Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων για τη συμμετοχή στην απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Η συμμετοχή των γυναικών στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) απεργία απέδειξε πως οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου δεν εφησυχάζουν. Ξεπερνώντας το φόβο και τη μοιρολατρία, προσπερνούν τις αυταπάτες και ακολουθούν το δρόμο που είναι προς το συμφέρον τους, αυτόν της συλλογικής διεκδίκησης και πάλης, για τη ζωή που δικαιούνται αυτές και οι οικογένειές τους.

Απέδειξαν πως οι αυταπάτες που σκόπιμα καλλιεργούν παλιές και νέες κυβερνήσεις δεν τις αγγίζουν, γιατί τόσο ο ΣΙΡΥΖΑ όσο και η ΝΔ που «κόπτονται» για τις εργαζόμενες μητέρες, εντελώς ξεδιάντροπα δίνουν αέρα στα πανιά των εργοδοτών για να τις καταδικάζουν στην “ευέλικτη” εργασία, χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, με απουσία μέτρων προστασίας της μητρότητας.

Το «ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον» πάει πακέτο με το πλήρες ξήλωμα των κλαδικών ΣΣΕ, με το άνοιγμα του δρόμου για το φακέλωμα των εργαζομένων, με τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος.

Οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου είναι αντίθετες σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης ΝΔ να χτυπήσει τους δεσμούς επικοινωνίας και αλληλεγγύης των εργαζομένων μεταξύ τους.

Η δυναμική μας απάντηση είναι αυτή που τους ανησυχεί και τους φοβίζει . Συνεχίζουμε στο δρόμο της οργανωμένης πάλης μας για τα σύγχρονα δικαιώματα της γυναίκας στην εργασία, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ