tameteora.gr

tameteora.gr

Πατατοκεφτέδες με φλισκούνι

Πατατοκεφτέδες
ΥΛΙΚΑ

-3 μεγάλες πατάτες βρασμένες (600γρ. περίπου)
-2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-100 γρ. κεφαλοτύρι
-20 γρ. αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη
-1 κουτ. σούπας φλισκούνι τριμμένο με τα χέρια
-2 αβγά
-Μισό ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
-αλεύρι για το τηγάνισμα
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

 


Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 20′ / Χρόνος μαγειρέματος 40′ / Έτοιμο σε 60′

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζετε τις πατάτες ζεστές μέσα σε ένα μπολ και τις λιώνετε με πιρούνι αφήνοντας μικρά κομμάτια να φαίνονται. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το τυρί, το αλεύρι, το φλισκούνι, τα αβγά, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε καλά και πλάθετε το μίγμα σε μικρούς κεφτέδες.

Τους πανάρετε με λίγο αλεύρι και τους πιέζετε ελαφρώς με τα χέρια για να γίνουν πλακέ.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε λίγους λίγους τους κεφτέδες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βγάζετε τους κεφτέδες από το τηγάνι και τους αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.

Φωτογραφία – Food styling: Majerico

Tips: Ο καλύτερος τρόπος για να βράσετε τις πατάτες και να μην τραβήξουν πολύ νερό είναι να τις αφήσετε με τη φλούδα για να τις προστατεύει. Αντί για φλισκούνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέντα ή δυόσμο ή θυμάρι.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μαυρομάτικα φασόλια

Μαυρομάτικα φασόλια με αλμύρα, ανθότυρο και βασιλικό

ΥΛΙΚΑ -350 γρ. φασόλια μαυρομάτικα -το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα -400 γρ. αλμύρα, χοντροκομμένη (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) -3 έως 4 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, χοντροκομμένα (αν δεν βρούμε, βάζουμε μαϊντανό ή δυόσμο) -200 γρ. ανθότυρο, σε μέτρια, ακανόνιστα κομμάτια -2 σταγόνες ταμπάσκο[…]

Περισσότερα »
Τας Κεμπάπ

Τας Κεμπάπ

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό μοσχάρι ελιά – χτένι σπάλας -1 κουταλιά μαργαρίνη με βούτυρο -4 κ. σ. ελαιόλαδο -2 κ. σ. αλεύρι -1 κ. σ. γεμάτη πελτέ -Μισό φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί -1 δαφνόφυλλο -3 ή 4 μπαχάρια -αλάτι -φρεσκοτριμμένο πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς.[…]

Περισσότερα »