tameteora.gr

tameteora.gr

Κοτόπουλο με τορτελίνια, σάλτσα ντομάτας και βασιλικό

Κοτόπουλο με τορτελίνια
ΥΛΙΚΑ

-500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο Νιτσιάκος, σε μπουκιές
-250 γρ. τορτελίνια με γέμιση τυρί
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
-400 γρ. ντομάτα κονκασέ
-1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
-100γρ. φέτα πατημένη με το πιρούνι
-1 ματσάκι βασιλικό
-αλάτι, πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε τις μπουκιές του κοτόπουλου και λίγο από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την ντομάτα, τη ζάχαρη και λίγο νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ρίχνετε τη φέτα και το βασιλικό και ανακατεύετε.

Βράζετε τα τορτελίνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο.

Σερβίρετε τα τορτελίνια σε πιάτα και από πάνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα ντομάτας και τη φέτα.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ζυμαρικά με καραμελωμένη κολοκύθα, καπνιστό τυρί και φουντούκια

ΥλΛΙΚΑ -500 γρ. ζυμαρικά «σέλινο» (rigatoni) -2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες -300 γρ. κολοκύθα τριμμένη -5-6 κλωναράκια θυμάρι -Ενάμιση κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή -200 γρ. τυρί κρέμα -150 γρ. τυρί καπνιστό, σε μικρούς κύβους -100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 15′ / Χρόνος μαγειρέματος 30′[…]

Περισσότερα »

Σαλάτα με ρίζες της γης

ΥΛΙΚΑ -4 παντζάρια -4 καρότα -2 πατάτες μεγάλες -2 κρεμμύδια μέτρια -1 σελινόριζα μεγάλη -1 ραπάνι άσπρο -1 φινόκιο -1 πακετάκι φύτρα σόγιας -1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο -1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο -1 κουτ. γλυκού σάλτσα σόγιας -1 κουτ. σούπας μουστάρδα γαλλική -χυμό από 1 λεμόνι -αλάτι, πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ[…]

Περισσότερα »