Δ. Καλαμπάκας: Δυο παλαιοί και τρεις νέοι οι Αντιδήμαρχοι στην αρχή του 2012

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τα ονόματα και τις αρμοδιότητες των πέντε νέων αντιδημάρχων για το 2012 ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Δημήτρης Σακελλαρίου την Τρίτη το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καλαμπάκας, παρουσιάζοντάς τους συγχρόνως στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι πέντε αντιδήμαρχοι, οι οποίοι ήδη έχουν πιάσει δουλειά είναι οι:

Ζαρόπουλος Γιάννης: Αντιδήμαρχος Έργων και Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας – Αρμόδιος για τη ΔΕΥΑΚ του Ενιαίου Δήμου Καλαμπάκας.
Κόττης Δημήτρης: Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Δημοτικών Ενοτήτων (Βασιλική, Τυμφαίων, Καλαμπάκας, Χασίων).
Λύπας Δημήτρης: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Γραφείου Κίνησης
Καρακώστας Κων/νος: Αντιδήμαρχος Περιαστικής Ανάπτυξης – Τοπικής Οικονομίας και Δημοτικών Ενοτήτων (Ασπροποτάμου, Κλεινοβού, Μαλακασίου, Καστανιάς).
Αλμπάνης Ηρακλής: Αντιδήμαρχος Διοίκησης – Διαφάνειας και Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Αθλητισμού και Τουρισμού.

 

Παρέμειναν Αλμπάνης και Ζαρόπουλος

Ο κ. Σακελλαρίου επέλεξε να παραμείνουν σε θέση αντιδημάρχων δυο πρόσωπα που συμμετείχαν και στο τοπικό… κυβερνητικό σχήμα της πρώτης χρονιάς, ενώ επέλεξε και τρία νέα πρόσωπα, θέλοντας, όπως είπε, να έχει δίπλα του ανθρώπους που έχουν την εμπειρία από την πρώτη χρονιά αλλά και αντιδημάρχους με όρεξη να υπηρετήσουν τον τόπο.

Επέλεξε να μείνουν ο κ. Γιάννης Ζαρόπουλος με αρμοδιότητες φέτος στα έργα και στις υποδομές και στην πολιτική προστασία και ο κ. Ηρακλής Αλμπάνης στη θέση τού αναπληρωτή τού Δημάρχου, με αρμοδιότητες στην διοίκηση του Δήμου, την διαφάνεια την κοινωνική πολιτική, την παιδεία, τον αθλητισμό και τον τουρισμό.

Δυο αντιδήμαρχοι, για τους οποίους προφανώς ο Δήμαρχος κρίνει ως επιτυχή την πρώτη τους θητεία, δείχνοντας ότι τυγχάνουν της απόλυτης εμπιστοσύνης του.

Ένα εκ των νέων προσώπων είναι ο κ. Κωνσταντίνος Καρακώστας, ο οποίος διατέλεσε στο παρελθόν αντιδήμαρχος καθαριότητας επί θητείας του κ. Πινιάρα και ανέλαβε αντιδήμαρχος Περαστικής ανάπτυξης- Τοπικής Οικονομίας και Δημοτικών Ενοτήτων στον Ασπροποτάμο, τον Κλεινοβό, το Μαλακάσι και την Καστανιά.

Ο κ. Δημήτρης Κόττης ανέλαβε αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Βασιλικής, Τυμφαίων, Καλαμπάκας και Χασίων, καθώς και αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, σε ένα τομέα που του είναι σαφώς γνώριμος λόγω και της προεδρίας που κατέχει στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαμπάκας.

Τέλος, το νευραλγικό κομμάτι της Καθαριότητας, του Πρασίνου και του γραφείου κίνησης του Δήμου ανέλαβε ο κ. Δημήτρης Λύπας.

 

Με αυξημένες αρμοδιότητες ο Δήμαρχος

Όπως θα διαπιστώσατε αντιδήμαρχος των οικονομικών και των πολιτιστικών δεν ανακοινώθηκε από τον κ. Σακελλαρίου, καθώς δεν υφίσταται τέτοια αντιδημαρχία πλέον. Τα οικονομικά του Δήμου αλλά και τα πολιτιστικά θέματα τα αναλαμβάνει ο ίδιος ο Δήμαρχος Καλαμπάκας μαζί μάλλον με τον ειδικό σύμβουλό του, τον οποίο έχει ήδη επιλέξει. Επίσης, στην δικαιοδοσία του ο Δήμαρχος κρατά και το χαρτοφυλάκιο της Πολεοδομίας.

 

Έπαψε να ισχύει η συμφωνία

Η ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων έφερε στην μνήμη όλων την συμφωνία που είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2010. Θυμίζουμε πως τότε είχαν μοιραστεί οι αντιδημαρχίες και τα πόστα κι όλα είχαν συμφωνηθεί και για τα τριάμισι χρόνια θητείας τού κ. Σακελλαρίου.

Όμως ο επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης ανακοίνωσε στην παρουσίαση των αντιδημάρχων πως η τότε συμφωνία δεν ισχύει πλέον, λέγοντας χαρακτηριστικά «αλλιώς τα υπολογίζαμε τότε και αλλιώς μας ήρθαν».

Η παύση της ισχύος των συμφωνηθέντων οφείλεται στο γεγονός πως δημοτικοί σύμβουλοι που αρχικά είχαν αποδεχτεί την συμφωνία, τελικά απάντησαν αρνητικά στον κ. Σακελλαρίου, προσβάλλοντας εμμέσως πλην σαφώς την εμπιστοσύνη του κ. Σακελλαρίου. Οι κ.κ. Φωλίνας, Καραφύλλας και Χελιδώνης δεν θέλησαν να αναλάβουν πόστα αντιδημάρχων, για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους και είναι δικαίωμά τους. Το γεγονός αυτό, επεσήμανε ο κ. Σακελαρίου, δεν δημιουργεί πρόβλημα ούτε στη ομάδα αλλά ούτε και στην λειτουργία του δήμου.

Σε ερώτηση αν οι τελευταίες εξελίξεις οδηγήσουν σε ρήξη στο εσωτερικό της ομάδας του, ο κ. Σακελαρίου διαφώνησε, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει και ούτε υπολογίζει το πολιτικό κόστος από οτιδήποτε και για οτιδήποτε. «Μεριμνά μας είναι να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις τού κόσμου», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Σακελλαρίου ευχαρίστησε όλους του πρώην αντιδημάρχους για την συνεργασία που είχε μαζί τους και δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ