Προτιμούν τα γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα οι Τρικαλινοί μαθητές δημοτικού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τη γερμανική προτιμούν περισσότερο για δεύτερη ξένη γλώσσα οι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων των δημοτικών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Αυτό έγινε γνωστό με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένης Αναστασοπούλου, η οποία με απόφασή της καθόρισε τη λειτουργία των τμημάτων της δεύτερης ξένης γλώσσας στα 4/θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2016-2017.

Συνολικά από τους 2.219 μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του νομού μας οι 1.362 επέλεξαν τη γερμανική γλώσσα και οι 857 τη γαλλική.

Βάσει των στοιχείων, από το σύνολο των 1.145 μαθητών της πέμπτης τάξης στα σχολεία του νομού μας, 443 επέλεξαν ως δεύτερη ξένη γλώσσα τη γαλλική και 702 τη γερμανική. Έτσι, θα δημιουργηθούν για την πέμπτη τάξη των ωφελούμενων δημοτικών σχολείων 23 τμήματα για τη γαλλική γλώσσα και 47 για τη γερμανική σε ολόκληρη την Π.Ε. Τρικάλων.

Από το σύνολο των 1.075 μαθητών της έκτης τάξης, 414 επέλεξαν τη γαλλική και 660 τη γερμανική ως δεύτερη γλώσσα. Τα τμήματα που θα δημιουργηθούν για την έκτη τάξη είναι 32 για τη γαλλική και 41 για τη γερμανική γλώσσα.

Συνολικά θα δημιουργηθούν στην Π.Ε. Τρικάλων 88 τμήματα για την εκμάθηση της γερμανικής ως δεύτερη ξένη γλώσσα και 55 για τη γαλλική.

 

Στον Δήμο Καλαμπάκας

Στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Καλαμπάκας θα λειτουργήσουν συνολικά 8 τμήματα γαλλικών και 12 τμήματα γερμανικών στις δύο τελευταίες τάξεις.

Αναλυτικότερα, για τη γαλλική γλώσσα θα λειτουργήσουν 4 τμήματα στην πέμπτη τάξη (Βασιλική, 1ο Δ.Σ. Καλαμπάκας, 2ο Δ.Σ. Καλαμπάκας, 3ο Δ.Σ. Καλαμπάκας) και 4 τμήματα στην έκτη (Βασιλική, 2ο Δ.Σ. Καλαμπάκας, 4ο Δ.Σ. Καλαμπάκας και 5ο Δ.Σ. Καλαμπάκας).

Για τη γερμανική γλώσσα θα λειτουργήσουν 5 τμήματα στην πέμπτη τάξη (2ο Δ.Σ. Καλαμπάκας, 3ο Δ.Σ. Καλαμπάκας, 4ο Δ.Σ. Καλαμπάκας, 5ο Δ.Σ. Καλαμπάκας και Καστράκι) και 7 τμήματα στην έκτη (Βασιλική, 1ο Δ.Σ. Καλαμπάκας, 2ο Δ.Σ. Καλαμπάκας, 3ο Δ.Σ. Καλαμπάκας – 2 τμήματα, 4ο Δ.Σ. Καλαμπάκας και 5ο Δ.Σ. Καλαμπάκας).

 

Η δημιουργία τμημάτων

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου ελάχιστου αριθμού μαθητών για τη δημιουργία τμήματος σε μία γλώσσα προτίμησης, οι μαθητές ακολουθούν υποχρεωτικά την επιλογή με τις περισσότερες προτιμήσεις. Στην Π.Ε. Τρικάλων υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις της σημείωσης αυτής.

Σε περίπτωση που ο συνολικός αριθμός μαθητών της τάξης είναι μικρότερος του ελαχίστου αριθμού μαθητών για τη δημιουργία τμήματος, με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και με την προϋπόθεση ύπαρξης διαθέσιμου εκπαιδευτικού, δημιουργείται τμήμα της γλώσσας με τις περισσότερες προτιμήσεις. Κάτι τέτοιο έγινε στην περίπτωση του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ