Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020
Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Τέλος με τις υπογραφές, αρχίζει το έργο της αποκατάστασης της γέφυρας Διάβας

Τέλος με τις υπογραφές, αρχίζει το έργο της αποκατάστασης της γέφυρας Διάβας

-

Υπογράφηκε σήμερα λίγο πριν από τις 12 μ. στο γραφείο του Δημάρχου Καλαμπάκας η σύμβαση του έργου για την αποκατάσταση της γέφυρας Διάβας, η οποία κατέπεσε στις 16 Ιανουαρίου 2016.

Η ανάδοχος εταιρεία «Κόκκινος ΑΤΕΕ» είναι υποχρεωμένη από τη σύμβαση να παραδώσει στην κυκλοφορία τη γέφυρα σε διάστημα 4 μηνών από σήμερα, και από αύριο ή από τη Δευτέρα αναμένεται να εγκατασταθεί και να πιάσει δουλειά.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και εκπρόσωπος της ανάδοχης κατασκευαστικής εταιρείας, παρουσία του Δημάρχου Καλαμπάκας Χρήστου Σινάνη, του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, των Αντιδημάρχων Κώστα Ράντου, Δημήτρη Βουρλίτση και Ανδρέα Καλτσούδα, των Περιφερειακών Συμβούλων Απόστολου Κολίτσα, Γιάννη Μπουτίνα και Γιώργου Τσίγκα, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Διάβας Θανάση Κύρου κ.ά.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι είναι πρωτόγνωρο το σύντομο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας έως την υπογραφή της γέφυρας, και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα για τη βοήθειά του τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και τον Γενικό Γραμματέα ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων Παναγιώτη Κορκολή. Είπε ότι η ανάδοχη εταιρεία είναι αξιόπιστη και ότι μέσα σε έναν χρόνο θα παραδοθεί μία νέα γέφυρα που θα κατασκευαστεί με σύγχρονες προδιαγραφές, καθώς και μία αναδιαμορφωμένη κοίτη.

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη για την πολύτιμη βοήθειά τους μέχρι τη σημερινή ευτυχή κατάληξη του θέματος που απασχολεί ολόκληρη την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης τόνισε τη μεγάλη συμβολή του Περιφερειάρχη στην τάχιστη ολοκλήρωση των διαδικαστικών μέχρι σήμερα και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δύσκολες στιγμές που πέρασαν μαζί με τον Κώστα Ράντο τη βραδιά που κατέπεσε η γέφυρα, μια που μόλις είχαν περάσει από το σημείο. Είπε μάλιστα ότι κατόπιν συνεννόησης με τον Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ πρέπει να ανεγερθεί στη γέφυρα ένα εκκλησάκι στη μνήμη του Αγίου Αντωνίου, μια που το περιστατικό συνέβη παραμονή του εορτασμού της μνήμης του Αγίου (η εφημερίδα μας είχε προτείνει να πάρει η νέα γέφυρα το όνομά του Αγίου).

 

ypografh-symv-gef-diavas_14

Περιγραφή του έργου

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 3.739.837,40 € – ΕΡΓΑΣΙΕΣ
860.162,60 €- Φ.Π.Α
4.600.000,00€- ΣΥΝΟΛΟ

Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση της υπάρχουσας γέφυρας του Πηνειού ποταμού, η οποία συνδέει την πόλη της Καλαμπάκας με την Τοπική Κοινότητα Διάβας και την ευρύτερη περιοχή δυτικά του Πηνειού ποταμού, η οποία υπέστη βλάβες κατά την θεομηνία της 15 και 16-01-2016.
Η γέφυρα γεφυρώνει τον ποταμό Πηνειό επί της οδού Καλαμπάκας – Διάβας και χρησιμοποιείται για την διέλευση όλων των τύπων οχημάτων καθώς και για την διέλευση πεζών.

Η αρχική μελέτη με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΒΑΣ ΟΔΟΥ ΔΙΑΒΑΣ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ» εκπονήθηκε με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Τρικάλων από τον ανάδοχο μελετητή «ΚΟΥΡΟΥΚΛΗ Τ.Ο.Μ.», σύμφωνα με την από 17-05-1980 σύμβαση.
Η μελέτη περιλαμβάνει την μελέτη της γέφυρας και την μελέτη διευθετήσεως του ποταμού.
Με βάση την με αριθμό πρωτοκόλλου 4161/Δα/1-9-1981 Απόφαση της 2ης ΠΥΔΕ / Δ/νσης Συγκοινωνιακών Έργων υπογράφηκε στις 4-9-1981 η σύμβαση κατασκευής του έργου από την 2η Διεύθυνση Ελέγχου Κατασκευής Έργων και Ανάδοχο τον Κωνσταντίνο Πατραμάνη ΕΔΕ.
Με τις εργολαβίες κατά τα έτη 1996, 1999, 2004 έγιναν από την Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας εργασίες διευθέτησης της κοίτης του ποταμού, ενίσχυσης και επένδυσης των αναχωμάτων και αποκατάστασης κατεστραμμένου τμήματος της υπάρχουσας κοιτόστρωσης.

Από τους φακέλους των τεχνικών μελετών και της κατασκευής της γέφυρας, προκύπτουν τα εξής στοιχεία για τη μόρφωση της γέφυρας:
Συνολικό μήκος γέφυρας: 252,00 m.

Πλάτος καταστρώματος: 7,50 m (=6,50 [οδόστρωμα γέφυρας] + 20,50 [πεζοδρόμια]. Στις άκρες των πεζοδρομίων υπάρχουν κιγκλιδώματα τύπου ΣΤΕ-8, που περιορίζουν σημαντικά το κυκλοφορούμενο πλάτος τους.

Από τις συγκεντρωθείσες πληροφορίες, τα σχετικά έγγραφα της Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων (Α.Α.1/2016-15-1-2016/1200 Β/ΕΜΥ/ΕΜΕΚ) και τις υπάρχουσες φωτογραφίες προέκυψε ότι κατά τις ημερομηνίες 15 και 16/1/2016 υπήρχε συνεχής και έντονη βροχόπτωση στις περιοχές ανάντη της περιοχής Καλαμπάκας.

 

ypografh-symv-gef-diavas_41

 

Επισημαίνεται ότι η λεκάνη απορροής του Πηνειού ποταμού ανάντη της γέφυρας έχει έκταση 1.096,10 km2, και περιλαμβάνει τις λεκάνες απορροής των παραποτάμων Ίωνα, Κλεινοβίτη και Μαλακασιώτη, οι οποίοι πηγάζουν από τα ορεινά τμήματα του νομού Τρικάλων.

Συμπεραίνεται, με βάση και τις υπάρχουσες φωτογραφίες, ότι η έντονη και με μεγάλη διάρκεια βροχόπτωση σε συνδυασμό με τον χρόνο συρροής είχε ως αποτέλεσμα την συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας νερού στη θέση γεφυρώσεως.

Η μελέτη αποκαταστάσεως της γέφυρας εκπονήθηκε από το γραφείο μελετών «Ι. ΜΑΥΡΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», στην οποία ανατέθηκε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:
Αποκατάσταση των φερόντων στοιχείων μεσοβάθρου και ανωδομής.
Προστασία των λοιπών θεμελίων της γέφυρας με φρεατοπασσάλους μέχρι βάθος 15,00 m από τη στάθμη θεμελίωσης.
Αντικατάσταση εφεδράνων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας.
Κατασκευή μεταλλικού πεζοδρόμου, αποκατάσταση αγωγού αποχέτευσης του Δήμου Καλαμπάκας, επισκευή σκυροδεμάτων, κατασκευή νέων κιγκλιδωμάτων και ηλεκτροφωτισμού.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Πρόγραμμα ΣΑΕΠ 817 – Κωδικός Έργου: 2016ΕΠ81700000 και δημοπρατήθηκε την 31/5/2016 με προϋπολογισμό 4.600.000,00 €. Μειοδότης αναδείχτηκε η εργοληπτική επιχείρηση «ΚΟΚΚΙΝΟΣ Α.Τ.Ε.» με ποσοστό έκπτωσης 58,18% και ποσό συμφωνητικού 1.939.402,43 € για εργασίες και Φ.Π.Α.. Το έργο προβλέπεται να περαιωθεί σε προθεσμία δώδεκα (12) μηνών, ενώ προβλέπεται να δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα σε χρόνο τεσσάρων (4) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Η μελέτη και οι εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας γίνονται με μέριμνα και επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

ypografh-symv-gef-diavas_09 ypografh-symv-gef-diavas_15 ypografh-symv-gef-diavas_17 ypografh-symv-gef-diavas_19 ypografh-symv-gef-diavas_25 ypografh-symv-gef-diavas_26 ypografh-symv-gef-diavas_33 ypografh-symv-gef-diavas_38 ypografh-symv-gef-diavas_44 ypografh-symv-gef-diavas_49

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

www.hotelkostafamissi.com

www.hamogelo.gr

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.grwww.efepae.gr,
www.aedep.grwww.espa.gr

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...