tameteora.gr

tameteora.gr

Πατάτες ψητές στον φούρνο

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 λεμόνια
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 1-2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ή ρίγανη
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 75 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό (30 γρ.)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Βάζουμε στον φούρνο το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε για να κάψει.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε 4 κομμάτια αλλιώς εάν ειναι μικρές σε 2-3 κομμάτια. Χαράζουμε με το μαχαίρι κάθε κομμάτι πατάτας σε 2-3 σημεία.

Μεταφέρουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό από 2 λεμόνια, ολόκληρα τα λεμόνια, αλάτι και 1 ½ λίτρο νερό. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει το νερό περιμένουμε 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Μόλις είναι έτοιμες στραγγίζουμε κατευθείαν τις πατάτες σε ενα σουρωτήρι για να αφυδατωθούν. Αφαιρούμε τα λεμόνια και περιμένουμε 5 λεπτά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία από τις πατάτες.

Σε ένα μπόλ βάζουμε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες, την πάπρικα, το σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι. Κουνάμε το μπολ για να ανακατευτούν όλα τα υλικά.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε γρήγορα μέσα τις πατάτες. Τις απλώνουμε και βάζουμε κατευθείαν το ταψί στον φούρνο.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Γυρίζουμε τις πατάτες κάθε 10 λεπτά ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Αφαιρούμε απο τον φούρνο και σερβίρουμε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΗΓΗ: akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μπακαλιάρος με αντίδια φρικασέ

Μπακαλιάρος με αντίδια φρικασέ

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό παστό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο και σε μερίδες -750γρ. αντίδια καθαρισμένα πλυμένα χοντροκομμένα -6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα -1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο -2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο -χυμό από 2-3 λεμόνια -1 & 1/2κουτ. σούπας αλεύρι -αλάτι, πιπέρι. Μερίδες: 5-6 / Χρόνος προετοιμασίας: 25′ / Χρόνος μαγειρέματος: 40′ / Έτοιμο σε: 1:5′ / Χρόνος[…]

Περισσότερα »
Μοσχαρίσια μπριζόλα

Μοσχαρίσια μπριζόλα με σάλτσα μουστάρδας και ξίδι

ΥΛΙΚΑ -2 μπριζόλες μοσχαρίσιες (rib eye ή καρδιά κιλότου, 350 γρ. η καθεμία) -1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -1 κουτ. σούπας βούτυρο -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες -1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο -1/2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος -1/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο -3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι -1 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη -1[…]

Περισσότερα »