tameteora.gr

tameteora.gr

Μια Βασιλόπιτα από τη Θεσσαλία

ΥΛΙΚΑ
  • 500 gr. φύλλο κρούστας
  • 600 gr. φέτα
  • 150 gr. ζάχαρη
  • 150 gr. σταφίδες
  • 200 gr. σύκα αποξηραμένα
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Σουσάμι
  • Ελαιόλαδο ή Βούτυρο για την επάλειψη.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.

Σε ένα μπωλ θρυμματίζουμε την φέτα, προσθέτουμε τα αυγά, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε τις σταφίδες, την ζάχαρη, την κανέλα και τα σύκα ψιλοκομμένα.

Λαδώνουμε μια φόρμα δαχτυλίδι, 25 cm. και στρώνουμε 3 φύλλα, τα οποία λαδώνουμε καλά και βάζουμε το νόμισμα!

Ξεκινάμε την γέμιση των φύλλων.

Μετράμε τα φύλλα και υπολογίζουμε να κρατήσουμε 2 φύλλα για το τέλος.

Απλώνουμε μερικές κουταλιές από το μείγμα της φέτας και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα σύκου-σταφίδας, συνεχίζουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, λαδώνοντας πάντα τα φύλλα.

Τέλος βάζουμε τα τελευταία φύλλα λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε την πίτα μας στους 180°C Κελσίου, στις αντιστάσεις για περίπου 45-50 λεπτά.

Αφήνουμε την βασιλόπιτα να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και την τοποθετούμε σε μεγάλη πιατέλα.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!

ΠΗΓΗ: funkycook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κορμός παγωμένος

Κορμός παγωμένος (σεμιφρέντο)

ΥΛΙΚΑ -180 γρ. ζάχαρη -6 κρόκοι αυγών -1 κιλό κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι -200 γρ. φρουί γλασέ+ επιπλέον για γαρνίρισμα -150 γρ. αμύγδαλα με ή χωρίς το φλοιό -100 γρ. μπισκότα πτι-μπερ, κομμένα σε μικρά κομμάτια.  […]

Περισσότερα »
Τας Κεμπάπ

Τας Κεμπάπ

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό μοσχάρι ελιά – χτένι σπάλας -1 κουταλιά μαργαρίνη με βούτυρο -4 κ. σ. ελαιόλαδο -2 κ. σ. αλεύρι -1 κ. σ. γεμάτη πελτέ -Μισό φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί -1 δαφνόφυλλο -3 ή 4 μπαχάρια -αλάτι -φρεσκοτριμμένο πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς.[…]

Περισσότερα »