Ενημερώθηκαν για το «Πρόγραμμα Ενίσχυσης των Νέων Αγροτών» στην Καλαμπάκα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ενημερωτική εκδήλωση για το «Πρόγραμμα Ενίσχυσης των Νέων Αγροτών» διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα σε αίθουσα του κτηρίου του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμπάκας «Μετέωρα».

Τους παραβρισκόμενους ενδιαφερομένους ενημέρωσε ο γεωπόνος – μελετητής Μάκης Ιακωβάκης.

Η Διευθύντρια του Συνεταιρισμού, Λώρεν Κασσοπούλου, σημείωσε ότι η προθεσμία που έχει δοθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την υποβολή των αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2016 (δηλώσεις ΟΣΔΕ) μέχρι τις 15 Ιουνίου είναι λίγη, διότι άργησε να ανοίξει το Σύστημα και να γίνουν και οι ανάλογες ενημερώσεις. Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Ιακωβάκη να μεταφέρει στον νέο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου το πρόβλημα, μια που τον γνωρίζει προσωπικά.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμπάκας, Δημήτρης Κόττης, σημειώνοντας ότι η Διοίκηση έχει αυξήσει το προσωπικό του Συνεταιρισμού, για να μπορέσει να εξυπηρετήσει όλους τους ενδιαφερόμενους και να μην μείνει κάποιος εκτός προγράμματος.

Ο κ. Ιακωβάκης χαρακτήρισε ως το δυσκολότερο όλων το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο δεν έλαβε υπόψη κάποια πολύ σοβαρά θέματα. «Οι νέοι αγρότες θα ταλαιπωρηθούν για να προλάβουν να κάνουν αιτήσεις για το νέο Πρόγραμμα, ωστόσο μπορεί στο τέλος να μείνουν εκτός», είπε και πρόσθεσε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην υποβολή των αιτήσεων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους όρους του προγράμματος, βάσει της προδημοσίευσης (επαρκής επαγγελματική εμπειρία, εκμετάλλευση 12 μήνες πριν την αίτηση) και μεταξύ άλλων σημείωσε ότι οι θέσεις που θα εγκριθούν δεν θα υπερβαίνουν τις 8.000 (δείτε ΕΔΩ τα κριτήρια για τη Θεσσαλία).

 

agr-synet30516_03 agr-synet30516_06 agr-synet30516_07 agr-synet30516_08

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ