Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ Στη συνάντηση εργασίας με τον Υπ. Παιδείας ο νέος Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Στη συνάντηση εργασίας με τον Υπ. Παιδείας ο νέος Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

-

Ο πρώην διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Δοδοντσάκης πήρε πρόσφατα τη θέση της Ελένης Αναστασοπούλου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Ο κ. Δοδοντσάκης είναι Φιλόλογος, κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Τίτλου του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ με διδακτικό έργο σε όλους τους τύπους σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στο Ευρωπαϊκό σχολείο του Λουξεμβούργου. Έχει διατελέσει Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων στο νομό Τρικάλων από τον Αύγουστο του 2007 έως τον Αύγουστο του 2010. Από τις 13 Αυγούστου 2010 έως και τις 31 Ιανουαρίου 2016 υπηρέτησε ως Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Μετά από δύο έτη διδασκαλίας στη σχολική μονάδα στην οποία ανήκει οργανικά, επιλέχτηκε στη θέση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας.

Έχει παρακολουθήσει ως εισηγητής ή ως σύνεδρος σεμινάρια και ημερίδες στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού, ενώ έχει διατελέσει επί σειρά ετών επιμορφωτής στο ΠΕΚ Λάρισας και σε προγράμματα άλλων φορέων. Στο συγγραφικό του έργο εντάσσονται δύο βιβλία του: 1. «Η προσωπογραφία του Ε. Π. Παπανούτσου. Ο παιδαγωγός και ο πολιτικός της εκπαίδευσης». εκδ. «Σύγχρονη Εκπαίδευση», Αθήνα, Δεκ.1995, σ. 158 και 2. «Κοινή Πορεία στην Εκπαίδευση -Μια άλλη στρατηγική- Συνεργασία Γονέων και εκπαιδευτικών», εκδ. Δαρδανός, Αθήνα, Απρ. 2001, σ. 329, καθώς και δημοσιεύσεις του σε επιστημονικά και άλλα περιοδικά αλλά και σε εφημερίδες.

Συνάντηση με τον Υπουργό

Μαζί με τους άλλους 12 νέους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, ο κ. Δοδοντσάκης συμμετείχε σήμερα στην πρώτη συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, παρουσία της Υφυπουργού κ. Μερόπης Τζούφη και του Γενικού Γραμματέα κ. Ηλία Γεωργαντά.

Στη συνάντηση, κατά την οποία τέθηκαν τα ζητήματα αιχμής και ιεραρχήθηκαν οι προτεραιότητες της εκπαιδευτικής πολιτικής, συμμετείχαν οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Πολίτης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σπύρος Κωνσταντάτος, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Παναγής Κασσιανός, η Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού Νίκη Μουτζούρογλου και συνεργάτες του Υπουργού.

Κοινός τόπος στις εναρκτήριες τοποθετήσεις των νέων Περιφερειακών Διευθυντών ήταν το αίσθημα ευθύνης που -όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε- εκπορεύεται από την ιστορική διαδικασία επιλογής τους, για πρώτη φορά μέσω μοριοδότησης και όχι με διορισμό από τον Υπουργό.

«Προχωρήσαμε στην υλοποίηση της απόφασης της Κυβέρνησης για την επιλογή των στελεχών διοίκησης μέσα από διαδικασίες δημοσίων προκηρύξεων, μοριοδότησης προσόντων και συνέντευξης από επιτροπή με επικεφαλής το ΑΣΕΠ. Η διαδικασία αυτή εξασφαλίζει αντικειμενικές και αξιοκρατικές επιλογές. Πέραν της όποιας ιδεολογίας και πολιτικής τοποθέτησης -στοιχεία που δεν ενδιαφέρουν καθόλου τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου- υπάρχει η ορθολογικότητα και το ήθος που καλούμαστε να επιβάλουμε στις λειτουργίες των θεσμών της χώρας. Αυτά πρέπει να είναι κυρίαρχα στην επιτέλεση του έργου σας. Επιπλέον πρέπει να αξιοποιήσετε την πλούσια εμπειρία των προκατόχων σας οι οποίοι επιτέλεσαν ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο μέσα από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες», ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, υποδεχόμενος τους Περιφερειακούς Διευθυντές.

Ο κ. Γαβρόγλου εξήρε το υψηλό επίπεδο των νέων Διευθυντών, τόσο σε εμπειρία όσο και σε ακαδημαϊκά προσόντα, σημειώνοντας ότι καλούνται να κάνουν μια νέα αρχή: «Κατά τη θητεία σας καλείστε να καθιερώσετε πρακτικές που θα ακολουθηθούν από τους επόμενους με βάση τους νέους θεσμούς που έχουν θεσπιστεί, όπως είναι οι δομές της εκπαίδευσης και η ενίσχυση του έργου των εκπαιδευτικών, το νέο απολυτήριο, η νέα Γ’ Λυκείου και το νέο εξεταστικό σύστημα».

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ιεράρχησε τα ζητήματα αιχμής που είναι:

o Η δίχρονη προσχολική υποχρεωτική εκπαίδευση
o Το ολοήμερο σχολείο
o Οι πρωτοβουλίες για το Γυμνάσιο, τη Γ’ Λυκείου και τα ΕΠΑΛ και
o Το μεταρρυθμιστικό σχέδιο για τη νέα αρχιτεκτονική της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υπογράμμισε, δε, με έμφαση τα ζητήματα πρώτης προτεραιότητας της Κυβέρνησης και του Υπουργείου όπως είναι η μόρφωση και η ενσωμάτωση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση, η ενίσχυση των μειονοτικών σχολείων, οι νέες δομές στην εκπαίδευση -για τις οποίες ζήτησε από τους Διευθυντές να συμβάλλουν αποφασιστικά στην εφαρμογή τους- και το άνοιγμα του συστήματος μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών. Σημείωσε, επίσης, τον κρίσιμο ρόλο των Περιφερειακών Διευθυντών στην ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων και στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο.

«Δεν σας θεωρούμε μόνο στελέχη της διοίκησης της Εκπαίδευσης, αλλά πάνω απ’ όλα εκπαιδευτικούς. Άρα το ‘μάτι’ σας ως εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να ακυρωθεί από τα νέα καθήκοντά σας» είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός και ζήτησε τις προτάσεις τους για την καλύτερη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος και της σχολικής ζωής.

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Μερόπη Τζούφη υπογράμμισε τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και στην εκπαίδευση των προσφύγων, ενώ ο Γενικός Γραμματέας κ. Ηλίας Γεωργαντάς πρόσθεσε ότι ειδικά στο προσφυγικό ο πήχης της κυβέρνησης βρίσκεται ψηλά και στον τομέα της εκπαίδευσής τους βρίσκεται ακόμη ψηλότερα. Και σημείωσε: «Όπως επιλεγήκατε με αξιοκρατική διαδικασία έχετε ως Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης υπογράψει ένα ‘κοινωνικό συμβόλαιο’. Να υπηρετήσετε την εκπαίδευση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, ανεξάρτητα από κομματικές ταυτότητες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ψητοπωλείο «Ψηστήρι» στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Elli’s Gift | Καλαμπάκα

Το κατάστημα της Έλλης Παπαγεωργίου στην Καλαμπάκα με ιστορία πλέον των 60 χρόνων ανακαινίστηκε πλήρως και είναι πάλι κοντά σας, για να σας προσφέρει όλα τα γνωστά είδη, κεντήματα, νήματα, είδη ραπτικής, κεριά και λαμπάδες, και μαζί μια πλούσια συλλογή με σύγχρονα και μοντέρνα είδη δώρων από τις κορυφαίες...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr