Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 1994-2014: 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ"

1994-2014: 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ”

-

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ 20 ΧΡΟΝΩΝ
ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

 

ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014

 

Αγαπητέ μου κ. Διευθυντά,
Επί τη εικοσαετή επετείω της κυκλοφορίας της εγκρίτου εβδομαδιαίας Εφημερίδος της πόλεώς μας Καλαμπάκας «ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ», ευχόμεθα ως Μητροπολίτης της Επαρχίας ταύτης την κατά Θεόν ευόδωσιν των καλών προσπαθειών σας μέσω της Εφημερίδος σας, δια την καλυτέραν και αμερόλειπτον πληροφόρησιν τόσο του λαού της Επαρχίας Καλαμπάκας, όσο και των απανταχού της πατρίδος μας συμπατριωτών μας, όπου κυκλοφορεί η έγκριτος Εφημερίδα σας.
Υπογραμμίζομεν ότι τα τοπικά θέματα και η παράδοσις τού τόπου μας προβάλλονται από την Εφημερίδα σας επαρκώς, αλλά πάντοτε υπάρχουν περιθώρια για βελτίωσιν. Το προέχον θέμα είναι η παρουσία των Μετέωρων, τα οποία πρέπει να διαφυλάξωμεν με επμέλεια και σεβασμό.
Και πάλιν σας συγχαίρω θερμώς και εύχομαι εις τα «ΜΕΤΕΩΡΑ» την καλήν και γόνιμον προσφοράν.

Μετ’ ευχών και αγάπης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ Ο ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ
Σεραφείμ

—————————————————————————————— 

Αγαπητοί συνάδελφοι
Για τα είκοσι χρόνια από την πρώτη έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Τα Μετέωρα», που με αγάπη και προσήλωση στο ύψιστο δημοκρατικό αγαθό της ενημέρωσης, επιμελείστε, δεχθείτε και τις δικές μου ευχές για μακροημέρευση προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Οι πληροφορίες είναι αγαθό πολύτιμο όσο το οξυγόνο και η διάδοσή τους, όπως και η υπεύθυνη αρθρογραφία και ο σχολιασμός της επικαιρότητας, αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο του πολιτισμού και της Δημοκρατίας μας.
Με την ευκαιρία, θερμό χαιρετισμό απευθύνω και στους αναγνώστες σας, σε Ελλάδα και εξωτερικό και ειδικά στους απανταχού Καλαμπακιώτες, η σκέψη των οποίων πάντα επιστρέφει στα πάτρια εδάφη, εκεί κάτω από τα επιβλητικά Μετέωρα.

Με εκτίμηση
Σοφία Βούλτεψη
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ
και Κυβερνητική Εκπρόσωπος

—————————————————————————————— 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την κυκλοφορία της εφημερίδας «ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ», θα ήθελα να σας μεταφέρω τις ειλικρινείς ευχές μου.
Ο επαρχιακός τύπος μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον δίνει εδώ και χρόνια τη μάχη για την πολύπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση, αποτελώντας μια πραγματική ασπίδα για την πολυφωνία και τη δημοκρατία.
Παρακολουθώ την προσπάθεια της εφημερίδα σας και οφείλω να ομολογήσω πως εντυπωσιάστηκα πολλές φορές από την αμεσότητα της πληροφόρησης αλλά και από την προσπάθεια να παραμείνετε αντικειμενικοί και ειλικρινείς με τους αναγνώστες σας.
Γνωρίζω καλά τα προβλήματα του επαρχιακού τύπου και κατανοώ τον καθημερινό σας αγώνα, πολλές φορές κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Είναι σημαντικό για όλους μας να παραμείνουν ζωντανές όλες οι φωνές της ελληνικής επαρχίας και πρέπει η πολιτεία να το κατανοήσει.
Σας εύχομαι ειλικρινά να συνεχίσετε να προσφέρετε στην τοπική σας κοινωνία και σας διαβεβαιώνω πως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσω τον τοπικό και επαρχιακό τύπο.
Τις θερμότερές μου ευχές.

Καλλιόπη Γερακούδη
Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης
Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας

—————————————————————————————— 

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι ετών κυκλοφορίας της έγκριτης εφημερίδας σας, θέλω να σας συγχαρώ θερμά τόσο εσάς, όσο και τους συνεργάτες σας, για το σπουδαίο έργο σας.
Με υπευθυνότητα, αντικειμενικότητα, δεοντολογία και μεράκι για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, καταφέρατε επί δυο δεκαετίες, να είστε το σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή Καλαμπάκας και όχι μόνο.
Η περιοχή σάς οφείλει πολλά.
Οι φορείς και οι κάτοικοι που σας πίστεψαν, σας εμπιστεύθηκαν, σας στήριξαν και πορεύθηκαν μαζί σας τόσα χρόνια, αισθάνονται υπερήφανοι για την επιτυχία σας.
Αισθάνονται δεμένοι μαζί σας και συνυπεύθυνοι για μια ακόμη πετυχημένη δεκαετία, που αισίως βαδίζετε.
Το κύρος, την αναγνώριση, την καταξίωση, δεν τη ΧΑΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ… Απλά την ΚΑΤΑΚΤΑ.
Κι εσείς την κατακτήσατε μέσα από πολλές δυσκολίες, δύσκολο ανταγωνισμό, στερήσεις, απογοητεύσεις, λίγες χαρές και πολλές πίκρες.
Η δικαίωση έρχεται δύσκολα, όπως και το ανέβασμα στην κορυφή. Ακόμη δυσκολότερη είναι η παραμονή στην κορυφή. Αυτός είναι ο στόχος σας, αυτή η φιλοδοξία σας. Αυτές είναι και οι προσδοκίες όλων μας.
Προσωπικά, θέλω να σας ευχαριστήσω τόσο εσάς, όσο και τους εξαίρετους συνεργάτες σας, για την στήριξη στο έργο μου ως Νομάρχη Τρικάλων επί οκτώ χρόνια, όπως και στη συνέχεια ως μέλους της βουλής των Ελλήνων, εκπροσωπώντας τον λαό των Τρικάλων.
Η αντικειμενική και καλόπιστη κριτική σας αποτελεί κεκτημένο για την εφημερίδα σας και αυτοδέσμευσή σας για ανάλογη πορεία στο μέλλον.
Ο τίτλος της εφημερίδος σας συνάδει με τη φωτισμένη μοναστική κοινότητα των ΜΕΤΕΩΡΩΝ, που επί σχεδόν μια χιλιετία αποτελούν φάρο και οδηγό της ορθοδοξίας μας.
Σας ευχαριστώ για την προσφορά σας στον τόπο μας.
Σας ευχαριστώ για την μέχρι τώρα έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
Σας εύχομαι συνεχή ανοδική πορεία στην τρίτη δεκαετία.
Τέλος, σας εύχομαι υγεία, πολλή δύναμη και πολλές αντοχές, στο δύσκολο έργο σας.
Η ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ και ο νομός μας περιμένουν πολλά από εσάς.

Με εκτίμηση και φιλία,
Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Τρικάλων

—————————————————————————————— 

Αγαπητά «Μετέωρα»,
Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων κυκλοφορίας σας, θα ήθελα να ευχηθώ ολόψυχα σε όλους τους συντελεστές της εφημερίδας, να συνεχίσουν να προσφέρουν φωνή στους απανταχού Καλαμπακιώτες, διατηρώντας ανέπαφα τα χαρακτηριστικά εκείνα, τα οποία καθιέρωσαν την δημοσιογραφική σας ομάδα στις συνειδήσεις όλων μας. Η αξιοπρεπής και σοβαρή δημοσιογραφία, η αντικειμενικότητα, ο πλουραλισμός απόψεων και προσεγγίσεων χωρίς αποκλεισμούς και το υψηλότατο επίπεδο ενημέρωσης αποτελούν τα αναλλοίωτα συστατικά της επιτυχίας σας. Εύχομαι λοιπόν η όμορφη αυτή περιπέτεια να συνεχίσει για δεκαετίες ακόμα, γιατί το αξίζετε και γιατί η περιοχή μας το έχει ανάγκη.
Σε ότι με αφορά, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου για την φιλοξενία που έχουν επιδείξει τα «Μετέωρα» αλλά και για τον πολιτικό πολιτισμό και την άψογη στάση της εφημερίδας απέναντι στους εκπροσώπους όλων των πολιτικών χώρων, μακριά από αθέμιτες λογικές και τεχνητούς ανταγωνισμούς. Συγχαίρω λοιπόν τα «Μετέωρα» για το ενημερωτικό, το πολιτιστικό και το κοινωνικό τους έργο και εύχομαι να συνεχίσουν να μας προσφέρουν το αγαθό της ενημέρωσης, το ίδιο δυναμικά για πάρα πολλά χρόνια ακόμα.

Παναγιώτα Δριτσέλη
Βουλευτής Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ

—————————————————————————————— 

Αγαπητοί φίλοι
Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορούμαι ότι συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια κυκλοφορίας της εφημερίδας «ΜΕΤΕΩΡΑ», η οποία, με έδρα την Καλαμπάκα, απευθύνεται πια και μέσα της ιστοσελίδας της (www.tameteora.gr) στους πολίτες όλου του κόσμου.
Αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια στους εκδότες της εφημερίδας, καθώς και στους συνεργάτες τους, οι οποίοι σε πείσμα των δυσκολιών και των καιρών, επιμένουν και με αξιοπρέπεια, διδάσκοντας ήθος, υπηρετούν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας και της αντικειμενικής ενημέρωσης.
Με αφορμή το επετειακό σας φύλλο δεχθείτε τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια και την ευχή να γιορτάσει η εφημερίδα “ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ” και τα 30 και τα 40 και 50 χρόνια κυκλοφορίας!
Καλή δύναμη στο έργο σας

Με εκτίμηση
Κώστας Θ. Σκρέκας
Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ.

—————————————————————————————— 

Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίδεται η ευκαιρία να ευχηθώ χρόνια πολλά σε μια εφημερίδα, που με την σταθερή και συνεχή της πορεία κατάφερε να ενημερώνει με εγκυρότητα και συνέπεια τους πολίτες, όχι μόνο της Καλαμπάκας αλλά και τους ομογενείς μας.
Ένα τέτοιο εγχείρημα είναι σίγουρα δύσκολο, απαιτητικό και μια μεγάλη πρόκληση. Και για αυτόν τον λόγο η εφημερίδα «Τα Μετέωρα» αξίζει θερμότατα συγχαρητήρια για την προσπάθεια αλλά κυρίως για το εξαιρετικό αποτέλεσμα.
«Η Δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης» είχε πει ο Ιάκωβος Μάγερ και η ρήση του αυτή έχει μια εξέχουσα σημασία για την Ελλάδα, αφού ήταν ο εκδότης των «Ελληνικών Χρονικών», της εφημερίδας που έβγαινε ανελλιπώς από τον Ιανουάριο του 1824 έως τον Φεβρουάριο του 1826 στο Μεσολόγγι. Κάθε εφημερίδα, σε κάθε σημείο της Ελλάδας, που λειτουργεί σύμφωνα με την δεοντολογία και τις αξίες της Δημοσιογραφίας είναι θησαυρός για όλους μας.
Συνεχίστε λοιπόν το υπέροχο και γεμάτο προκλήσεις «ταξίδι» της Ενημέρωσης. Το λειτούργημα σας είναι απαραίτητο, ακόμη πε-ρισσότερο τώρα που η πρώτη εικοσαετία λειτουργίας της εφημε-ρίδας έδειξε τους καρπούς της. Οι ιεροί βράχοι των Μετεώρων ας είναι σύμβολο και πάντα φάρος στην αναζήτηση της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης.
Καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες,

Γιώργος Κυρίτσης
Βουλευτής Τρικάλων – Δημοκρατική Αριστερά

—————————————————————————————— 

Δεχθείτε τις ειλικρινείς μου ευχές για την συμπλήρωση 20 χρόνων αδιάκοπης και απρόσκοπτης κυκλοφορίας της εφημερίδας «ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ».
Πάρα πολλοί πλέον λόγοι συνηγορούν και επιβάλουν τη συνέχιση της κυκλοφορίας της εφημερίδας, που έχει πείσει όλους μας ανεξαίρετα ότι αντικειμενικά ενημερώνει, καλόβουλα κριτικάρει και υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο συμφέρον του τόπου μας.
Με αυτή τη δημιουργική παρουσία και δράση για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη, εύχομαι να συνεχίσουν «ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ», παραμένοντας όρθια τους δύσκολους τούτους καιρούς, όπου η συμβολή του Επαρχιακού Τύπου μπορεί να αποβεί χρήσιμη, ουσιαστική και να συμβάλλει στη δημιουργία του αναγκαίου κλίματος αλληλεγγύης και αγωνιστικής, δημιουργικής ενότητας.
Θερμά συγχαρητήρια και πάλι, καλή δύναμη και καλό κουράγιο για τη συνέχιση του σπουδαίου έργου σας.

Χρήστος Μιχαλάκης
Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων

—————————————————————————————— 

Κύριε Διευθυντά
Στυλοβάτης της δημοκρατίας και προστάτης της αξιοκρατίας αποτελεί για κάθε ευνομούμενη κοινωνία, μικρή ή μεγάλη, η έντυπη δημοσιογραφία.
Το λειτούργημα που επιτελεί είναι εξίσου ιερό είτε συντελείται μέσα από μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες είτε μικρότερης εμβέλειας, όπως η εφημερίδα του τόπου μου «ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ», της οποίας τα πρώτα της φύλλα τυπώθηκαν πριν από είκοσι χρόνια, από τον ιδρυτή της αείμνηστο Κώστα Αλεξιάδη.
Από τότε πρωτοστατεί ακούραστα στην ενημέρωσή μας και υπηρετεί με σεμνότητα και αξιοπιστία αυτό το δύσκολο έργο. Γι’ αυτό, κατάφερε να κερδίσει πάμπολλους αναγνώστες εντός και εκτός των συνόρων της περιοχής μας. Κατά κοινή ομολογία, το κύρος της εδραιώθηκε στη συνείδηση όλων μας.
Οφείλω λοιπόν ως νεοεκλεγείς Δήμαρχος του Δήμου Καλαμπάκας, με αφορμή την εικοσαετή επέτειό της, να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια σ’ όλους όσοι εργάζονται για την κυκλοφορία της, και τις θερμότερες ευχές μου για τη διατήρηση της ποιότητας στην ενημέρωση που παρέχει και στο μέλλον.
Οι καιροί είναι πιο δύσκολοι από ποτέ και γι’ αυτό η έγκριτη δημοσιογραφία είναι απαραίτητη όσο ποτέ. Εύχομαι στην εφημερίδα του τόπου μου να κρατά ψηλά πάντα τη σημαία της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και να πασχίζει από το ιερό αυτό μετερίζι για αδέσμευτη ενημέρωση, για αλώβητη δημοκρατία.

Χρήστος Ν. Σινάνης
Δήμαρχος Καλαμπάκας

—————————————————————————————— 

Με το αριθ. 1045 σημερινό φύλλο, η εβδομαδιαία εφημερίδα της Καλαμπάκας «ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ», συμπληρώνει είκοσι (20) χρόνια κυκλοφορίας – πρώτο φύλλο: 29.7.1994.
Κυκλοφόρησε σε τρεις περιόδους:
-ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 15.2.1970 έως 10.8.1971 (46 φύλλα).
-ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 29.7.1994-25.3.2005 (557 φύλλα).
-ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 1.4.2005 έως 1.8.2014 (488 φύλλα).
Την ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (1 χρόνο) και τη ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (11 χρόνια) κυκλοφόρησε με εκδότη-Δ/ντή (και ιδρυτή της εφημερίδας) τον Κώστα Αλέξη Αλεξιάδη.
Απ’ τις στήλες της εφημερίδας του (εκτός απ’ το κείμενα πολιτικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ενημέρωσης) είδαν το φως της δημοσιότητας πάρα πολλά ιστορικά και λαογραφικά κείμενα, ένας, πραγματικά, ανεκτίμητος θησαυρός που σηματοδοτεί την Ιστορία και την Παράδοση του τόπου μας.
Την ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (9 χρόνια) κυκλοφορεί με Εκδότη – Δ/ντή τον Νίκο Β. Μπακόλα και Δ/ντή σύνταξης το Γιώργο Β. Μπακόλα. Τα δυο αδέρφια συνεχίζουν τη θαυμαστή πορεία της εφημερίδας.
Ύστερα από εννιά (9) χρόνια λειτουργίας της, διαπιστώνει ο αναγνώστης ότι η εφημερίδα «ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ» βελτιώθηκε θεαματικά και ουσιαστικά. Αυτό ωφείλεται (θα το πω για πολλοστή φορά) στην εργατικότητα των δύο αδερφών (Νίκου-Γιώργου), τη συνέπειά τους, την τίμια καθαρή γραμμή τους σ’ όλα τα επίπεδα, τη σοβαρότητα, την ανωτερότητα, την ενσυνειδησία και το μεράκι της δημιουργίας και της προσφοράς.
Γι’ αυτό την τιμούν με τη συνεργασία τους κορυφαίοι και αξιόλογοι: αρθογράφοι, ιστορικοί ερευνητές, λαογράφοι, λογοτέχνες…
Ως εκ τούτου, η εφημερίδα αναβαθμίστηκε ριζικά δημοσιογραφικά (ειδήσεις επικαιρότητας, πολιτιστικά, απόψεις, κοινωνικά, αθλητικά κ.λπ.), αλλά και με τη φιλοξενία, κατά καιρούς, αξιόλογων ιστορικών και λαογραφικών κειμένων, πραγματικός πλούτος για την ιστορία και την παράδοσή μας. Κι όλα αυτά μέσα σε μια θαυμαστή, απολαυστική διάρθρωση της ύλης και μια πρωτοποριακή, ελκυστική εμφάνιση, γενικά, της εφημερίδας.
Είμαι περήφανος που είμαι συνεργάτης της εφημερίδας «ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ» απ’ τα πρώτα βήματά της είκοσι ολόκληρα χρόνια, ως Επιμελητής της δισέλιδης στήλης, τα «Φ.Μ.», μέσω της οποίας είδαν το φως της δημοσιότητας εκατοντάδες αξιόλογες συνεργασίες, εξυπηρετώντας τις ενότητες: Λογοτεχνία, Λαογραφία, Ιστορία, Τέχνες. Ένα μικρό λιθαράκι, πιστεύω, και η δική μου προσφορά στην απόλυτα πετυχημένη πορεία της εφημερίδας.
Εύχομαι από καρδιάς στα δυο αδέρφια, Νίκο και Γιώργο Μπακόλα, να συνεχίσουν την έντιμη πορεία τους, υπηρετώντας πιστά (όπως ίσαμε τώρα) το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Είμαι σίγουρος πως έτσι θα πορευτούν, γιατί γνωρίζω καλά το ήθος και το υψηλό αίσθημα ευθύνης.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΓΕΑΣ

—————————————————————————————— 

Συμπληρώθηκαν πρόσφατα 20 χρόνια αδιάλειπτης έκδοσης της εβδομαδιαίας Καλαμπακιώτικης εφημερίδας «Τα Μετέωρα». Οι συνεκδότες Νίκος και Γιώργος Μπακόλας διαδέχτηκαν επάξια και δημιουργικά επί 9 χρόνια τώρα (από το 2005) τη σπουδαία εκδοτική κληρονομιά του έγκριτου συμπολίτη κ. Κώστα Αλεξιάδη.
Τρία χρόνια αργότερα (το 2008) εγκαταστάθηκα μόνιμα και εγώ (μαζί με την Καλαμπακιώτισσα σύζυγό μου) στην Καλαμπάκα, σε μια πόλη που έχει μακρά ιστορία πολιτισμού και ομορφιάς, και ασφαλώς τις δυνατότητες να γίνει ακόμη πιο όμορφη και πιο πολιτισμένη. Σε αυτό τον στόχο είναι αφιερωμένη η εν λόγω Εφημερίδα.
Εκτός από τους νέους εδώ συμπολίτες μου (που τους αγαπώ και εισπράττω φανερά την εκτίμησή τους, παρόλο που είμαι απαιτητικός στις προτάσεις μου για καλυτέρευση της πόλης). Δύο ακόμη αγαθά με «γεμίζουν»: τα αγαπημένα μου οπωροφόρα δέντρα που φροντίζω, και η εφημερίδα «Τα Μετέωρα», με την οποία διατηρώ τακτική συνεργασία.
Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να βρω στην επαρχιακή τούτη πόλη μια Εφημερίδα με τέτοια ποικιλία και ποιότητα. Αυτό οφείλεται στην ικανότητα των Εκδοτών (του πρώτου και των δύο σημερινών) να συσπειρώσουν γύρω τους αξιόλογους συνεργάτες, καθώς και στην Καλαμπακιώτικη στήριξη, που τώρα μέσα στην κρίση πρέπει να είναι πιο μεγάλη και πιο συνειδητή.
Φίλοι μου που ζουν σε μεγαλουπόλεις, εντυπωσιάζονται, όταν τους δείχνω την τοπική μας Εφημερίδα. Βρίσκει κανείς σε αυτή κάθε εβδομάδα όλες τις ειδήσεις (τοπικές και άλλες), εκτενές κύριο άρθρο, χρονογράφημα, επετειακά συναξαριακά και ιστορικά σημειώματα, ρεπορτάζ εκδηλώσεων, μακρά συνέντευξη της κυρίας Έφης Δούλη με συγγραφείς και λογοτέχνες, δύο σελίδες με πολιτικά, αυτοδιοικητικά και άλλα σχόλια, μία σελίδα με ευθυμογραφικά σχόλια, πολλές σελίδες και άρθρα ποικίλου περιεχομένου, «παράξενα… και άλλα από τον Κόσμο», σελίδες με κείμενα υγείας και ομορφιάς, γραμμένα από μόνιμους συνεργάτες, πλήρη αθλητική ενημέρωση με πολλές σελίδες, γραμμένς από ειδικό συνεργάτη, ειδική σελίδα με τα «κοινωνικά», και με άλλες ανακοινώσεις (εκδηλώσεων κ.λ.π.), μικρές αγγελίες και χρήσιμες πληροφορίες, επίκαιρα κείμενα και μεγάλα θρησκευτικές και άλλα ένθετα, αλλά κατά καιρούς μπορεί κανείς να βρει σε αυτή την Εφημερίδα, στην Εφημερίδα μας, και τα περίφημα καλογραμμένα και καλοσχεδιασμένα, λογοτεχνικά αφιερώματα του σμπολίτη κ. Γρηγόρη Κατσικά – Σταγέα.
Εύχομαι λοιπόν να μακροημερεύσει αυτή η Εφημερίδα, και οι Εκδότες της να διατηρήσουν με υγεία τη γνωστή σε όλους μας εργατικότητα, προσήνεια και διάθεση κοινωνικής προσφοράς τους.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ
Καθηγητής Φιλολογίας

—————————————————————————————— 

Στη δύσκολη εποχή, όπου οι ειδήσεις για τον χώρο του Τύπου δεν είναι συνήθως ευχάριστες, είναι κυριολεκτικά μαγικό για μια εφημερίδα, στημένη με μεράκι και συλλογικό μόχθο σε μια όμορφη πόλη κάτω από τη σκιά των Μετεώρων, να γιορτάζει την πρώτη της εικοσαετία, συμπληρώνοντας έναν ιστορικό κύκλο.
Γιορτάζουμε σα νά ‘μαστε φίλοι από χρόνια παλιά, την είσοδο των «Μετεώρων» στην τρίτη τους δεκαετία, με έγνοια και αγάπη στους έντυπους φάρους ενημέρωσης και πολιτισμού, που εκπέμπουν από τους δικούς τους όμορφους τόπους, τη φωνή όλων αυτών των μικρών πατρίδων.
Επιπλέον, δεν θα έκλεινα ένα τόσο πολύ από καρδιάς μήνυμα, δίχως να τονίσω ότι σε χρόνια που κάποια αθηναϊκά έντυπα μεροληπτούν ή αγνοούν δόλια τον αγώνα μας να υπάρξουμε εκδοτικά, παράγοντας αυθεντική και διαλεχτή πεζογραφία και ποίηση, έχουμε την ευτυχή πεποίθηση ότι «Τα Μετέωρα», κατέχουν επάξια μέσα από ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και παρουσιάσεις μια σελίδα Βιβλίου, που κατατάσσεται κατά την ταπεινή μου γνώμη, ανάμεσα στις πέντε καλύτερες, πανελλαδικά σε σχέση με άλλες εφημερίδες, που αντί να αναδεικνύουν τη σύγχρονη βιβλιογραφία, υποβιβάζουν φωνές, ακόμη και εκδοτικά ηχηρές σαν τη δική μας.
Όταν οι άνθρωποι δουλεύουν όμως σ’ ένα αντικείμενο με αγάπη, εμείς στις εκδόσεις βιβλίων, εσείς εκπέμποντας φως κι ενημέρωση που φτάνει σ’ όλα τα μέρη του πλανήτη, τότε όλοι έχουμε λόγους να ελπίζουμε, ότι –έτσι κι αλλιώς ο χρόνος για τους ανθρώπους που απολαμβάνουν αυτό που κάνουν, κυλάει γρήγορα– νά ‘μαστε όλοι μας καλά και σε λίγα χρόνια να γιορτάσουμε ξανά μαζί, την έλευση της εφημερίδας στον 31ο της χρόνο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς και ειλικρινά
Γιάννης Φιλιππίδης
Συγγραφέας
Υπεύθυνος εκδόσεων και επικοινωνίας
της Άνεμος εκδοτική

——————————————————————————————

Η συμπλήρωση 1.045 τευχών και 20χρονης αδιάλειπτης παρουσίας της εφημερίδας «Τα Μετέωρα» στην υπηρεσία της ενημέρωσης της περιοχής της Καλαμπάκας, συνιστά ένα σημαντικό εκδοτικό γεγονός.
Καταδεικνύει με τη μακροημέρευση και την αδιάλειπτη πολυετή κυκλοφορία της την προσφορά της στην ενημέρωση γύρω από μεγάλης σημασίας ζητήματα για τον πολίτη, όπως είναι η πολιτική, ο πολιτισμός, η παρακολούθηση της επικαιρότητας.
Καταδεικνύει ακόμη τη μεγάλη αξία μιας εκδοτικής προσπάθειας μέσα σε συνθήκες κρίσης, που πλήττουν στις ημέρες μας τα τοπικά αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ.
Θα θέλαμε, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρούμε τη διοίκηση, τους συντάκτες και όλους τους συντελεστές της προσπάθειας αυτής και να ευχηθούμε ό,τι καλύτερο για το μέλλον.

Εκδόσεις Ψυχογιός

—————————————————————————————— 

Η επιτυχία της εφημερίδας σας βασίζεται στον επαγγελματισμό, στην ειλικρίνεια και στο πάθος που σας διακρίνει.
Εύχομαι η συνεργασία μας να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα και η εφημερίδα «Τα Μετέωρα» να ταξιδέψει ακόμα πιο μακριά.
Εμείς στις εκδόσεις Διόπτρα σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την εξαιρετική συνεργασία, για τις άψογες ολοσέλιδες συνεντεύξεις των συγγραφέων μας και για την ποιότητα του έργου σας.
Είστε από τις εφημερίδες που αγαπάμε να συνεργαζόμαστε μαζί σας, καθώς αναδεικνύετε με μοναδικό τρόπο τους συγγραφείς και το έργο τους.

Αλεξάνδρα Αυγερινού
Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Εκδόσεις Διόπτρα

—————————————————————————————— 

Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων κυκλοφορίας της εφημερίδας «ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ», ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη σας εύχεται ολόψυχα να γιορτάσετε και άλλες πολλές επετείους με την ίδια επιτυχία.
Η εφημερίδα σας συμβάλλει τα μέγιστα στην τοπική ειδησεογραφία, έτσι ώστε να αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τον ιστορικό μελετητή.
Εκτιμούμε το ότι μέσα από τις σελίδες σας δίνετε βήμα στους Έλληνες Λογοτέχνες και σας ευχαριστούμε που είστε πάντα δίπλα στις εκδόσεις μας και στους συγγραφείς μας.
Τέλος, ευχόμαστε να συνεχίσετε να πληροφορείτε, να πρωτοπορείτε και να ενημερώνετε αμερόληπτα.

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ

—————————————————————————————— 

Την εποχή του ηλεκτρονικού τύπου η υπεύθυνη και αντικειμενική ενημέρωση μέσα από μια έντυπη εφημερίδα είναι πάντα ένα σημαντικό γεγονός. Πολύ περισσότερο όταν η εφημερίδα αυτή εκδίδεται σε μια επαρχιακή πόλη.
Ευχόμαστε στην εφημερίδα ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ να συνεχίσει το σπουδαίο έργο που επιτελεί και να πολλαπλασιάσει τους αναγνώστες της στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Τις πιο θερμές ευχές μας από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.

Ευάγγελος Παπαθανασόπουλος
Εκδότης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.grwww.efepae.gr,
www.aedep.grwww.espa.gr

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...