Μαστογραφία: Η Τρικαλινή εθελοντική ομάδα ACT4V δίνει το δικό της μήνυμα μέσα από μια φωτογράφηση

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Οκτώβριος: Μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Η Τρικαλινή εθελοντική ομάδα ACT4V πραγματοποίησε μια φωτογράφηση από καρδιάς για την πρόληψη και ευαισθητοποίηση των γυναικών.

Η 25η Οκτωβρίου είναι μία ημέρα που αφορά όλες εμάς τις γυναίκες, αφού είναι αφιερωμένη στον αγώνα μας  ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Μία ασθένεια που δεν είναι αθεράπευτη, ωστόσο η αντιμετώπισή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο. Αυτό εξάλλου είναι και το μήνυμα αυτής της ημέρας, αλλά και ολόκληρου του Οκτώβρη, που είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί, αρκεί να υπάρχει θέληση κ δύναμη. Έχει στρατηγική αντιμετώπισης ο καρκίνος κ αυτή είναι τριπλή:

Πρόληψη, Πρώιμη διάγνωση, Θεραπεία.

Να αγγίζεις το στήθος σου και να αυτοεξετάζεσαι γιατί είναι απίστευτο το πως ένα τόσο μικρό μόρφωμα είναι αρκετό για να σου αλλάξει τη ζωή. Να ανατρέψει την έως τότε κοσμοθεωρία σου. Πόσο εύκολα γίνονται τα δεδομένα, ζητούμενα. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που κάνεις την προσωπική σου ανασκόπηση κ αντιλαμβάνεσαι πόσο ασήμαντα φαντάζουν όλα μπροστά στην υγεία.

Μπροστά στο γεγονός του καρκίνου αρχίζουν να ξεχωρίζουν τα σημαντικά από τα ασήμαντα, τα ουσιώδη από τα επουσιώδη. Γι’αυτό, ο προληπτικός έλεγχος πρεπει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού σου. Γιατί η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση μπορούν να σώσουν ζωές.

ΑΠΟ ΤΗΝ ACT4V


Φωτογραφία: Sokratis Katsanos

ΠΗΓΗact4v

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ