tameteora.gr

tameteora.gr

Πατάτες σοτέ με πράσο και τυριά

Πατάτες με πράσο στο τηγάνι
ΥΛΙΚΑ

-500 γρ. πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
-500 γρ. πράσα κομμένα σε ροδέλες
-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 δαφνόφυλλο
-1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
-150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο (ή μια γραβιέρα πικάντικη)
-αλάτι
-πιπέρι φρεσκοτριμμένο.


Προετοιμασία: 20 λεπτά / Μαγείρεμα: 45 λεπτά / Υλικά για 4 άτομα

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Zεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα. Pίχνουμε τις πατάτες και το πράσο μαζί με το δαφνόφυλλο, το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά. Aνακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Συνεχίζουμε τακτικά το ανακάτεμα, μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά. Προς το τέλος, ανεβάζουμε και πάλι τη φωτιά μέχρι να ροδίσουν ωραία οι πατάτες. Πριν τις σερβίρουμε, ρίχνουμε το τυρί και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μαστιχωτό και να λιώσει. Tρώγονται καυτές!

Tips: Προαιρετικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πράσο με δύο μεγάλα ξερά κρεμμύδια.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τυλιχτά φιλετάκια κοτόπουλου

Τυλιχτά φιλετάκια κοτόπουλου με βότανα

ΥΛΙΚΑ -6 μισά φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, ανοιγμένα από τον χασάπη για τύλιγμα -2/3 φλιτζανιού κρασί λευκό -χυμό 1 λεμονιού -αλάτι, πιπέρι -1 & 1/2 φλιτζάνι νερό ή ζωμό κοτόπουλου -μερικά φύλλα από δυόσμο, θυμάρι και μαντζουράνα -2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ. Για τη γέμιση -1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο -1[…]

Περισσότερα »
Πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα με sauce γιαουρτιού και μουστάρδα

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό πατάτες μικρές, πλυμένες καλά -1 καρότο ξυσμένο στον τρίφτη -3 – 4 ραπανάκια, σε λεπτές φετούλες -2 αβγά βρασμένα, σε φέτες -2 – 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδελίτσες -1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -2 κουτ. σούπας κάππαρη Για τη sauce γιαουρτιού 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό 2 κρόκους από[…]

Περισσότερα »