Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ Εύστοχη η δυναμική πρωτοβουλία συσπείρωσης ομογενειακών οργανώσεων

Εύστοχη η δυναμική πρωτοβουλία συσπείρωσης ομογενειακών οργανώσεων

-

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 με απόλυτη επιτυχία η ημερίδα εργασίας των τριτοβάθμιων εθνικοτοπικών παγκοσμίων οργανώσεων. Πρόκειται για μια ισχυρή συνεργασία των αποδήμων σε επίπεδο παγκοσμίων οργανώσεων, με στόχο τη συσπείρωση, τη σύσφιξη σχέσεων, τη δικτύωση και τη δυναμική προώθηση κοινών αιτημάτων προκειμένου ο απόδημος ελληνισμός να αποκτήσει ισχυρή φωνή. Πάντα ο απόδημος ελληνισμός στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματα και εθνικά ζητήματα της χώρας μας. Κοινό μας εφαλτήριο είναι η αγάπη μας για την πατρίδα.
Την ημερίδα παρακολούθησαν 31 σύνεδροι εκπρόσωποι των παγκοσμίων εθνικοτοπικών οργανώσεων: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ , ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΩΝ «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», ΟΜΟΣΠΟΝΔΙA ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΗΤΩΝ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΒΛΑΧΩΝ, από ΗΠΑ, Καναδά, Ν. Αφρική, Γερμανία, Αυστραλία, Κύπρο και Ελλάδα. Την επίσημη έναρξη των εργασιών κήρυξε ο κ. Διαμαντής Γκίκας – Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών εκ μέρους της τριμελούς συντονιστικής επιτροπής της ημερίδας εργασίας, καλωσορίζοντας τον κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, την κ. Εύα Παπαδάτου, τους προέδρους και τους εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης – Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «Ο Ομογενειακός Ελληνισμός ξαναενώνεται και ότι στηρίζει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε» και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση στις οποίες οι ομογενειακές οργανώσεις θα μπορούν να συμμετέχουν.


Η κ. Εύα Παπαδάτου – Προϊσταμένη της Δ/νσης Ευρώπης της ΓΓΑΕ καλησπέρισε τους συμμετέχοντες εξαίροντας την εξαιρετική συμβολή των εθνικοτοπικών οργανώσεων στη διατήρηση της εθνικής συνείδησης και πολιτιστικής ταυτότητας των νέων ομογενών.
Τον κύκλο των εισηγήσεων άνοιξε ο κ. Χρυσόστομος Δήμου – Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο των εθνικοτοπικών οργανώσεων και στις οργανωτικές δομές. Ο κ. Δήμου παρουσίασε το χάρτη της στρατηγικής, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο και στους σκοπούς της ένωσης και τόνισε την ανάγκη προσέγγισης και ενασχόλησης της νέας γενιάς με τις ομογενειακές οργανώσεις ώστε να παραμείνει ζωντανή η φλόγα του ελληνικού πνεύματος.
Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής – Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών. Ο κ. Κουγιουμουτζής μίλησε για την πορεία του ΣΑΕ, καθώς και τον ρόλο της ΓΓΑΕ. Επίσης παρουσίασε την κατανομή των απόδημων Ελλήνων ανά ηπείρους. Ζήτησε από την πολιτική ηγεσία να μεριμνήσει για μια ισχυρή ΓΓΑΕ, για την δημιουργία ενός νέου αναβαθμισμένου οργανισμού που θα είναι στην υπηρεσία του απόδημου ελληνισμού και το αναφαίρετο δικαίωμα ψήφου των αποδήμων.
Στην Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό αναφέρθηκαν στις εισηγήσεις τους η κ. Πολυάνθη Γιάνναρου- Γραμματέας της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης «Βασίλης Τσιτσάνης» και ο κ. Παναγιώτης Ιασωνίδης – Μέλος Δ.Σ της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων.
Η κ. Γιάνναρου παρουσίασε τα ελληνικά σχολεία και τα τμήματα ελληνικής γλώσσας στην Ευρώπη καθώς και τον τρόπο λειτουργίας τους. Επεσήμανε τα προβλήματα και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης τους ώστε να αποτελούν πυλώνες εξέλιξης και διατήρησης της ελληνικής γλώσσας.
Ο κ. Ιασωνίδης ζήτησε να δημιουργηθούν δράσεις με στόχο τη διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας, του πολιτισμού και της ιστορίας της Ελλάδας. Τόνισε επίσης τη σημασία του προγράμματος «Παιδεία Ομογενών» (και υλοποιήθηκε από το «Εργαστήριο Μεταναστευτικών και Διαπολιτισμικών Μελετών» (ΕΔΙΑΜΜΕ) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) με σκοπό τη βελτίωση της παρεχόμενης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης σε ομοεθνείς μαθητές, αλλά και σε αλλοεθνείς που μαθαίνουν την Ελληνική και γίνονται κοινωνοί του ελληνικού πολιτισμού. Tέλος, ο κ. Ιασωνίδης πρότεινε την επαναφορά των εκπαιδευτικών εκδρομών φιλοξενίας προς την Ελλάδα, για μαθητές πάνω των 12 ετών, με αντικείμενο την γλώσσα, τον πολιτισμό, την ιστορία καθώς και τα τοπία της Ελλάδας.
Η κ. Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια της Παγκόσμιας Επιτροπής Μακεδονικών Οργανώσεων, αναφέρθηκε στην επίσκεψη μελών των Παμμακεδονικών Ενώσεων στα Σκόπια όπου διαπιστώθηκε πως τίποτε δεν έχει αλλάξει από τις εθνικιστικές απόψεις των βορείων γειτόνων. Επίσης αναφέρθηκε στις συνεχείς παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών, από τη γείτονα χώρα και τόνισε την ανάγκη διεξαγωγής δημοψηφίσματος με το ερώτημα: «αν η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να τηρεί μία μονομερώς παραβιασμένη συμφωνία ή όχι».
Για τη γενοκτονία των Ποντίων μίλησε ο κ. Βασίλειος Μωυσίδης – Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων. Ο κ. Μωυσίδης αναφέρθηκε στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στις συνθήκες και στους τρόπους συστηματικής εξόντωσης του Ποντιακού ελληνισμού καθώς και για τη διεθνή αναγνώριση του θέματος από τα κράτη Ελλάδα, Σουηδία, Αρμενία και Ολλανδία. Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ότι υπήρχε γενοκτονία και αποδίδει τους θανάτους σε απώλειες πολέμου.
Ο κ. Ελευθέριος Ν. Δημητρίου – Αντιπρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, έκανε μια αναδρομή στην πορεία και στην ιστορία της Βορείου Ηπείρου,. Τόνισε ότι ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Οικουμενικού Ελληνισμού και χρειάζεται τη στήριξη του Ελληνικού και του Κυπριακού κράτους. Κάλεσε την Αλβανία να εφαρμόσει τις υπογεγραμμένες συνθήκες και να αποδώσει στους Βορειοηπειρώτες τα δικαιώματά τους καθώς η ασφάλεια, η ευημερία και τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών, είναι βασικότατες προϋποθέσεις για να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.
Το λόγο στη συνέχεια έλαβε ο κ. Μιχαήλ Μαγειρίας – Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας. Ο κ. Μαγειρίας έκανε προτάσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας ομογενειακών οργανώσεων με φορείς του μητροπολιτικού ελληνισμού, μέσα από τη διάσωση και προβολή ιδιαίτερων εθνικοτοπικών πολιτιστικών στοιχείων. Τα κύρια σημεία είναι: η Ίδρυση φορέα με την Ονομασία «Ελληνική Ακαδημία Πολιτισμού και Παράδοσης» (ΕΑΠΠ) με σκοπό την διάδοση (και προώθηση) της ελληνικής ιστορίας, λαογραφικής (και παραδοσιακής) τέχνης , γλώσσας, πολιτισμού, φιλοσοφίας και τεχνών και ο οποίος θα είναι ο συνδετικός κρίκος του απανταχού Ελληνισμού με την Ελλάδα.
Στο θέμα της ψήφου των αποδήμων επικεντρώθηκε στην εισήγησή του ο κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης – Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας. Τόνισε τη σημασία του δικαιώματος ψήφου των αποδήμων και ζήτησε: Να δοθεί το δικαίωμα ψήφου σε όλους τους Έλληνες της διασποράς χωρίς εξαιρέσεις, οι απόδημοι Έλληνες να ψηφίζουν και να στέλνουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο απόδημους Έλληνες Βουλευτές, η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού να αναβαθμιστεί σε Υπουργείο Απόδημου Ελληνισμού στελεχωμένο από απόδημους και η ψήφος να γίνεται ηλεκτρονικά σε ειδική ηλεκτρονική πύλη ή αυτοπροσώπως στο αρμόδιο Προξενείο όπως γίνεται και με άλλες χώρες.
Τον κύκλο των εισηγήσεων ολοκλήρωσε ο κ. Διαμαντής Γκίκας – Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ». Ο κ. Γκίκας εστίασε σε προτάσεις για διεξαγωγή ενός πρώτου συνεδρίου Ένωσης παγκοσμίων οργανώσεων καθώς και στον παγκόσμιο εορτασμό της ελληνικής επανάστασης του 1821. Αναφέρθηκε αρχικά στην αναγκαιότητα συστράτευσης των ομογενών και τους λόγους αυτής. Πρότεινε την Ίδρυση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εθνικοτοπικών Οργανώσεων «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» με έδρα την Αθήνα, με μέλη τριτοβάθμιες παγκόσμιες οργανώσεις καθώς και δευτεροβάθμιες οργανώσεις των Ηπείρων που δεν έχουν ακόμα τριτοβάθμια παγκόσμια οργάνωση. Επίσης πρότεινε τη διοργάνωση του 1ου συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εθνικοτοπικών Οργανώσεων στην Βουλή των Ελλήνων (Αθήνα), ανοιχτό συνέδριο με 300 εκπροσώπους στις 31 Ιουλίου 2021. Η ημερομηνία αποφασίστηκε να μεταφερθεί στις 1 Αυγούστου 2021. Επίσης όσον άφορα τον εορτασμό του 2021 πρότεινε στις 25 Μαρτίου 2021 και ώρα 18:21 Ελλάδος να ψαλεί από όλους τους Έλληνες ταυτόχρονα όπου και αν βρίσκονται ο Εθνικός μας Ύμνος και 1 Αυγούστου 2021 και ώρα 18:21 να ψαλεί από 1821 άτομα ο Εθνικός μας Ύμνος μπροστά από το Σύνταγμα.
Στη συνέχεια όλοι οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να πάρουν το λόγο και να τοποθετηθούν. Έγινε μια αρμονική συζήτηση όπου εκφράστηκαν ποικίλες, ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις. Η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε τα ψηφίσματα που παρουσιάστηκαν να τεθούν σε διαβούλευση ώστε οι οργανώσεις να έχουν στην διάθεσή τους αρκετό χρόνο για να τοποθετηθούν γραπτώς μέσω των προέδρων τους.
Η κ. Φωτεινή Μίχου, η οποία κάλυψε το γραμματειακό μέρος της ημερίδας εργασίας και παρουσίασε όλους τους εισηγητές έκανε την αποφώνηση της ημερίδας εργασίας με μια σύνοψη όλων όσων ειπώθηκαν, τα οποία αποτυπώθηκαν στο δελτίο τύπου.
Τη λήξη της ημερίδας εργασίας έκανε ο κ. Διαμαντής Γκίκας – Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» ευχαριστώντας όλους τους παρευρισκόμενους και δηλώνοντας ικανοποιημένος για την επιτυχία της ημερίδας εργασίας.

Με εκτίμηση
Φωτεινή Μίχου – Γραμματειακή υποστήριξη

Για τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής
Χρυσόστομος Δήμου, Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού
Διαμαντής Γκίκας, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»
Μανώλης Κουγιουμουτζής, Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Ανακοίνωση του Συλλόγου Αδελφοποιημένων Πόλεων Καλαμπάκας

Έπειτα από τις τηλεφωνικές ευχαριστίες από την υπεύθυνη των παιδικών χωριών SoS που τους στηρίζουμε, το Δ.Σ. του Συλλόγου Αδελφοποιημένων Πόλεων Καλαμπάκας θα ήθελε να ευχαριστήσει κάθε μία από τις κυρίες που προσέφεραν τις δημιουργίες τους, την κα Χαρίση, την κα Μπλέκου, την κα Βαϊνά, την κα Μπρόβα, την κα...

Οι αλλαγές στην Ελληνική Αστυνομία

Την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου και της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε. Ωστόσο αναφέρθηκε σε "καυτά" ακόμα θέματα όπως της αναδιοργάνωσης της αστυνομίας αλλά και της πυροσβεστικής....

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων. Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (10-09-2020) το βράδυ στην ίδια περιοχή, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένα άτομο,...

Ερχεται ο ασφαλιστικός φάκελος για κάθε ασθενή από τον ΕΟΠΥΥ

Επενδύοντας στις νέες τεχνολογίες, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την εξοικονόμηση πόρων, ο ΕΟΠΥΥ προχωρά σε νέο σύστημα έγκρισης και διαχείρισης νοσηλείας σε πραγματικό χρόνο, στην εφαρμογή συστήματος ηλεκτρονικής προέγκρισης φαρμάκων υψηλού κόστους και στην πλήρη ενεργοποίηση του ασφαλιστικού...

Κωστής Παλαμάς – Έρθης δεν έρθης

Ἔρθης δὲν ἔρθης, ἐγὼ θὰ σύρω τἀργὰ τὰ πόδια γοργὰ ὡς ἐκεῖ, τὸ κουρασμένο κορμὶ νὰ γείρω στὴν ἔρμη πέτρα τὴ μυστική. Καὶ θὰ προσμένω καὶ θὰ πεθαίνω καὶ θἀνασταίνομαι -μιλῶ, μένω- μὲ τὴ μιλιά σου· ἔρθης δὲν ἔρθης, θὰ σ᾿ ἀγκαλιάζω καὶ μὲ τὴ σκέψη μου θὰ ταιριάζω τὴ ζωγραφιά σου. Νύχτα. Στὸ χῶμα θὰ πάω νὰ ψάξω τὸ...

Τρομοκρατικό χτύπημα στο Μανχάταν: 8 νεκροί από επίθεση με φορτηγό

Στον κατάλογο των πόλεων που έχουν δεχθεί τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό βρίσκεται από την Τρίτη η Νέα Υόρκη καθώς ο 29χρονος Σαϊφούλο Χαμπιμπουλάεβιτς Σάιποφ χρησιμοποιώντας ένα φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε 8 ανθρώπους ενώ τραυμάτισε τουλάχιστον άλλους 15. Η επίθεση έγινε στο νότιο Μανχάταν, σε μικρή απόσταση από το Διεθνές Κέντρο...

Συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο της ορεινής Καλαμπάκας

  Σε παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της ορεινής Καλαμπάκας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου: «Συντήρηση-Αποκατάσταση Ζημιών, Κατασκευή Τεχνικών, στο Οδικό Δίκτυο Ορεινής Καλαμπάκας Π.Ε. Τρικάλων 2014», προϋπολογισμού 400.000,00 € (με Φ.Π.Α.), Όπως ανέφερε ο κ. Κ....

Συνελήφθη για κατοχή ηρωίνης 37χρονος Καλαμπακιώτης Αστυνομικός

    Συνελήφθη σήμερα από Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, Καλαμπακιώτης Αστυνομικός που υπηρετεί σε Τμήμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος συνελήφθη μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ίδιος και στο οποίο επέβαιναν και άλλα δύο άτομα. Αφού εντοπίστηκε...