Μια πρώτη και αποφασιστική απάντηση δόθηκε χθες από εργαζόμενους στα Τρίκαλα και σ’ όλη την Ελλάδα , που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να χτυπήσει και ουσιαστικά να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία.

Μάλιστα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έσπασε κάθε ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας, φέρνοντας σαν τον κλέφτη στη Βουλή -και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί άρον – άρον- τροπολογία για να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία. Η τάχιστη αντίδραση του κινήματος οδήγησε στην προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας για να την επαναφέρουν με άλλη διαδικασία.

Στην άμεση κινητοποίηση που οργάνωσε στα Τρίκαλα η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ στους συγκεντρωμένους μίλησε η Βάσω Μπακάση η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι βαθιά γελασμένοι στην κυβέρνηση αν νομίζουν πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα παραδώσει το δικαίωμα στην απεργία στα αφεντικά, αν θεωρούν πως με άθλιες μεθοδεύσεις θα χτυπήσουν τους εργατικούς αγώνες, ξεγελώντας τα σωματεία και τους εργαζόμενους.

Εχουν το θράσος να μιλούν για δημοκρατία και να την επικαλούνται, αυτοί που έφεραν το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό την Κυριακή του Πάσχα, που έφεραν τα προαπαιτούμενα της 2ης «αξιολόγησης» σε τροπολογία σύμβασης για τα ψάρια και χτες βράδυ έβαλαν το χτύπημα της απεργίας σε τετελεσμένη συζήτηση που αφορούσε τους δορυφόρους και το Διάστημα.

Μιλούν για δημοκρατία αυτοί που μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου έχουν βάλει στο μάτι τους εργατικούς αγώνες και τα συνδικάτα, προσφέροντας μέγιστες υπηρεσίες στους επιχειρηματικούς ομίλους, κάνοντας όλη τη βρώμικη δουλειά που έχει απομείνει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη στάση της έχει αποθρασύνει την εργοδοσία, σε σημείο την προηγούμενη βδομάδα να κινητοποιούνται ΜΑΤ και εισαγγελείς, προκειμένου να συλλάβουν απλήρωτους εργαζόμενους 18 μηνών, επειδή διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους.

Σήμερα δόθηκε μια πρώτη, μικρή απάντηση στην εργοδοσία και στους ανθρώπους της στο πολιτικό σύστημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, με αισιοδοξία, πίστη στο δίκιο τους και μαχητικότητα, να δώσουν αποφασιστική απάντηση με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Να δοθεί μήνυμα στη μεγαλοεργοδοσία και στους ανθρώπους της σε κυβέρνηση και στα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου πως με νόμους και καταστολή δεν καταργείται η πάλη των τάξεων.

Η εργατική τάξη θα σπάσει στην πράξη όσους νόμους κι αν φέρουν που θα στοχεύουν στον παροπλισμό της, που θα περιορίζουν το δικαίωμά της να αμφισβητεί την εξουσία του κεφαλαίου.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!».

Γραμματεία Νομού Τρικάλων του ΠΑΜΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here