tameteora.gr

tameteora.gr

Πρασοσέλινο με ρύζι κι αβγολέμονο

ΥΛΙΚΑ

-2 πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
-1 κιλό σέλινο
-1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
-μισό φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το αβγολέμονο
-1 αβγό
-xυμό από ενάμισι λεμόνι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματίζετε το σέλινο για 2-3 λεπτά σε νερό που βράζει και το σουρώνετε.

Βάζετε σε δεύτερη κατσαρόλα τα πράσα και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτετε το σέλινο και το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και σκεπάζετε με νερό.

Μόλις πάρουν δυο βράσεις, ρίχνετε πάνω στα λαχανικά το ρύζι, χωρίς να ανακατέψετε, και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά. Προσθέτετε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο νερό.

Ετοιμάζετε το αβγολέμονο, περιχύνετε το φαγητό και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου – Food Styling: Αντωνία Κατή

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πατατοκροκέτες με Μετσοβόνε, απάκι και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης

ΥΛΙΚΑ -1 κ. πατάτες -60 γρ. κρεμμύδι σοταρισμένο -2 κρόκοι αυγών -80 γρ. Μετσοβόνε τριμμένο -100 γρ. απάκι κομμένο σε κυβάκια -10 γρ. μαϊντανός -10 γρ. τσάιβς -Αλάτι, πιπέρι. Για τη σάλτσα πιπεριά Φλωρίνης -500 γρ. ντομάτα κονκασέ -100 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο -20 γρ. σκόρδο -30 ml κρασί λευκό[…]

Περισσότερα »

Mπιφτέκια με τηγανητά αβγά

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, από στήθος -6 αβγά -200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, καλά μουλιασμένο σε γάλα -1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη -150 γρ. κασέρι λεπτοτριμμένο -6 κουτ. γλυκού βούτυρο για το τηγάνισμα των αβγών -1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο -1 κοφτό κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά -αλάτι, πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ[…]

Περισσότερα »