσότερα »

Φιλέτα ψαριού με τραγανή κρούστα μυρωδικών και πατάτες

ΥΛΙΚΑ -600 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες (για τη συνταγή επιλέξτε πατάτες Κύπρου ή Νευροκοπίου, ιδανικές για φούρνο και ιδιαίτερα νόστιμες) -60 ml ελαιόλαδο -2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, τριμμένο -αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι -4 φιλέτα γλώσσας, βάρους περίπου 200 γρ. το καθένα (αν τα[…]

Περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *