Μηνιαία ενημέρωση για τη διενέργεια ελέγχων του τμήματος εμπορίου της ΠΕ Τρικάλων

Το Τμήμα Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Τρικάλων θέλοντας να επικοινωνήσει  – ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό του νομού θα αποστέλλει κάθε αρχή του μήνα τους ελέγχους που υλοποίησε, τις μέσες μηνιαίες τιμές των καυσίμων και βασικές οδηγίες για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Έτσι λοιπόν για το μήνα Νοέμβριου του 2019  πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι σε τομείς – επιχειρήσεις: Λαϊκή Αγορά Τρικάλων για μέτρα και σταθμά. Ζυγαριές και πλάστιγγες σε επιχειρήσεις του νομού. Πρατήρια καυσίμων (έλεγχος σε αντλίες και βυτία πετρελαίου θέρμανσης). Αντιπροσωπειών αυτοκίνητων  για αναγραφή εκπομπών  CO2. Κυλικεία σχολείων για είδη και τιμές. Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τιμοκαταλόγους και συσκευασμένο ελαιόλαδο. Αναγραφή τιμών σε εμπορικά καταστήματα. Ύπαρξη αναρτημένων τιμοκαταλόγων σε εταιρείες πώλησης καυσόξυλων. Έλεγχος ποτών σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Κρεοπωλείων για πώληση κιμά και τήρηση πινακίδων αναγραφής ειδών και τιμών. Τήρηση ανώτατων τιμών και διάθεση καθορισμένων προϊόντων σε κυλικεία εκτός σχολείων (Νοσοκομείο, ΚΤΕΛ κλπ).

Τον επόμενο μήνα προβλέπονται εκτεταμένοι έλεγχοι με μικτά κλιμάκια  ελέγχων (της Περιφέρειας, της Αστυνομίας, των ΟΤΑ κ.α.) λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και του «Μύλου των Ξωτικών» σε όλο το φάσμα της αγοράς. Επίσης θα ξεκινήσουν έλεγχοι για το παραεμπόριο σε όλη την Θεσσαλία μετά και τις οδηγίες – συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή (συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην Λάρισα στις αρχές Δεκεμβρίου).

Τέλος θα θέλαμε να ενημερώσουμε το καταναλωτικό κοινό του νομού τις μέρες των γιορτών να δίνει έμφαση στις αναγραφόμενες τιμές, στην ζύγιση των προϊόντων, στα πιστοποιητικά – καρτέλες που συνοδεύουν τα προς πώληση προϊόντα (ειδικά στα κρέατα), στις αποδείξεις πληρωμών και POS και βέβαια να συμμετέχει ενεργά στην ελάττωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας.

Οι μέσες μηνιαίες τιμές καυσίμων στο νομό Τρικάλων ήταν:

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ

 

ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)

 

1,050

1,366 ΑΠΛΟ

 

1,589 ΑΠΛΗ

 

0,770

1,425 ΣΟΥΠΕΡ

1,832 ΣΟΥΠΕΡ

 

 

Υ.Γ.: Η υπηρεσία μας διενεργεί ελέγχους και ανακοινώνει τις μέσες ημερήσιες τιμές καυσίμων τις οποίες θα μπορούσαμε να αποστέλλουμε με E-mail για ανάρτηση στην διαδικτυακή σας εφημερίδα εάν το επιθυμείτε κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή (έως 8 π.μ.). Σε περίπτωση που είναι θετική η απόκρισή σας στείλτε τη σύμφωνη γνώμη στο p.mpempes@thessaly.gov.gr προκειμένου να ξεκινήσουμε άμεσα την αποστολή της τακτικής ενημέρωσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ