Επιστολή Β. Γιαγιάκου στον Κ. Σκρέκα για προβλήματα στις επιχειρήσεις λόγω εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Επιστολή προς τον Τρικαλινό Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος. Ο κ. Γιαγιάκος στην επιστολή του αναφέρεται στα προβλήματα που προέκυψαν σε επιχειρήσεις του νομού Τρικάλων από την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους που πλέον καθιστά επιχειρήσεις μέχρι πρότινος παραγωγικές και υγιείς, μη βιώσιμες και ζητά να ενεργοποιηθούν λύσεις που θα απαντούν αποφασιστικά στο πρόβλημα ομαλοποιώντας την αγορά ενέργειας.

Η επιστολή
Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Κο Σκρέκα Κωνσταντίνο

Κοιν.:
– Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Κο Γεωργιάδη Άδωνι
– Πρόεδρο Κ.Ε.Ε.Ε.
Κο Μασούτη Ιωάννη
– Επιμελητήρια Ελλάδος

Κύριε Υπουργέ,
Το ενεργειακό κόστος αποτελεί μείζον ζήτημα για τις επιχειρήσεις του Νομού μας. Επιχειρήσεις της περιοχής, απευθύνθηκαν στο Επιμελητήριό μας προκειμένου να σας διαβιβάσουμε, βάσει του θεσμικού μας ρόλου, ως επίσημου συμβουλευτικού φορέα του κράτους για την επιχειρηματικότητα, τα προβλήματά τους που προέκυψαν από την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους που πλέον καθιστά επιχειρήσεις μέχρι πρότινος παραγωγικές και υγιείς, μη βιώσιμες.
Η επιβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής που μετέτρεψε μονομερώς τη σταθερή μονάδα χρέωσης σε κυμαινόμενη, ο μη κατανοητός τρόπος υπολογισμού της ρήτρας και η ελλιπής ενημέρωση των επιχειρηματιών για την αναπροσαρμογή της τιμής, καθιστά την επιβολή της άδικη και επιζήμια.
Όπως προκύπτει από τα αιτήματα των επιχειρηματιών του Νομού Τρικάλων, απαίτησή τους αλλά και απαίτηση του συνόλου της επιχειρηματικής κοινότητας του τόπου που ασφυκτιά και αδυνατεί να αντιμετωπίσει τη νέα δυσχερή πραγματικότητα στην ενέργεια, είναι άμεσα να ενεργοποιηθούν λύσεις που θα απαντούν αποφασιστικά στο πρόβλημα ομαλοποιώντας την αγορά ενέργειας.
Δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης για την επιχειρηματικότητα δεν υπάρχουν περιθώρια για καμία καθυστέρηση, οπότε με αγωνία αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση,
Βασίλης Γιαγιάκος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img