Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία των οικοδόμων

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές σε όλες τις ειδικότητες,

Στις 16 Μάρτη να σημάνει ξεσηκωμός. Αποφασιστικά και με μαχητικότητα να νεκρώσει κάθε εργοτάξιο, κάθε γιαπί.

Συμμετέχουμε όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στο Ε.Κ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Συμμετέχουμε μαζικά στην Απεργιακή Συγκέντρωση που οργανώνει το Συνδικάτο μας , κλιμακώνουμε την πάλη μας , συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο μας και την Ομοσπονδία μας που έχει κηρύξει την κλαδική πανελλαδική- Πανοικοδομική απεργία.

Απεργούμε για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας – Με αυξήσεις στα μεροκάματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Παίρνουμε δύναμη και κουράγιο από το Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στις 26 Φλεβάρη και πλημμύρισε το Σύνταγμα και εκατοντάδες πλατείες σε πολλές πόλεις Πανελλαδικά, από χιλιάδες εργαζόμενους.

Οι μεγάλοι αγώνες που έχουν προηγηθεί, έχουν ασκήσει πίεση στην μεγαλοεργοδοσία που μετά από 13 χρόνια έχει κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 3 συναντήσεις με το Σύνδεσμο των εργοδοτών και παρά την επιμέρους συμφωνία τους για να υπογραφεί σύμβαση συνεχίζουν να κωλυσιεργούν.

Είναι ώρα δράσης. Τίποτα δεν έρχεται ουρανοκατέβατα, όλα κατακτιούνται.

Η βελτίωση στους όρους και τις συνθήκες εργασίας, στο μεροκάματο, στην ασφάλιση, στα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς δεν πρόκειται να έρθουν από μόνα τους επειδή είναι «καλά» τα αφεντικά. Δεν πρόκειται καμιά κυβέρνηση να μας στηρίξει οικονομικά, να μειώσει την φορολογία, να μειώσει τα τιμολόγια του ρεύματος, να μας κόψει το Φ.Π.Α. από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για να ζεστάνουμε το σπίτι μας.

Δεν έχουμε εμπιστοσύνη ούτε στην τωρινή ούτε στην επόμενη κυβέρνηση για να μας λύσει τα προβλήματα. Έχουμε χορτάσει από σωτήρες όλα αυτά τα χρόνια. Παίρνουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια. Ενωμένοι σε μια γροθιά Έλληνες και μετανάστες εργάτες, απέναντι στα αφεντικά, που για τα κέρδη τους, δεν διστάζουν να μας θυσιάζουν είτε σε ειρήνη είτε σε πόλεμο.

Έχουμε πλέον την εμπειρία τι σημαίνει να βάζουμε συνεχώς πλάτη στα δύσκολα, «για να συνεχίσουμε να έχουμε δουλειά». Για τους κατασκευαστικούς ομίλους και τους μεγαλοεργολάβους η επιστροφή στην «κανονικότητα» φέρνει χορό δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά για μας την εργατιά αυξήσεις ψίχουλα και ένταση της εκμετάλλευσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μοναδικό της σκοπό έχει να εξυπηρετήσει τα «θέλω» των κατασκευαστικών ομίλων, φροντίζοντας να τους εξασφαλίσει μερίδιο από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και οικονομική στήριξη επιπλέον 10% πάνω στα συμβόλαια που έχουν υπογράψει για τα δημόσια έργα, λόγω της αύξησης των τιμών στα οικοδομικά υλικά. Η ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας τα τελευταία χρόνια μετά από μια δεκαετία και πλέον κρίσης, έφερε στην επιφάνεια αυτό που λέγαμε.

  • Η ανάπτυξή τους γίνεται πάνω στα δικά μας κορμιά,
  • με μισθούς και μεροκάματα συμπιεσμένα πολύ πιο κάτω από το 2009 που υπογράφτηκε η τελευταία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο
  • με ένσημα που είναι πολύ πιο κάτω από αυτό που αμείβονται η πλειοψηφία των εργατών.

Οι ευθύνες βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις στη σειρά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ που με νόμους που ψήφισαν κι εφάρμοσαν όλοι μαζί έδωσαν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας για να μας ξεζουμίζει περισσότερο, που διέλυσαν ουσιαστικά τις ΣΣΕ και κατάργησαν τις τριετίες.

Στις 16 Μάρτη να πάρουν δυναμική απάντηση. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και διεκδικούμε:

• Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα , 7ωρο – 5θημερο – 35ωρο. Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που αφορά τις ΣΣΕ.

• Άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου που πλήττονται από την ακρίβεια.

• Ένταξη των συναφών ειδικοτήτων (γυψοσανιδάδες, ξυλουργοί κ.α.) στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

• Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

• Εδώ και τώρα, η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να πάρουν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το κλέψιμο της ασφάλισής μας. Να τηρείται το: Κάθε μέρα δουλειάς και μέρα ασφάλισης.

• Άμεση επαναφορά του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 58, με κατάργηση του διαχωρισμού σε νέους και παλιούς ασφαλισμένους

• Υπογραφή διακρατικών συμβάσεων, όπου δεν υπάρχουν, με αναγνώριση του χρόνου ασφάλισης για τους μετανάστες από και προς τις χώρες καταγωγής τους.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ