Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΚΕΝΑΚΑΠ και πολλά άλλα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας

ΚΕΝΑΚΑΠ και πολλά άλλα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας

-

Δύο ώρες περίπου διήρκησε η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας, κυριότερα θέμα της οποίας ήταν η συμμετοχή του Δήμου στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

Κατόπιν σχετική εισήγησης του Δημάρχου Καλαμπάκας, Χρήστου Σινάνη, το Σώμα ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου με το ποσό των 45.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε οφειλές της εταιρείας προς τον Δήμο για ενοίκια του γραφείου στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, Δημήτρης Σακελλαρίου, είπε ότι δεν πρόκειται να σωθεί η εταιρεία αν όλοι οι Δήμοι συμψηφίσουν τα ποσά που τους οφείλει, διότι έτσι δεν θα μπουν χρήματα, ενώ σημείωσε ότι σε περίπτωση που η πρόταση του Δήμου μας δεν γίνει δεκτή, θα μειωθεί το ποσοστό του Δήμου Καλαμπάκας από το 43% περίπου που είναι σήμερα.

Οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων της ελάσσονος Αντιπολίτευσης, Πέρυ Χαρτοπούλου και Βάιος Ζιάκας, τόνισαν ότι η ΚΕΝΑΚΑΠ πρέπει να στηριχθεί, διότι έχει προσφέρει πολλά στους δήμους όλα αυτά τα χρόνια, κάτι που σημείωσε και ο Δημήτρης Κόττης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εταιρεία.

Στη δευτερολογία του ο κ. Σινάνης σημείωσε ότι οι Διοικήσεις που έχουν περάσει από την ΚΕΝΑΚΑΠ έχουν κάνει πολλά λάθη, τα οποία δημιούργησαν τεράστιες πληγές στην εταιρεία.

Ως Πρόεδρος της εταιρείας είπε ότι θα περιμένει τι θα αποφασίσουν και οι υπόλοιποι δήμοι και το θέμα θα επανέλθει στο Δ.Σ. αν χρειαστεί. Το ποσό που πρέπει να βάλουν συνολικά οι δήμοι του νομού μας είναι 120.000 ευρώ.

 

Εκτός ημερήσιας διάταξης έγινε η αποδοχή της μελέτης του ΙΓΜΕ για την εύρεση νερού στο Μαυρέλι. Το σημείο εντοπίζεται στα όρια Γερακαρίου-Μαυρελίου σε βάθος 160-200 μέτρα. Θα γίνει έλεγχος και αν το νερό είναι αρκετό και πάνω από όλα πόσιμο, θα προχωρήσουν οι εργασίες.

Ο κ. Σινάνης προέβη επίσης σε ενημέρωση του σώματος για διάφορα θέματα (βλ. ΕΔΩ).

 

ds-kal_31516_02

 

Τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν είναι τα εξής:

– Η Τριμηνιαία έκθεση υλοποίησης προϋπολογισμού Α΄ Τριμήνου 2016

– Η επανεισαγωγή για συζήτηση στο Δ.Σ. του επικαιροποιημένου σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης για τη Σύσταση Ενιαίου Φορέα Στήριξης της Τουριστικής Δραστηριότητας στην Π.Ε. Τρικάλων. Το θέμα αφορούσε στη διευκρίνιση ότι το ποσό του προϋπολογισμού της πενταετίας ύψους 540.000 ευρώ είναι μαζί με ΦΠΑ, διότι σε διαφορετική περίπτωση το θέμα θα πήγαινε στο Ελεγκτικό Συνέδριο (εξετάζει θέματα που αφορούν σε ποσά άνω των 500.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ) προς έγκριση.

– Ορισμός υπαλλήλων υπεύθυνων για την διενέργεια ελέγχου στις οικονομικοδιαχειριστικές υποθέσεις του ΤΟΕΒ. Ορίστηκαν οι κ.κ. Μαραγκού, Ευθυμίου και Νάκης.

– Αποδοχή και κατανομή πίστωσης πυροπροστασίας. Έγινε αποδοχή ποσού 85.500 και κατανομή στις δημοτικές ενότητες (35.000 ευρώ συνολικά) και σε κωδικούς για αποψιλώσεις, καθαρισμούς περιαστικών δασών κ.λπ. (το υπόλοιπο ποσό).

– Ποσό 24.500 ευρώ για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις και ηχητική κάλυψη αυτών («ΜΕΤΕΩΡΑ ΤΕΧΝΗΣ») (βλ. το πρόγραμμα ΕΔΩ).

– Ποσό 2.000 ευρώ για το «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΑΣΙΩΤΩΝ».

– Τροποποίηση προϋπολογισμού έτους 2016.

 

ds-kal_31516_06

 

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη διαπαραταξιακή Επιτροπή τα παρακάτω θέματα:

– Αίτηση Κατσογιάννη Αρχοντής (για μείωση μισθώματος δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ Ματονερίου)

– Αίτηση ΟΤΕ Α.Ε. (μικροεπεκτάσεις & μετατοπίσεις υπογ. Καλωδίων Δήμου Καλαμπάκας –Χορήγηση αδειών εκσκαφής)

– Ορισμός επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Βελτίωση εισόδου συνοικισμού Ελαφίου – κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού».

– Αίτηση Γκούμα Ιωάννη (τοποθέτηση ρυμοτομικής γραμμής)

– Αίτηση Αγροτικού Συνεταιρισμού Λογγά (για την παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας εμπορικής ξυλείας και ατομικών αναγκών) Τ.Κ. Λογγά

– Αίτηση Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμαράντου (για την παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας εμπορικής ξυλείας και ατομικών αναγκών) Τ.Κ. Αμαράντου

– Αίτηση Πρότυπου Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμαράντου (για την παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας εμπορικής ξυλείας) Τ.Κ. Αμαράντου.

– Αίτηση Αναπτυξιακού Προοδευτικού Αγροτικού Δασικού Συνεταιρισμού Καστανιάς (για την παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας εμπορικής ξυλείας και ατομικών αναγκών) Τ.Κ. Καστανιάς.

– Αίτηση Β’ Δασικού Συνεταιρισμού Βλαχάβας (δικαίωμα εκμετάλλευσης δασικών προϊόντων) Τ.Κ. Βλαχάβας.

– Αίτηση Αγροτικού Συνεταιρισμού Ασπροκκλησιάς (για την παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας ξυλείας ατομικών αναγκών) Τ.Κ. Ασπροκκλησιάς.

– Αιτήσεις Αγροτικού Δασικού Συν/σμού Κλεινού και Αναπτυξιακού Δασικού Αγροτικού Συν/σμού Αμπελίων (για την παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας εμπορικής ξυλείας και ατομικών αναγκών) Τ.Κ. Κλεινού.

– Αίτηση Δ.Α.Σ. Φλαμπουρεσίου και ΕΔΕΣΕ Φλαμπουρεσίου Γερακαρίου (για την παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας εμπορικής ξυλείας και ατομικών αναγκών) Τ.Κ. Φλαμπουρείου.

– Αίτηση Ζιώγου Παύλου για την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην Τ.Κ. Κακοπλευρίου

 

ds-kal_31516_18

 

– Επεκτάσεις ΦΟΠ

– Αποφάσεις Τ.Κ. Οξύνειας α) 7/2016 αίτηση μορφωτικού συλλόγου Οξύνειας (παραχώρηση χώρου για στέγαση) β) 20/2016 «Παραχώρηση έκτασης στο σύλλογο καλλιεργητών αραβόσιτου Τ.Κ. Οξύνειας.

– Αποδοχή και κατανομή πίστωσης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.

– Έκφραση απόψεων για τη βοσκή στο συνδιακατεχόμενο δάσος του Τ.Δ. Ματονερίου.

– Αίτηση Λάμπρου Κοσβύρα, Εκπροσώπου Τ.Κ. Καλλιθέας (προς το Δασαρχείο Καλαμπάκας για την χορήγηση ξύλινων ειδών).

– Έκφραση απόψεων για τη βοσκή στο δάσος «Δύο κέδρα» Τ.Κ. Καταφύτου.

– Έγκριση της υπ’ αριθ. 1/2016 μελέτης προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών.

– Χορήγηση αδείας πωλητή λαϊκών αγορών στον παραγωγό Νικόλαο Τσουρλή.

– Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2016.

– Ορισμός Επιτροπής προσωρινής και Οριστικής παραλαβής του έργου: «Ηλεκτροφωτισμός Τ.Κ. Ορθοβουνίου».

– Επικαιροποίηση της υπ’ αριθμ. 19/2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής «Περί συγκροτήσεως επιτροπής αξιολόγησης προσφορών διαγωνισμών, απευθείας ανάθεσης και διενέργειας διαγωνισμών ΕΚΠΟΤΑ (άρθρο 46 της αριθ. 11389/93 απόφασης Υπουργού Εσωτερικών)».

 

Αναβλήθηκαν τα εξής θέματα:

– Αίτηση Κλεισιάρη Παναγιώτας (πάγωμα μίσθωσης).

– Αίτηση Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας (παραχώρηση χώρου).

– Έγκριση πράξης εκκαθάρισης επικειμένων Κων/νου Μίχου.

 

(Τελευταία ανανέωση θέματος 23.40)

 

ds-kal_31516_13 ds-kal_31516_15 ds-kal_31516_16 ds-kal_31516_20 ds-kal_31516_23 ds-kal_31516_25

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

www.physionatsis.gr

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Ανακοίνωση του ΚΔΑΠ “Το Αερόστατο των Μετεώρων” για τις αιτήσεις για εγγραφή σε ΚΔΑΠ μέσω ΕΣΠΑ

▶️ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΚΔΑΠ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 17/7 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 5/8. ❗️Εάν επιθυμείτε μπορούμε να αναλάβουμε εμείς να κάνουμε την αίτηση για εσάς εντελώς δωρεάν❗️ Για οποιαδήποτε βοήθεια στην αίτηση ή για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ: ☎ 24320-77609 📱 6970408234 📧 [email protected] Θα μας βρείτε📍Θ.Οικονόμου 13 ( Πρώην...