TaMeteora.gr

TaMeteora.gr

Αρακάς με αγκινάρες, ντομάτα και μαραθόριζα

Αρακάς
ΥΛΙΚΑ

-1 κιλό αρακά φρέσκο, καθαρισμένο
-6 αγκινάρες μέτριες
-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
-1 μεγάλη μαραθόριζα κομμένη σε φέτες
-2 κουτ. σούπας μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-2 λεμόνια (τον χυμό τους, για τις αγκινάρες)
-αλάτι, πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο, αφαιρούμε τα χοντρά φύλλα, κόβουμε οριζόντια στη μέση και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τα χνούδια. Τρίβουμε κάθε αγκινάρα με λεμονόκουπα και τις ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με τη μαραθόριζα για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά.

Τοποθετούμε από πάνω τις αγκινάρες ανάποδα, πασπαλίζουμε με τον μάραθο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Συμπληρώνουμε και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φιλέτο κοτόπουλο γλασαρισμένο με μέλι και σάλτσα σόγιας

ΥΛΙΚΑ -2 φιλέτα κοτόπουλου μεγάλα, χωρίς την πέτσα -1 κουτ. σούπας μέλι -1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας -2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -1 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο -1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό -3 κουτ. σούπας κέτσαπ -1 κουτ. σούπας ξίδι -2 κουτ. σούπας καβουρδισμένο σουσάμι για το σερβίρισμα. Για[…]

Περισσότερα »

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ Για τα κεφτεδάκια -500 γρ. κιμά από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου -2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα -μισή πιπεριά Φλωρίνης χτυπημένη στο multi -ξύσμα από 1 λεμόνι -2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμένο -μισό φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο -μισό κουτ. γλυκού[…]

Περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *