tameteora.gr

tameteora.gr

Τηγανιά με λουκάνικο, πιπεριές και κεφαλοτύρι

ΥΛΙΚΑ

-3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε μεγάλες ροδέλες
-1 πιπεριά Φλωρίνης σε μεγάλα καρέ
-1 πιπεριά πράσινη σε μεγάλα καρέ
-1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι
-1 κουτ. γλυκού ρίγανη
-1 κουτ. σούπας πιπέρι κόκκινο
-Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
-100 γρ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
-1 φλιτζάνι μπίρα Odyssey Red Rhapsody
-αλάτι, πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε πολύ καλά μέχρι να κάψει ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Βάζετε μέσα τις ροδέλες λουκάνικου και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το θυμάρι και το κόκκινο πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.

Σβήνετε με την μπίρα, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Ρίχνετε στο τηγάνι το κεφαλοτύρι, τα ντοματίνια και τη ρίγανη και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει το τυρί. Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ελιόπιτα κυπριώτικη

ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη 1½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (προτιμήστε ελαφρύ ελαιόλαδο Μυτιλήνης) 3½-4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ Για τη γέμιση 3 φλιτζάνια ελιές μαύρες γλυκές (όχι ξιδάτες) 3 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα 3 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. γλυκού[…]

Περισσότερα »

Καλαμαράκια με σπανάκι και άνηθο

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες -7 έως 8 φρέσκα κρεμμυδάκια (το άσπρο και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα ή 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ -1 κιλό φρέσκο σπανάκι*, καθαρισμένο και χοντροκομμένο -1 ματσάκι άνηθος ή μάραθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια),[…]

Περισσότερα »