tameteora.gr

tameteora.gr

Ζεστή πατατοσαλάτα με φασολάκια και μπέικον

πατατοσαλάτα
ΥΛΙΚΑ

-700 γρ. πατάτες μικρές
-300 γρ. φασολάκια κατεψυγμένα
-1 κρεμμύδι ξερό μικρό ξυσμένο στον τρίφτη
-100 γρ. μπέικον σε λωρίδες

Για τη βινεγκρέτ
-Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
-1 κουτ. γλυκού πετιμέζι
-2 κουτ. σούπας μουστάρδα δυνατή

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι. Ξεχωριστά βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα φασολάκια για 15 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το μπέικον. Το βγάζετε στην άκρη και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Στραγγίζετε τις πατάτες κι αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τις ξεφλουδίσετε. Τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε τα φασολάκια, το κρεμμύδι και το μπέικον.

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε ένα βαζάκι με καπάκι όλα τα υλικά. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε την πατατοσαλάτα αμέσως.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ζυμαρικά με καραμελωμένη κολοκύθα, καπνιστό τυρί και φουντούκια

ΥλΛΙΚΑ -500 γρ. ζυμαρικά «σέλινο» (rigatoni) -2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες -300 γρ. κολοκύθα τριμμένη -5-6 κλωναράκια θυμάρι -Ενάμιση κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή -200 γρ. τυρί κρέμα -150 γρ. τυρί καπνιστό, σε μικρούς κύβους -100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 15′ / Χρόνος μαγειρέματος 30′[…]

Περισσότερα »
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Κουραμπιέδες με καβουρδισμένα αμύγδαλα

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό (σχεδόν) αλεύρι μαλακό -Μισό κιλό βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο (ή 1/4 του κιλού βούτυρο φρέσκο και ¼ βούτυρο γάλακτος) -2 κρόκους αβγών -6 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη -1/4 φλιτζανιού μπράντι -2 φλιτζάνια αμύγδαλα ασπρισμένα, χονδροκομμένα και καβουρδισμένα Για το άχνισμα ζάχαρη άχνη 3-4 βανίλιες Για το γαρνίρισμα αμύγδαλα[…]

Περισσότερα »