ΥΛΙΚΑ
-1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
-300 ml γάλα
-3 αβγά
-125 γρ. ελαιόλαδο
-500 γρ. τυριά διάφορα, τριμμένα
-2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε το λάδι και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας να γίνει ομοιογενής χυλός. Ρίχνετε τέλος τα τυριά, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ισιώσετε την επιφάνειά του.
Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.
Ξεφουρνίζετε την τυρόπιτα κι αφού κρυώσει λίγο, χαράζετε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε. Αν θέλετε, περιχύνετε το κάθε κομμάτι με λίγο μέλι.