tameteora.gr

tameteora.gr

Αρακάς με αγκινάρες, ντομάτα και μαραθόριζα

Αρακάς
ΥΛΙΚΑ

-1 κιλό αρακά φρέσκο, καθαρισμένο
-6 αγκινάρες μέτριες
-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
-1 μεγάλη μαραθόριζα κομμένη σε φέτες
-2 κουτ. σούπας μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-2 λεμόνια (τον χυμό τους, για τις αγκινάρες)
-αλάτι, πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο, αφαιρούμε τα χοντρά φύλλα, κόβουμε οριζόντια στη μέση και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τα χνούδια. Τρίβουμε κάθε αγκινάρα με λεμονόκουπα και τις ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με τη μαραθόριζα για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά.

Τοποθετούμε από πάνω τις αγκινάρες ανάποδα, πασπαλίζουμε με τον μάραθο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Συμπληρώνουμε και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πρασοσέλινο

Πρασοσέλινο με ρύζι κι αβγολέμονο

ΥΛΙΚΑ -2 πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες -1 κιλό σέλινο -1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας -Μισό λιτζάνι ρύζι Καρολίνα -1 φλιτζάνι ελαιόλαδο -αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο Για το αβγολέμονο -1 αβγό -xυμό από ενάμισι λεμόνι Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 10′ / Χρόνος μαγειρέματος 25′ / Έτοιμο σε 35′   ΕΚΤΕΛΕΣΗ[…]

Περισσότερα »

Πικάντικο κοτόπουλο με μπρόκολο στον φούρνο

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι φιλέτο (χωρίς την πέτσα) 1 μπρόκολο (μόνο τις φούντες) Μισό φλιτζ. ελαιόλαδο 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά 1 κουτ. σούπας κάρυ 1 κουτ. γλυκού πάπρικα (αν θέλετε καυτερή) Αλάτι, πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά,[…]

Περισσότερα »