tameteora.gr

tameteora.gr

Αρακάς με αγκινάρες, ντομάτα και μαραθόριζα

Αρακάς
ΥΛΙΚΑ

-1 κιλό αρακά φρέσκο, καθαρισμένο
-6 αγκινάρες μέτριες
-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
-1 μεγάλη μαραθόριζα κομμένη σε φέτες
-2 κουτ. σούπας μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-2 λεμόνια (τον χυμό τους, για τις αγκινάρες)
-αλάτι, πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο, αφαιρούμε τα χοντρά φύλλα, κόβουμε οριζόντια στη μέση και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τα χνούδια. Τρίβουμε κάθε αγκινάρα με λεμονόκουπα και τις ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με τη μαραθόριζα για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά.

Τοποθετούμε από πάνω τις αγκινάρες ανάποδα, πασπαλίζουμε με τον μάραθο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Συμπληρώνουμε και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

κορμός μερέντα

Κορμός με μερέντα και πτι-μπερ

ΥΛΙΚΑ -600 γραμμ. nutella ή μερέντα -400 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη -200 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ (ή άλλα της αρεσκείας σας) -60 γραμμ. φουντούκια χοντροαλεσμένα στο μούλτι   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε τη nutella (ή τη μερέντα) μαζί με τη σοκολάτα σε ένα μικρό κατσαρόλι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε παράλληλα με[…]

Περισσότερα »