tameteora.gr

tameteora.gr

Γόπες τζιλαδιά

γόπες
ΥΛΙΚΑ

-1,5 κιλό γόπες καθαρισμένες
-200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
-2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή ή φρέσκια, ψιλοκομμένη
-χυμό από 2 λεμόνια
-ξύσμα από 1 λεμόνι
-1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-500 ml ζεστό νερό
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

 


Μερίδες 6 /  Χρόνος προετοιμασίας 30′ / Χρόνος μαγειρέματος 10′ / Έτοιμο σε 40′ / Χρόνος αναμονής 1 ώρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πασπαλίζετε τις γόπες με αλάτι, πιπέρι και τις ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές.

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, το ζεστό νερό, ανακατεύετε καλά και κρατάτε το μίγμα στην άκρη.

Στρώνετε τα ψάρια σε ένα ταψί ή πιρέξ, περιχύνετε με τη σάλτσα και τα αφήνετε για 1 ώρα τουλάχιστον μέσα στη σάλτσα. Σερβίρετε συνήθως με βλίτα και πατάτες βραστές.

Φωτογραφίa – Food styling: Majerico

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ζυμαρικά με καραμελωμένη κολοκύθα, καπνιστό τυρί και φουντούκια

ΥλΛΙΚΑ -500 γρ. ζυμαρικά «σέλινο» (rigatoni) -2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες -300 γρ. κολοκύθα τριμμένη -5-6 κλωναράκια θυμάρι -Ενάμιση κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή -200 γρ. τυρί κρέμα -150 γρ. τυρί καπνιστό, σε μικρούς κύβους -100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 15′ / Χρόνος μαγειρέματος 30′[…]

Περισσότερα »

Σαλάτα με ρίζες της γης

ΥΛΙΚΑ -4 παντζάρια -4 καρότα -2 πατάτες μεγάλες -2 κρεμμύδια μέτρια -1 σελινόριζα μεγάλη -1 ραπάνι άσπρο -1 φινόκιο -1 πακετάκι φύτρα σόγιας -1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο -1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο -1 κουτ. γλυκού σάλτσα σόγιας -1 κουτ. σούπας μουστάρδα γαλλική -χυμό από 1 λεμόνι -αλάτι, πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ[…]

Περισσότερα »