TaMeteora.gr

TaMeteora.gr

Πατάτες σοτέ με πράσο και τυριά

Πατάτες με πράσο στο τηγάνι
ΥΛΙΚΑ

-500 γρ. πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
-500 γρ. πράσα κομμένα σε ροδέλες
-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 δαφνόφυλλο
-1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
-150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο (ή μια γραβιέρα πικάντικη)
-αλάτι
-πιπέρι φρεσκοτριμμένο.


Προετοιμασία: 20 λεπτά / Μαγείρεμα: 45 λεπτά / Υλικά για 4 άτομα

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Zεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα. Pίχνουμε τις πατάτες και το πράσο μαζί με το δαφνόφυλλο, το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά. Aνακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Συνεχίζουμε τακτικά το ανακάτεμα, μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά. Προς το τέλος, ανεβάζουμε και πάλι τη φωτιά μέχρι να ροδίσουν ωραία οι πατάτες. Πριν τις σερβίρουμε, ρίχνουμε το τυρί και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μαστιχωτό και να λιώσει. Tρώγονται καυτές!

Tips: Προαιρετικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πράσο με δύο μεγάλα ξερά κρεμμύδια.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φιλέτο κοτόπουλο γλασαρισμένο με μέλι και σάλτσα σόγιας

ΥΛΙΚΑ -2 φιλέτα κοτόπουλου μεγάλα, χωρίς την πέτσα -1 κουτ. σούπας μέλι -1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας -2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -1 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο -1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό -3 κουτ. σούπας κέτσαπ -1 κουτ. σούπας ξίδι -2 κουτ. σούπας καβουρδισμένο σουσάμι για το σερβίρισμα. Για[…]

Περισσότερα »

Κοφτό μακαρονάκι στον φούρνο με τρία τυριά

ΥΛΙΚΑ -500 γρ. μακαρονάκι κοφτό (ή άλλο ζυμαρικό παρόμοιου μεγέθους) -αλάτι Για τη σάλτσα -30ml ελαιόλαδο -3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 λίτρο γάλα -1 φλιτζάνι χαλούμι τριμμένο ή φορμαέλα Αράχοβας -1 φλιτζάνι τριμμένο κασέρι -1 φλιτζάνι πικάντικη βαρελίσια φέτα, θρυμματισμένη -λίγο μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο -1 φλιτζάνι φύλλα[…]

Περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *