tameteora.gr

tameteora.gr

Πατάτες σοτέ με πράσο και τυριά

Πατάτες με πράσο στο τηγάνι
ΥΛΙΚΑ

-500 γρ. πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
-500 γρ. πράσα κομμένα σε ροδέλες
-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 δαφνόφυλλο
-1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
-150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο (ή μια γραβιέρα πικάντικη)
-αλάτι
-πιπέρι φρεσκοτριμμένο.


Προετοιμασία: 20 λεπτά / Μαγείρεμα: 45 λεπτά / Υλικά για 4 άτομα

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Zεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα. Pίχνουμε τις πατάτες και το πράσο μαζί με το δαφνόφυλλο, το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά. Aνακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Συνεχίζουμε τακτικά το ανακάτεμα, μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά. Προς το τέλος, ανεβάζουμε και πάλι τη φωτιά μέχρι να ροδίσουν ωραία οι πατάτες. Πριν τις σερβίρουμε, ρίχνουμε το τυρί και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μαστιχωτό και να λιώσει. Tρώγονται καυτές!

Tips: Προαιρετικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πράσο με δύο μεγάλα ξερά κρεμμύδια.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κορμός παγωμένος

Κορμός παγωμένος (σεμιφρέντο)

ΥΛΙΚΑ -180 γρ. ζάχαρη -6 κρόκοι αυγών -1 κιλό κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι -200 γρ. φρουί γλασέ+ επιπλέον για γαρνίρισμα -150 γρ. αμύγδαλα με ή χωρίς το φλοιό -100 γρ. μπισκότα πτι-μπερ, κομμένα σε μικρά κομμάτια.  […]

Περισσότερα »
Φασουλοταβάς

Φασουλοταβάς με «χάντρες» και χωριάτικα λουκάνικα

ΥΛΙΚΑ -500 γρ. φασόλια ξερά «χάντρες» μουσκεμένα αποβραδίς σε κρύο νερό -400 γρ. χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές ροδέλες -1 κρεμμύδι μεγάλο σε λεπτές φέτες, -2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο -200γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη -1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο -1 κουτ. γλυκού θυμάρι -1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο -αλάτι, πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζετε[…]

Περισσότερα »