Ανακοίνωση του ΣΑΣΜΥ: «Το αύριο μας αφορά όλους»

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Σε αρκετές περιπτώσεις ως Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ) καλούμαστε να τοποθετηθούμε στο καίριο ερώτημα γιατί κάποιος/α συνάδελφος να μπει στη διαδικασία να γίνει μέλος του ΣΑΣΜΥ. Ομοίως, σε πολλές περιπτώσεις αρκετοί συνάδελφοι με εκπεφρασμένη την πρόθεσή τους να εγγραφούν στον Σύνδεσμο, αμελούν ή αναβάλουν να το πράξουν διότι, όπως προκύπτει από συζητήσεις μαζί τους, δεν θεωρούν ως ιδιαίτερα σημαντική τη δική τους ατομική προσθήκη. Αλήθεια, ένας/μια παραπάνω τι πρόκειται να αλλάξει;

Όλα αυτά εν μέρει φανερώνουν επιφύλαξη και ίσως αμφισβήτηση, όπως συμβαίνει σε κάθε ανάλογο εγχείρημα. Σοβαρό ρόλο ίσως διαδραματίζει η κόπωση και η αποστροφή πολλών ε.ε. συναδέλφων για όσα συμβαίνουν σε επίπεδο συνδικαλιστικών σωματείων (ανταγωνισμός, έριδες και διενέξεις). Σε αυτό το σημείο πρέπει για μια ακόμη φορά να τονίσουμε ότι ο ΣΑΣΜΥ δεν είναι συνδικαλιστικός φορέας, πλην όμως δραστηριοποιείται επ’ ωφελεία των Αποφοίτων της ΣΜΥ ως αναγνωρισμένο σωματείο στον ευρύτερο χώρο της συλλογικής έκφρασης.

Εξ΄ αντικειμένου ο στόχος μας είναι σύνθετος, μιας και περιλαμβάνει αφενός στην ανάδειξη και προβολή του έργου, της ιστορίας και της παράδοσης της ΣΜΥ, αποτελώντας την «κιβωτό» της ιστορικής μνήμης της Σχολής, επ’ ωφελεία των νέων γενεών και αφετέρου την ενίσχυση της συναδελφικότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των αποφοίτων της Σχολής, συγκροτώντας ένα συνεκτικό όργανο που θα αποτελέσει κέντρο αναφοράς, πληροφόρησης και ενημέρωσης των μελών μας.

Πρόθεσή μας είναι να αναπτύξουμε τους συναδελφικούς δεσμούς μεταξύ των αποφοίτων, να αναδείξουμε και προωθήσουμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος που μας απασχολούν, εντός των καταστατικών προβλέψεων. Εστιάζουμε στη διαχείριση των ζητημάτων που απασχολούν την καθημερινότητα και τις αγωνίες των μελών για δικαιότερη στάθμιση και κατανομή των βαρών, αποκατάσταση του κύρους και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Επιδιώκουμε την ουσιαστική και όχι προσχηματική αναβάθμιση της ΣΜΥ, προς όφελος των νεότερων γενεών αποφοίτων της. Φιλοδοξία μας είναι να αναδείξουμε τα προβλήματα, κυρίως των ε.ε συναδέλφων, που επί χρόνια παραμένουν άλυτα εξαιτίας της έλλειψης αξιόπιστου διαύλου επικοινωνίας με την Πολιτεία.

Ουδείς αμφιβάλλει ότι στα στελέχη των ΕΔ και ιδίως στους ε.α συναδέλφους, δεν αρμόζει η απομόνωση ούτε η μοναχική πορεία. Επιβάλλεται η διατήρηση του αισθήματος εθνικής και κοινωνικής ευθύνης, το πνεύμα προσφοράς και το ενδιαφέρον για τα κοινά. Η συστράτευση και η ενεργοποίηση στον ΣΑΣΜΥ αποτελεί μια παραγωγική διέξοδο, στο βαθμό που ο Σύνδεσμος έχει μεταβληθεί σταδιακά, ως ώριμη ανάγκη των καιρών, σε ένα δυναμικό βραχίονα συλλογικής έκφρασης των συναδέλφων, με σαφείς και στοχευμένους στόχους (διεκδικήσεις).

Το ΔΣ του Συνδέσμου, χωρίς να απαρτίζεται από ειδήμονες, ενημερώνεται και παρακολουθεί τις εξελίξεις, ώστε να παρέχει έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση για όλες τις σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που επηρεάζουν τον Έλληνα στρατιωτικό και παίρνει δημόσια θέση με άποψη και με επιχειρήματα. Παράλληλα, καταβάλλεται προσπάθεια για υπεύθυνη ενημέρωση των μελών σε κρίσιμα διλήμματα, παρέχοντας τεκμηριωμένες προτάσεις και επιλογές. Προσπαθούμε ειλικρινά να είμαστε χρήσιμοι στο σύνολο των συναδέλφων και όχι αρεστοί σε μικρές μειοψηφίες. Άλλωστε, είναι αντικειμενικά αδύνατο να αναδεικνύεται τεκμηριωμένα κάθε πρόβλημα (υπαρκτό ή μη) που τίθεται σε γνώση μας. Η απάντηση στα προβλήματα είναι η μαζική συμμετοχή και η ενεργοποίηση του καθενός/καθεμιάς στο πλευρό του ΣΑΣΜΥ, με όποιο θεμιτό τρόπο καθένας/ καθεμιά μπορεί και κρίνει σκόπιμο.

Συνάδελφε, σε καλούμε σήμερα, τη συγκεκριμένη τούτη αν είναι δυνατόν, να εγγραφείς για να ενδυναμωθεί περαιτέρω αυτή η προσπάθεια. Με τη συμμετοχή σου θα συμβάλλεις αποφασιστικά στο να υπάρξει ισχυρότερη εκπροσώπηση στο δημόσιο διάλογο και να ενισχυθεί η δυναμική του Συνδέσμου. Η συμβολή του καθενός και της καθεμιάς ξεχωριστά ως μονάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική (αθροιστικά) για τη δημιουργία ενός δυναμικού κοινωνικού φορέα ανάδειξης σκέψης και ενός ισχυρού μετώπου διεκδικήσεων. Κανείς/καμία συνάδελφος, υπό τις παρούσες ιδιαίτερα δύσκολες εθνικά και κοινωνικά συνθήκες, δεν έχει πλέον άλλοθι παραμένοντας άβουλα περιχαρακωμένος/η στο εχθές, ασκώντας ανέξοδη κριτική από τις «εσχατιές» του σαλονιού … Το αύριο μας αφορά όλους!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ευάγγελος Στέφος
Ο Γεν. Γραμματέας Στέφανος Κουκουράβας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img