tameteora.gr

tameteora.gr

Κασερόπιτα με σιμιγδάλι

ΥΛΙΚΑ

-2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας ή ζύμης κουρού

Για τη γέμιση
-1 λίτρο γάλα φρέσκο
-100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-1 κουτ. σούπας βούτυρο
-300 γρ. κασέρι Μυτιλήνης τριμμένο
-2 αβγά
-ελάχιστο μοσχοκάρυδο τριμμένο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το άλειμμα των φύλλων
-2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κρόκο αβγού χτυπημένο
-μπόλικο σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά).

 

Για 8 άτομα / Προετοιμασία 20 λεπτά / Μαγείρεμα 70 λεπτά

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε σε μέτρια κατσαρόλα το γάλα σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει. Ρίχνουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε το κασέρι, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει λεία και ομογενής η κρέμα τυριού. Τη σκεπάζουμε εφαρμόζοντας μια διάφανη μεμβράνη στην επιφάνειά της, για να μη σχηματιστεί πέτσα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα ορθογώνιο ή στρογγυλό ταψί. Στρώνουμε μέσα το ένα φύλλο σφολιάτας ανασηκώνοντάς το και στα τοιχώματα του σκεύους. Αδειάζουμε μέσα την κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζουμε τις άκρες των δυο φύλλων για να κλείσουν μέσα τη γέμιση.

Χαράζουμε την πίτα σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια, χωρίς να φτάσει το μαχαίρι μας μέχρι κάτω. Χτυπάμε σε μπολ τον κρόκο αβγού με το ελαιόλαδο και 1 κουταλιά νερό και αλείφουμε με πινέλο την επιφάνεια της πίτας. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε την κασερόπιτα για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Σερβίρουμε με μια δροσερή πράσινη σαλάτα εποχής.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μπακαλιάρος με τραγανό κουρκούτι και τρέντι ροζ σκορδαλιά!

ΥΛΙΚΑ -1 φύλλο παστό μπακαλιάρο γύρω στα 800-1000 γρ. -Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα. Για το κουρκούτι 1 κουτάκι μπύρα 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 αυγό 1/2 κ. γλυκού αλάτι 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη Πιπέρι. Ροζ σκορδαλιά 3 μέτριες πατάτες 1 σκελίδα σκόρδο έως όσες αντέχετε 1/4 φλ.[…]

Περισσότερα »

Φριτάτα με γλυκοπατάτα

ΥΛΙΚΑ -1 γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια (όχι μεγάλου πάχους) -1 πιπεριά κόκκινη -6 αβγά -1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες -Μισό φλιτζάνι ντοματίνια -2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο -Λίγο βασιλικό -αλατοπίπερο.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε ένα μεγάλο (σχετικά βαθύ) τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ταυτόχρονα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους[…]

Περισσότερα »