200 χρόνια Ελευθερίας μέσα από τις εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων

Διακόσια χρόνια από την Επανάσταση, 200 χρόνια ελευθερίας και ο Δήμος Τρικκαίων διοργάνωσε εκδηλώσεις ανήμερα της επετείου. Παρά την πανδημία και με «σύμμαχο» την τεχνολογία, στόχος ήταν να τιμηθεί η επέτειος, να μεταφερθούν πτυχές του πνεύματος του Αγώνα.

Οι εκδηλώσεις ήταν:

Διαδικτυακή μουσική εκδήλωση
Την Πέμπτη 25 Μαρτίου, στις 13:00, προβλήθηκε συναυλία με:

αναπαράσταση προετοιμασίας αγωνιστών του ΄21 για μάχη (ενδυμασία, όπλα).

παράσταση που, με την τέχνη της μουσικής σε κείμενα των σημαντικότερων Ελλήνων ποιητών, αφηγήθηκε το διάβα διακοσίων χρόνων ιστορίας.

Η συναυλία μεταδόθηκε από τις ιστοσελίδες του Δήμου Τρικκαίων και του Μουσείου Τσιτσάνη, καθώς και από τα αντίστοιχα κανάλια στο YouTube

Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων: «Ακούγοντας» την Επανάσταση του 1821
Ετοιμάστηκε μια ραδιοφωνική ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων και ιστορικών ντοκουμέντων, ώστε να τιμηθεί η Επανάσταση του 1821.

Ακούστε τη στον σύνδεσμο https://soundcloud.com/thanasis-michalakis/1821a

Φωταγώγηση
Κεντρικά σημεία της πόλης των Τρικάλων φωταγωγήθηκαν στο μπλε χρώμα της Ελλάδας. Η κεντρική πεζοφέγυρα, το ρολόι του Φρουρίου, σε συνδυασμό με το άσπρο χρώμα στον Ληθαίο ποταμό και στα τείχη του Φρουρίου, έδιναν την ουσία των εορτασμών.

Εκδοση αφίσας για την επέτειο
Σε εορταστική αφίσα, απεικονίζονται οι τρικαλινοί αγωνιστές Νικόλαος Στουρνάρης, Χριστόδουλος Χατζηπέτρος, Γρηγόρης Λιακατάς και ο Φιλικός Αριστείδης Παππάς

Δημοτική Φιλαρμονική
Σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία – έκπληξη, τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής παιάνισαν εμβατήρια και τον εθνικό ύμνο… από τα μπαλκόνια ξενοδοχείου! Στο ξενοδοχείο «Αχίλλειον», στο κέντρο των Τρικάλων, τα μέλη της Φιλαρμονικής «έντυσαν» μουσικά την επέτειο, δίνοντας ξεχωριστό, ιδιαίτερο τόνο στους τρικαλινούς και τις τρικαλινές.

Οι εκδηλώσεις δε σταματούν σε όσα έγιναν την 25η Μαρτίου αλλά θα συνεχιστούν. Συνδιοργανώνονται δε από τον Δήμο Τρικκαίων, το Μουσείο Τσιτσάνη, το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων και την Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων για την Επανάσταση του 1821.

Η φιλαρμονική παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο από μπαλκόνια ξενοδοχείου και συγκινεί
«Συγκινητική, άκρως πρωτότυπη και αρκούντως εντυπωσιακή, η πρωτοβουλία για την ανάκρουση και παιάνιση του Εθνικού Υμνου και εμβατηρίων, από τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων… από μπαλκόνια ξενοδοχείου!»«, αναφέρει η λεζάντα του Δήμου Τρικάλων που συνοδεύει το βίντεο στο youtube.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ