Καλαμπάκα: Πλούσιο σε εκδηλώσεις το ερχόμενο διήμερο

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ως ένα σημαντικό διήμερο για το δήμο Καλαμπάκας μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτό που ξεκινά αύριο Σάββατο, καθώς πρόκειται να διοργανωθούν στην Καλαμπάκα το 3ο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης, ο 1 ος Αγώνας του 10ου Κυπέλλου Αγωνιστικής Αναρρίχησης, καθώς και επιδείξεις με ποδήλατα για τους φίλους των ΒΜΧ και ΜΤΒ.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις, εκτός από το ενδιαφέρον της τοπικής μας κοινωνίας, αναμένεται να προσελκύσουν και συνέδρους, αθλητές, συνοδούς κ.λπ. από όλη τη Ελλάδα και το εξωτερικό, κάτι που αυτομάτως σημαίνει πολλαπλά οφέλη και προβολή της περιοχής μας.

 

Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης

Ξεκινά αύριο Σάββατο και ολοκληρώνεται την Κυριακή, με τις εντυπωσιακές επιδείξεις στις οποίες θα συμμετάσχουν και τρία ελικόπτερα, το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης, το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Τρικάλων με τη συνεργασία του Δήμου Καλαμπάκας και την υποστήριξη της κεντρικής διοίκησης της οργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν θέματα που άπτονται της ορεινής διάσωσης, όπως οργάνωση και συντονισμός επιχειρήσεων διάσωσης, πιθανά προβλήματα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης, κανόνες ασφαλείας στο βουνό, χιονοστιβάδες, εξειδικευμένος διασωστικός εξοπλισμός, πρώτες βοήθειες, τηλεπικοινωνίες, στατιστικές μελέτες και θέματα ψυχολογίας.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν τα παραρτήματα της ΕΟΔ, εθελοντικές διασωστικές οργανώσεις και ορειβατικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα, αντιπροσωπίες ομάδων διάσωσης του εξωτερικού, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η Πολεμική Αεροπορία καθώς επίσης και εταιρίες κατασκευής και εμπορίας εξειδικευμένου διασωστικού εξοπλισμού.
Εισηγητές του συνεδρίου θα είναι εκπαιδευτές και έμπειροι διασώστες της ΕΟΔ, εκπαιδευτές πρώτων βοηθειών, ψυχίατρος ειδικός σε θέματα ψυχολογικής υποστήριξης, εκπρόσωποι της Πολεμικής Αεροπορίας και έμπειροι διασώστες και ορειβάτες διάφορων σωματείων.

Το συνέδριο θα αποτελείται από θεωρητικό και πρακτικό μέρος.

Στο θεωρητικό μέρος, την πρώτη ημέρα (Σάββατο 24 Μαΐου) η έναρξη του Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο θα γίνει στις 9 το πρωί και οι εισηγήσεις θα ολοκληρωθούν στις 4.30 περίπου το απόγευμα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις 3.30 μ.μ. θα μιλήσει ο κ. Κώστας Λιώλιος, στέλεχος σχολών ορειβασίας και αναρρίχησης, με θέμα «Τεχνική στην τοποθέτηση μόνιμων ασφαλειών στα Μετέωρα».

Η πρώτη μέρα θα κλείσει με την πρακτική επίδειξη με τη χρήση ελικοπτέρου που αφορά τη χρήση εξωτερικού φορτίου, η οποία θα αρχίσει στις 4.30 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 6.00 μ.μ.

Το πρακτικό μέρος της δεύτερης μέρας (Κυριακή 25 Μαΐου – 09.00 -12.00} θα περιλαμβάνει άσκηση απεγκλωβισμού τραυματία αναρριχητή από βράχο της Καλαμπάκας (πίσω από το Εκθεσιακό Κέντρο), τεχνική καταρρίχησης από ελικόπτερο (rappel) και άσκηση αεροδιάσωσης ορειβατών από τον Κόζιακα με τη συμμετοχή τριών ελικοπτέρων, ενός Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ενός της Αστυνομίας και ενός της εταιρίας Ιntersalonica.

 

Αγώνες αναρρίχησης

Το Σάββατο 24 Μαΐου θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας ο 1ος Αγώνας του 10ου Κυπέλλου αγωνιστικής Αναρρίχησης «Αθ. Λευκαδίτης», τον οποίο διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας- Αναρρίχησης.

Οι κατηγορίες των αθλητών είναι Ανδρών – Γυναικών που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

Η Εγγραφή των Αθλητών θα γίνει το Σάββατο 24 Μαΐου και ώρα 08:15 π.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας (Η ώρα προσέλευσης θα τηρηθεί αυστηρά).

Θα ακολουθήσει στις 8.30 π.μ. η Τεχνική Ενημέρωση Αθλητών και Αρχηγών Ομάδων Σωματείων.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: Άνοιγμα Ζώνης Απομόνωσης: 08:30 π.μ. Κλείσιμο Ζώνης Απομόνωσης: 09:00 π.μ. Έναρξη Προκριματικού Αγώνα Ανδρών
– Γυναικών: 09:15 π.μ.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ:
Άνοιγμα Ζώνης Απομόνωσης: 6:30 μ.μ. Κλείσιμο Ζώνης Απομόνωσης: 7:00 μ.μ. Έναρξη Προκριματικού Αγώνα Ανδρών
– Γυναικών: 7:15 μ.μ. Τελική Απονομής: 9:00 μ.μ.
Επιδείξεις με ποδήλατα

Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαΐου θα γίνει από τη Red Bull ένα JUM-BBQ με επιδείξεις (άλματα tricks, κ.α.) των φίλων των ΒΜΧ και ΜΤΒ, μετά την πρωτοβουλία της Red Bull Backyard για εύρεση χώρου και κατασκευή πίστας για τους φίλους του ποδηλάτου και την ανταπόκριση του δήμου Καλαμπάκας.
Το κυρίως μέρος της εκδήλωσης θα διεξαχθεί την Κυριακή το απόγευμα, λίγο μετά τις 5.00 και αναμένεται να προσελκύσει αρκετό κόσμο, νεαρής κυρίως ηλικίας.

 

Γιορτή προβατίνας

Αξίζει να αναφέρουμε, επίσης, ότι σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν οι εκ-δηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαριωτών «Οι Βρυσοπούλες», στο πλαίσιο της ‘Γιορτής Προβατίνας’, κατά τις οποίες θα δοθούν μια παράσταση Καραγκιόζη και ομιλίες με θέματα που αφορούν τους κτηνοτρόφους, ενώ θα περιλαμβάνονται πολλά παραδοσιακά δρώμενα, μουσική λαϊκή βραδιά και θα προσφερθεί παραδοσιακό φαγητό.

 

Εκδήλωση Ιατρικού περιεχομένου

Τέλος, την Κυριακή 25 Μαΐου 2008 και ώρα 11:30 π.μ. στο κτίριο του Μουσείου Κλεινού, ο Επιμορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κλεινού «Ο ΚΛΕΙΝΟΒΟΣ» διοργανώνει μία εκδήλωση ιατρικού περιεχομένου με θέμα «Χρήσιμες ιατρικές συμβουλές για μια σωστή υγεία».

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους και με την παροχή χρήσιμων ιατρικών συμβουλών οι κ.κ. Αρέτος Γεώργιος του Δημητρίου – Ιατρός Γενικής Ιατρικής και Θώμος Αθανάσιος του Κων/νου – Ιατρός Ειδικός Καρδιολόγος.

Προηγούμενο άρθροΑρ. φύλλου 42
Επόμενο άρθροΑρ. φύλλου 44

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ