tameteora.gr

tameteora.gr

Αρακάς με αγκινάρες, ντομάτα και μαραθόριζα

Αρακάς
ΥΛΙΚΑ

-1 κιλό αρακά φρέσκο, καθαρισμένο
-6 αγκινάρες μέτριες
-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
-1 μεγάλη μαραθόριζα κομμένη σε φέτες
-2 κουτ. σούπας μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-2 λεμόνια (τον χυμό τους, για τις αγκινάρες)
-αλάτι, πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο, αφαιρούμε τα χοντρά φύλλα, κόβουμε οριζόντια στη μέση και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τα χνούδια. Τρίβουμε κάθε αγκινάρα με λεμονόκουπα και τις ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με τη μαραθόριζα για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά.

Τοποθετούμε από πάνω τις αγκινάρες ανάποδα, πασπαλίζουμε με τον μάραθο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Συμπληρώνουμε και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Mπιφτέκια με τηγανητά αβγά

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, από στήθος -6 αβγά -200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, καλά μουλιασμένο σε γάλα -1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη -150 γρ. κασέρι λεπτοτριμμένο -6 κουτ. γλυκού βούτυρο για το τηγάνισμα των αβγών -1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο -1 κοφτό κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά -αλάτι, πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ[…]

Περισσότερα »

Μοσχάρι γιουβέτσι

Υλικά (για 4 άτομα) -1 κιλό μοσχάρι από σπάλα με το κόκαλο ή χωρίς, κομμένο σε μερίδες -Μισό κιλό κριθαράκι, χοντρό -1 σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη και κομμένη στα τέσσερα -8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -1 μέτριο πράσο (μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος), καθαρισμένο, σε ροδέλες -Μισή κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι,[…]

Περισσότερα »