tameteora.gr

tameteora.gr

Πατάτες σοτέ με πράσο και τυριά

Πατάτες με πράσο στο τηγάνι
ΥΛΙΚΑ

-500 γρ. πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
-500 γρ. πράσα κομμένα σε ροδέλες
-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 δαφνόφυλλο
-1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
-150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο (ή μια γραβιέρα πικάντικη)
-αλάτι
-πιπέρι φρεσκοτριμμένο.


Προετοιμασία: 20 λεπτά / Μαγείρεμα: 45 λεπτά / Υλικά για 4 άτομα

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Zεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα. Pίχνουμε τις πατάτες και το πράσο μαζί με το δαφνόφυλλο, το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά. Aνακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Συνεχίζουμε τακτικά το ανακάτεμα, μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά. Προς το τέλος, ανεβάζουμε και πάλι τη φωτιά μέχρι να ροδίσουν ωραία οι πατάτες. Πριν τις σερβίρουμε, ρίχνουμε το τυρί και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μαστιχωτό και να λιώσει. Tρώγονται καυτές!

Tips: Προαιρετικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πράσο με δύο μεγάλα ξερά κρεμμύδια.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πατατοκροκέτες με Μετσοβόνε, απάκι και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης

ΥΛΙΚΑ -1 κ. πατάτες -60 γρ. κρεμμύδι σοταρισμένο -2 κρόκοι αυγών -80 γρ. Μετσοβόνε τριμμένο -100 γρ. απάκι κομμένο σε κυβάκια -10 γρ. μαϊντανός -10 γρ. τσάιβς -Αλάτι, πιπέρι. Για τη σάλτσα πιπεριά Φλωρίνης -500 γρ. ντομάτα κονκασέ -100 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο -20 γρ. σκόρδο -30 ml κρασί λευκό[…]

Περισσότερα »

Mπιφτέκια με τηγανητά αβγά

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, από στήθος -6 αβγά -200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, καλά μουλιασμένο σε γάλα -1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη -150 γρ. κασέρι λεπτοτριμμένο -6 κουτ. γλυκού βούτυρο για το τηγάνισμα των αβγών -1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο -1 κοφτό κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά -αλάτι, πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ[…]

Περισσότερα »