Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ Παρέμβαση εργαζομένων Δήμων στις εκλογικές διαδικασίες της ΠΕΔ Θεσσαλίας

Παρέμβαση εργαζομένων Δήμων στις εκλογικές διαδικασίες της ΠΕΔ Θεσσαλίας

-

PED-EKLOGES-2014-2

 

Από την πρώτη ημέρα ψήφισης και στη συνέχεια εφαρμογής του Ν.3852/10 «Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και την ένταξή του στο πρόγραμμα σταθερότητας με την αφαίρεση πόρων που σήμερα ξεπερνούν το 60% των τακτικών εσόδων, εκφράζουμε την πεποίθηση ότι η Τ.Α. οδηγείται μαθηματικά σε οικονομική, λειτουργική και θεσμική κατάρρευση. Ήδη με το απίστευτης ευρηματικότητας και κατ’ ευφημισμό «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α.» καταλύεται κάθε ίχνος αυτοτέλειάς τους. Η χρηματοδότηση θα περιοριστεί στη μισθοδοσία του εναπομείναντος προσωπικού, ενώ τις υπόλοιπες λειτουργικές δαπάνες οι Δήμοι θα πρέπει να τις εξασφαλίσουν με υποχρεωτικές αυξήσεις δημοτικών φόρων και τελών, απολύσεις προσωπικού.

Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής άρχισαν να φαίνονται και σε αρκετούς Δήμους της Θεσσαλίας που με δυσκολία καταφέρνουν να πληρώνουν το προσωπικό (υπάρχουν δήμοι στους οποίους υπάρχουν φαινόμενα καθυστέρησης της μισθοδοσίας στο τακτικό προσωπικό) και το χειρότερο υπάρχουν εργαζόμενοι στις προνοιακές δομές των Δήμων που παραμένουν για πολλούς μήνες απλήρωτοι.
Ούτε και το εξευτελιστικό ποσό της εκλογικής αποζημίωσης δεν έχει δοθεί ακόμη στους εργαζόμενους.

Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η κάλυψη πάγιων αναγκών με έκτακτο προσωπικό μέσω ΟΑΕΔ, ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ, η κατάργηση υπηρεσιών (Δημοτική Αστυνομία), οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις (ΔΕ Αορίστου Χρόνου, Σχολικοί Φύλακες), η κατάργηση Νομικών Προσώπων (κλείσιμο βιβλιοθηκών, κατάργηση παιδικών σταθμών, κατάργηση κοινωνικών προγραμμάτων κ.λπ.), οι ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών (Καθαριότητα) και το «μεγάλο φαγοπότι» των εργολάβων με τα σκουπίδια, οι μειώσεις των μισθών και το πάγωμα των προσλήψεων,οι αναγκαστικές συνταξιοδοτήσεις, έχουν οδηγήσει τους Δήμους μας σε κατάρρευση.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως μια μορφή εξουσίας που βρίσκεται κοντά στο πολίτη, δεν μπορεί να παρακολουθεί από μακριά την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, των ανέργων και συνολικά της κοινωνίας.
Είναι απολύτως αναγκαίο τη δύσκολη αυτή περίοδο:
1. Να κατοχυρώνεται η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α.
2. Να υπάρξει διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
3. Να αναπτυχθούν σύγχρονες δομές και λειτουργίες στο εσωτερικό των Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού.
4. Να υπάρξει ανάπτυξη και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
5. Να αποτραπεί κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού.
6. Να καθοριστούν με σαφήνεια οι κανόνες διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης των πόρων.
7. Να αποδοθούν όλες οι οφειλές από το κράτος και οι Δήμοι να αρνηθούν τη μεταφορά οποιασδήποτε αρμοδιότητας που δεν εξασφαλίζει εκ των προτέρων τους αναγκαίους πόρους και το απαραίτητο προσωπικό. Η μείωση κατά περίπου 60% (έως σήμερα) των πόρων προς την Τ.Α. με δεκάδες νέες αρμοδιότητες, αποτελεί το καλύτερο άλλοθι σε όσους επιθυμούν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.
8. Τοπική Αυτοδιοίκηση με θεσμούς που να προβλέπει δημοκρατική, διοικητική, οικονομική μεταρρύθμιση και πραγματική αποκέντρωση.
9. Συνέχιση και επέκταση των προγραμμάτων κοινωνικών δομών με την διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα. Διασφάλιση της παραμονής του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού με την ενσωμάτωση όλων αυτών των δραστηριοτήτων στις υπηρεσίες των Δήμων (Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών).

Επιδίωξη του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν και είναι να βρεθεί κοινός βηματισμός με τους αιρετούς στον δρόμο του αγώνα, για την υπεράσπιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της, που η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης καταστρέφει προκειμένου να υλοποιήσει μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει υποσχεθεί στην τρόικα.

Ο υπουργός των απολύσεων και της διοικητικής …απορρύθμισης, προσπαθεί να τρομοκρατήσει, εκτός από τους εργαζόμενους και τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στέλνοντας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πέντε δημάρχους από όλους όσους έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στην εφαρμογή της «αξιολόγησης» και του προσχηματικού επανέλεγχου της μετατροπής των συμβάσεων με επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων μετατροπής τους. Ενώ πάνω από 300 δημοτικά συμβούλια σε όλη τη χώρα έχουν πάρει απόφαση μη εφαρμογής της «αξιολόγησης».
και η ΚΕΔΕ πήρε απόφαση εναντίον του επανελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις ενέργειες των δημάρχων που αντιστέκονται και μάχονται για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Παραθέτουμε σειρά από σοβαρά θέματα που απασχολούν τους Δήμους και τους εργαζόμενους :
 Το ζήτημα των απορριμμάτων (α. Εκχώρηση της διαχείρισης σε μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα με επιπτώσεις στο περιβάλλον και τριπλασιασμό του κόστους που θα μετακυλήσει στους πολίτες με αύξηση των δημοτικών τελών, β. «Ενταφιασμός» της ανακύκλωσης εφόσον δεν θα γίνεται διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή αλλά στόχος θα είναι η καύση τους, γ. Μετατροπή της χώρας σε σκουπιδότοπο της Ευρώπης με εισαγωγή απορριμμάτων και αποβλήτων με στόχο να εξυπηρετηθούν ενεργειακές ανάγκες ευρωπαϊκών χωρών και ιδιαίτερα της Γερμανίας, δ. Ιδιωτικοποίηση της αλυσίδας που σχετίζεται με τα απορρίμματα (περισυλλογή, μεταφορά, επεξεργασία, διαχείριση) που θα οδηγήσει σε κατάργηση των δημοτικών υπηρεσιών Καθαριότητας και ανάθεση σε εργολάβους);

 Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών.-αρση της απαγόρευσης των προσλήψεων, δεδομένου ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μέσα στην επόμενη 5ετία μείωση του προσωπικού στην τοπική αυτοδιοίκηση (α’ & β’ βαθμού) κατά 25.000 υπαλλήλους με αποτέλεσμα την κατάργηση και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών (Κοινωνικών, Τεχνικών, Καθαριότητας, Συντήρησης των υποδομών των πόλεων), για να λειτουργήσουν πρέπει να αγωνιστούμε για την άρση των μνημονιακών απαγορεύσεων της πρόσληψης προσωπικού που έχει επιβληθεί.

 Αξιολόγηση – επανέλεγχος συμβάσεων. Οι νέες εκτρωματικές νομοθετικές επινοήσεις της κυβέρνησης που επιχειρεί να εφαρμόσει όπως είναι η συγκριτική αξιολόγηση και ο προσχηματικός επανέλεγχος της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, με επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων στοχεύουν σε απολύσεις εργαζομένων στην ερήμωση των υπηρεσιών και στην κατάργησή τους. Από την άνοιξη, οι Σύλλογοι και η Ομοσπονδία μας βρισκόμαστε σε διαρκείς απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στις ενέργειες αυτές του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δεν υπερασπιζόμαστε επίορκους υπαλλήλους ή εργαζόμενους που προσλήφθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά ή παράνομες συμβάσεις. Είμαστε αντίθετοι στην υλοποίηση της ανθρωποκτόνου δέσμευσης της κυβέρνησης στους δανειστές.

 Επαναπρόσληψη απολυμένων δημοτικών υπαλλήλων που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα/ κινητικότητα/ απόλυση (Δ.Ε. Αορίστου Χρόνου, Σχολικοί Φύλακες, Δημοτικοί Αστυνόμοι).

 Ελαστικές σχέσεις εργασίας. ΟΑΕΔ, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, δίμηνα, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έγινε εργαστήρι νεοφιλελεύθερων πειραμάτων. Προφανής στόχος η διάλυση των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης και η μεταβίβαση αυτών στον ιδιωτικό τομέα.
Για όλα τα παραπάνω καλούμε τα δημοτικά συμβούλια, τους δημάρχους αλλά και τα συλλογικά όργανα, όπως την ΠΕΔ Θεσσαλίας αλλά και την ΚΕΔΕ να αγωνιστούν για τη λύση όλων των παραπάνω, δημιουργώντας με τους εργαζόμενους στην Τ.Α. ένα μέτωπο εναντίον των πολιτικών της κυβέρνησης και της Τρόικα που σκοπό έχουν να διαλύσουν των λαϊκό θεσμό της Τ.Α..

Οι Πρόεδροι και οι Γραμματείς των Συλλόγων:

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Θαλάσσιος Κόσμος – Γεύματα στη Λαδόκολλα

Ο Θαλάσσιος κόσμος ΤΩΡΑ φέρνει στην Καλαμπάκα τα ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ. Ολοκληρωμένες συνθέσεις γευμάτων κλεισμένες στη λαδόκολλα που περιμένουν από εσάς απλά ψήσιμο. Χαρακτηριστικές προσφορές: • Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι μόνο 9,85 ευρώ • Σολομός με φαρφάλες μόνο 9,85 ευρώ. • Γαριδομακαρονάδα μόνο με 9,40 ευρώ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ... ΨΗΣΙΜΟ! Επωφεληθείτε από τη...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...