TaMeteora.gr

TaMeteora.gr

Πρασοσέλινο με ρύζι κι αβγολέμονο

ΥΛΙΚΑ

-2 πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
-1 κιλό σέλινο
-1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
-μισό φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το αβγολέμονο
-1 αβγό
-xυμό από ενάμισι λεμόνι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματίζετε το σέλινο για 2-3 λεπτά σε νερό που βράζει και το σουρώνετε.

Βάζετε σε δεύτερη κατσαρόλα τα πράσα και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτετε το σέλινο και το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και σκεπάζετε με νερό.

Μόλις πάρουν δυο βράσεις, ρίχνετε πάνω στα λαχανικά το ρύζι, χωρίς να ανακατέψετε, και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά. Προσθέτετε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο νερό.

Ετοιμάζετε το αβγολέμονο, περιχύνετε το φαγητό και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου – Food Styling: Αντωνία Κατή

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πιλάφι με μυρωδικά, σπανάκι και καρύδια

ΥΛΙΚΑ -250 γρ. ρύζι Καρολίνα Σερρών -1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος -1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος -1/4 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα -1/4 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος -5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα -250 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο -100 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη -ο χυμός 1 λεμονιού -2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι -50 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε[…]

Περισσότερα »

Κοφτό μακαρονάκι στον φούρνο με τρία τυριά

ΥΛΙΚΑ -500 γρ. μακαρονάκι κοφτό (ή άλλο ζυμαρικό παρόμοιου μεγέθους) -αλάτι Για τη σάλτσα -30ml ελαιόλαδο -3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 λίτρο γάλα -1 φλιτζάνι χαλούμι τριμμένο ή φορμαέλα Αράχοβας -1 φλιτζάνι τριμμένο κασέρι -1 φλιτζάνι πικάντικη βαρελίσια φέτα, θρυμματισμένη -λίγο μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο -1 φλιτζάνι φύλλα[…]

Περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *