Μέσω της ενδεδειγμένης διαδικασίας Τρικαλινοί αποφασίζουν τον χαρακτήρα ενός δρόμου της γειτονιάς τους

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο αλλά και μέσω μίας πρωτόγνωρης διαδικασίας καλούνται οι κάτοικοι μίας γειτονιάς των Τρικάλων να αποφασίσουν οι ίδιοι για τον χαρακτήρα ενός δρόμου τους.

Στην οδό Φειδίου ανέκυψε πρόβλημα αναφορικά με τον χαρακτηρισμό του δρόμου ως πεζόδρομου και των συνακόλουθων απαγορεύσεων.

Προκειμένου να λυθούν προβλήματα Κ.Ο.Κ. και στάθμευσης και για να μη δημιουργούνται παρανοήσεις, ο Δήμος Τρικκαίων πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει τους κατοίκους του συγκεκριμένου δρόμου σε ηλεκτρονική ψηφοφορία – διαβούλευση.

Οι κάτοικοι θα ψηφίζουν για το ποιος θα είναι ο χαρακτηρισμός του δρόμου:

  1. Αν θα είναι πεζόδρομος (οπότε δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση κανενός οχήματος)
  2. Αν θα είναι κανονικός δρόμος (οπότε θα επιτρέπεται η στάθμευση και θα ισχύει κανονικά ο Κ.Ο.Κ.)

Για να αποφευχθεί η ψήφος από κατοίκους άλλων περιοχών ή η διπλοψηφία ή ακόμη και η πολυψηφία από το ίδιο σπίτι, ο Δήμος Τρικκαίων δέχεται αιτήσεις των κατοίκων, με βάση τα υδρόμετρα.

Δηλαδή, ο αριθμός παροχής της ΔΕΥΑΤ για κάθε οικία στον συγκεκριμένο δρόμο αποτελεί το εχέγγυο για το αδιάβλητο της ψηφοφορίας. Και τούτο, διότι κάθε αριθμός παροχής έχει ενταχθεί σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα, που επιτρέπει ή απαγορεύει τη σχετική ψήφο. Η ψηφοφορία διεξάγεται μέσω της γενικής πλατφόρμας διαβουλεύσεων του Δήμου Τρικκαίων, στη διεύθυνση dialogos.trikalacity.gr (εναλλακτικά, από την ιστοσελίδα του Δήμου, www.trikalacity.gr, ενότητα «Διαβουλεύσεις»).

Κάθε χρήστης εισέρχεται στο σύστημα με τους κωδικούς TAXISNET και ψηφίζει μόνο μία φορά με μόνο μία ψήφο ανά παροχή, εισάγοντας τον σχετικό αριθμό παροχής (υπάρχει στον λογαριασμό της ΔΕΥΑΤ). Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 17 Μαΐου 2021, ώστε να γίνει η καταμέτρηση των ψήφων και αναλόγως να αλλάξει ή να παραμείνει το ίδιο καθεστώς στην οδό Φειδίου.

Ο Δήμος Τρικκαίων ενθαρρύνει τη συμμετοχή όλων των κατοίκων, ώστε με τη συνεργασία όλων, να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα για την κίνηση οχημάτων και τη στάθμευση στην περιοχή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΤΟ ΟΤΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ… ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΤΕΩΡΩΝ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ